28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 14:42 Svenska guldhoppen åtta efter första seglardagen

De svenska guldhoppen i OS-seglingen, Fredrik Bergström och Anton Dahlberg, ligger åtta efter den första dagen av tävlingarna i Japan. Detta efter en förstaplacering i det första loppet och en femtondeplats i det andra. Tävlingarna pågår i flera dagar och seglarduon har möjlighet att stryka det sämsta loppet, vilket innebär att det finns chans att hämta upp försprånget som ettan Australien just nu har. På damsidan i 470-klassen ligger debutanterna Olivia Bergström och Lovisa Karlsson tia. Duon kapsejsade i vad Karlsson beskrev som ”väldigt stökiga vågor”. – Vi var inte beredda riktigt, men ibland måste man våga satsa. Kanske gick vi ut för hårt, säger Karlsson till Sportbladet.
omni.se

28 Jul 06:59 Guldvrålet van Vleuten inte satte i halsen

Annemiek van Vleuten firade när hon trodde att hon vunnit damernas linjelopp i söndags. Det fick en och annan att kalla henne för jubelidioten. Nederländskan följde upp det pinsamma misstaget på bästa sätt – genom att vinna OS-guldet i tempoloppet.
SvD Sport

28 Jul 12:24 Flera coronasmittade efter bröllopsfest i Norge

Totalt 52 personer har konstaterats smittade av coronaviruset efter en bröllopsfest i norska Lillestrøm, rapporterar NRK. Kommunöverläkare Heidi Anne Birkeland säger till tidningen att 34 av de smittade var bröllopsgäster och att de andra 18 smittats efter närkontakt med gästerna. Kommunen har anmält arrangören.
omni.se

28 Jul 09:50 Bil voltade ner i diket i Helsingborg

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg och hamnat i diket. Räddningstjänst och polis arbetar på platsen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson
© Roberto Pfeil/AFP

28 Jul 18:34 Hoppet ute om att hitta fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens explosion i ett industriområde i tyska Leverkusen.
DN Världen
© Alexander Mahmoud

28 Jul 21:51 ”Salafister tar efter influerare för att locka”

Den radikalmuslimska rörelsen lockar unga i Sverige via konton i sociala medier, säger religionsforskare.
DN Kultur

28 Jul 07:00 Förnöjsamheten grundläggande för ett gott liv

Nog för att det kan vara lustfyllt att skapa nytt, men bakom det utbredda strävandet efter mer hörs också en kapitalismens logik som kan spåras tillbaka till den tidiga industrialiseringen.
SvD Kultur

28 Jul 18:24 Inget hopp om fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens gigantiska explosion i industriområdet Chempark i tyska Leverkusen. Orsaken till explosionen är ännu oklar.
SvD Världen
© U.S. Capitol Police via AP

28 Jul 19:20 Det vet vi om de åtalade för stormningen

Drygt 500 personer inför rätta efter stormningen av USA:s kongress.
DN Världen

28 Jul 07:26 OS-kommentator sparkas efter rasistisk kommentar

Under bordtennismatchen mellan Greklands Panagiotis Gionis och Sydkoreas Jeoung Young-Sik valde en grekisk sportjournalist att kommentera Young-Siks ögonform. – Jag kan inte förstå hur de kan se hur bollen far fram och tillbaka, ska han ha sagt, rapporterar SVT Sport. Nu får tv-kommentatorn sparken från den grekiska statliga tv-kanalen ERT. ”Rasistiska kommentarer passar inte på public service-tv”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.
omni.se

28 Jul 12:06 Spotify-aktien rasar efter rapporten

Spotify är mitt i sin största expansion någonsin – och redovisar en överraskande vinst. Bolaget missar dock det egna målet på en mycket viktig punkt. Aktien rasade efter rapporten.
SvD Näringsliv

28 Jul 19:37 Polispatrull sökte efter knark – kollektivtrafik stängdes av

På en hållplats i Bergsjön hittade en polispatrull en ”misstänkt person”, på onsdagskvällen. Man inledde en sökinsats, och stängde av delar av kollektivtrafiken, innan man hittade ”en mängd” narkotika i närområdet. – En är omhändertagen för kroppsbesiktning och misstänkt för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

28 Jul 22:36 Dråputredning öppnas efter belgiska översvämningarna

En belgisk domare har under onsdagen valt att öppna en dråputredning efter de stora översvämningarna i landet som orsakade 38 människors död, rapporterar AFP. Utredningen ska komma fram till om det finns någon som är ansvarig för vad landets åklagarmyndighet kallar ”ofrivilligt mord på grund av brist på framsynthet eller försiktighet”.
omni.se

28 Jul 08:51 Barnens pappa efter gripandet: ”Jag är mycket rädd fortfarande”

En man har gripits misstänkt för att ha varit inblandad i skottlossningen i Visättra där två små barn träffades av skott. Drygt en och en halv vecka efter det inträffade är barnens pappa bedrövad. – Jag är mycket rädd fortfarande. Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka
 
Visa mer nyheter