4 May 05:43 Wallenberg möblerar om i toppen av imperiet

Familjen Wallenberg möblerar om i toppen av sitt imperium. Ett nybildat maktbolag med tillgångar på 85 miljarder blir ”ägarens ägare”. Här ska strategiska framtidsbeslut fattas och nästa generations Wallenberg skolas in.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se

4 May 06:07 Wallenbergfamiljen samlar 85 miljarder i nytt bolag

Familjen Wallenberg har bildat ett nytt maktbolag – Wallenberg Investments AB. Det har slussats tillgångar från Wallenbergstiftelserna värda 85 miljarder kronor till nybildade bolaget, skriver SvD Näringsliv. Den tidigare Ericsson-ordföranden Michael Treschow är ordförande i Wallenberg Investments AB och säger att det hela ”handlar om att sätta en långsiktig struktur på plats som tydliggör stiftelsernas tillgångar under ett och samma tak”. Det nybildade bolaget under Treschow kommer att äga aktier i bland annat SAS, Saab och EQT, men också kontrollera ägarbolaget FAM, enligt SvD. – Wallenberg Investments AB blir ägarens ägare, säger Oscar Stege Unger, talesperson för familjen Wallenberg.
omni.se

4 May 10:01 Intel miljardsatsar på uppgradering av chippfabrik

Chipptillverkaren Intel har meddelat att man kommer att investera motsvarande närmare 30 miljarder kronor i en uppgradering av sin fabrik i delstaten New Mexico. Beskedet kommer efter att man tidigare meddelat att man satsar motsvarande 169 miljarder kronor på att bygga två nya tillverkningsanläggningar i Arizona. Enligt Intel kommer uppgraderingen av anläggningen i New Mexico att innebära 700 nya arbetstillfällen.
omni.se

4 May 20:28 Inte bara högern som drabbats av hysteri

När högern sätter tonen med ett undergångsnarrativ och vänstern lägger all kraft på att varna för högern, uppstår politisk hysteri och handlingsförlamning.
SvD Kultur
© Helena Landstedt/TT

4 May 09:36 SL:s biljettsystem görs om – nya priser väntar

Regionen vill utreda billigare resor utanför rusningstid och bonussystem för trogna resenärer.
DN Sthlm

4 May 17:29 Malmtåg spårade ur – kan vara stopp veckan ut

Det är stopp i tågtrafiken mellan Kiruna och Narvik sedan ett malmtåg spårade ur på tisdagen. Enligt Trafikverket kan det dröja fram till och med söndag innan tågen kan rulla på sträckan igen, skriver Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten
HD Sverige - TT

4 May 20:38 Partybussar hotas av viten

Bussar avsedda för studentfirande har varit under länsstyrelsernas lupp under våren. Trots det fortsätter flera företag som hyr ut partybussar att marknadsföra sina tjänster.
SvD Sverige

4 May 13:51 ”Fallen bland barn och unga ökar – sticker ut”

Jämfört med övriga Europa har Sverige relativt sett fortfarande en hög smittspridning. ”Det är en fortsatt minskande trend, men det är lite oroväckande att det har stannat av något”, säger Sara Byfors. Särskilt fallen bland barn och unga sticker ut i landet.
SvD Sverige
© Sebastian Willnow/TT

4 May 15:26 Rekorddyra utsläpp av klimatgaser inom EU

Klimattullar föreslås som lösning på konkurrensnackdelen för europeiska företag.
DN Ekonomi

4 May 19:19 Thunberg: Sverige har gett upp om 1,5-gradersmålet

Sverige verkar ha gett upp 1,5-gradersmålet när det gäller klimatet. Det sa klimataktivisten Greta Thunberg under en presskonferens efter att hon och andra medlemmar från Friday for future-rörelsen träffat statsminister Stefan Löfven, skriver TT. Thunberg sa att hon under mötet frågade Löfven när regeringen skulle gå ut med att man inte längre försöker nå målet, men att hon inte fick något riktigt svar. Under presskonferensen sa Thunberg också att de svenska utsläppen egentligen är betydligt högre än vad de officiella siffrorna visar eftersom dessa inte räknar in bland annat utsläppt som vår konsumtion genererar utomlands.
omni.se

4 May 13:42 Sjöfartsverket varnar för isbrytarhaverier

Den svenska isbrytarflottan lever på övertid. Enligt Sjöfartsverket behöver nya fartyg byggas så snart som möjligt, rapporterar SVT Norrbotten . Sjöfartsverket har fem egna isbrytare. Flottan har snart 50 år på nacken. – De lever på lånad tid och det fi
HD Sverige - TT
© Olivier Douliery/AFP

4 May 23:52 Trump lanserar sin nya plattform

Ska kommunicera ”From the desk of Donald J. Trump”.
DN Världen

4 May 20:37 Partybussar hotas av viten

”Vi ser en tämligen aggressiv marknadsföring”.
HD Sverige - TT

4 May 15:47 Norwegian planerar säga upp i Spanien

Det minskande flygandet i kölvattnet av coronapandemin har slagit hårt mot flygbolaget.
HD Ekonomi - TT
 
Visa mer nyheter