27 Jul 10:05 Man i Stockholm åtalas för avrättningar i Iran

60-årig man åtalas för inblandning vid massavrättningar 1988.

27 Jul 06:00 60-årig man åtalas för massavrättningar

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar.
SvD Sverige
© Fredrik Sandberg/TT

27 Jul 18:32 Smittan ökar i Stockholm för femte veckan i rad

Spanienresenärer och unga ovaccinerade drivande i smittspridningen.
DN Sthlm

27 Jul 10:06 60-årig man åtalas för grovt folkrättsbrott i Iran 1988

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar. – Jag är väldigt spänd, säger Iraj Mesdaghi, nyckelvittne och en av målsägarna.
Expressen Nyheter - Redaktionen
© Elin Åberg

27 Jul 08:51 Man häktad för skott där barn skadades

Misstänks för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.
DN Sthlm

27 Jul 08:45 Begärs häktad för skjutning i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har begärts häktad för inblandning i skjutningen i Flemingsberg i Huddinge kommun den 17 juli, då två barn skadades.
SvD Sverige

27 Jul 10:04 Man åtalas för grovt folkrättsbrott i Iran vid Stockholms tingsrätt

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988, skriver TT. Mannen greps när han anlände till Arlanda i november 2019 och har suttit häktad sedan dess. Han misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar. En dussintal målsägande har lokaliserats och ombetts vittna i rättegången. En av dem är Iraj Mesdaghi. – Jag är väldigt spänd, säger han till TT. Det var mellan den 28 juli och 31 augusti 1988 som otaliga män och kvinnor enligt uppgifter från människorättsorganisationen Amnesty International forslades med gaffeltruckar för att hängas i lyftkranar och lyktstolpar eller arkebuseras i Iran.
omni.se

27 Jul 09:07 Kardinal inför rätta i förskingringsskandal

Efter en två år lång utredning i Vatikanstaten inleds under tisdagen en rättegång mot tio personer, bland dem en tidigare mäktig italiensk kardinal. De åtalade anklagas bland annat för bedrägeri, förskingring och korruption.
SvD Världen
© Stephanie Lecocq/AFP

27 Jul 17:58 Sju av tio vuxna i EU har fått första sprutan

Men mellan EU-länderna skiljer sig vaccinationsgraden mycket åt.
DN Världen

27 Jul 22:45 Googles moderbolag krossade förväntningarna

Googles moderbolag Alphabet levererar bättre siffror än vad analytikerna hade räknat med för det andra kvartalet.
SvD Näringsliv

27 Jul 06:36 Man uppdragen ur vattnet i Härnösand

En man i 30-årsåldern har dragits upp ur vattnet vid Nybron i centrala Härnösand. Mannen har förts med ambulans till sjukhus. – När vi kom fram fick vi snabbt upp personen ur vattnet, säger Fredrik Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

27 Jul 14:27 Expert: Kommer leda till spänningar med Iran

Åtalet mot den 60-årige man som misstänks för grovt folkrättsbrott och mord vid massavrättningar i Iran är viktigt för offren, men kan leda till spänningar i relationen med Sverige. – Det underlättar den definitivt inte, säger Rouzbeh Parsi, vid Utrikespolitiska institutet.
SvD Sverige

27 Jul 09:45 Bil voltade – kvinna förd till sjukhus i ambulans

E65 stängdes av under tisdagsförmiddagen efter en allvarlig trafikolycka i närheten av Sturupsrondellen. Två bilar var inblandade i en olycka, en av dem voltade och lade sig på taket vid sidan av vägen. En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

27 Jul 09:05 Minus i Stockholm – Rizzo rusade efter rekonstruktion

Stockholmsbörsen vände uppåt men stängde på minus: • OMXSPI: −0,5% • OMXS30: –0,5% Detta efter en blandad utveckling på börserna i Asien och ett Wall Street som avslutade gårdagen på plus. På morgonen har Hexagon presenterat en rapport som var bättre än vad marknaden förväntat sig. Enligt vd:n Ola Rollén blev förra kvartalet bolagets starkaste hittills. Aktien lyfte 1,3 procent. Rizzo Groups rekonstruktion förlängs med tre månader. Sko- och accessoarbolaget rusade över 25 procent Fastighetsbolaget SBB förvärvade 15 procent av Arlandastad Group i en affär på 565 miljoner kronor. Aktien tappade 2,9 procent. Investor har tagits bort från Swedbanks sektorfavoriter, visar en uppdatering från banken på tisdagen. Aktien föll cirka 0,7 procent. Bland dagens nya aktierekar finns bland annat köpstämplar för Profoto och Acast. Handelsbanken ger nynoterade Profoto tummen upp med köp och en riktkurs på 100 kronor. Aktien steg över 4 procent. Acast får å sin sida stämpeln övervikt och en riktkurs på 45 kronor av Barclays. Aktien lyfte 0,35 procent. Electrolux toppade storbolagslistan med en uppgång på 1,7 procent. På andra sidan var Ericsson som sjönk med 2,3 procent. New York-börserna i går • S&P 500: +0,2% • Nasdaq: +/-0,0% • Dow Jones: +0,2%
omni.se
© MEGA

27 Jul 13:38 Spännande bok om Putins värsta fiende

DN:s Lars Linder läser Kalle Kniiviläs bok om Aleksej Navalnyj och hans anhängare.
DN Kultur

27 Jul 07:46 Man i 20-årsåldern död efter singelolycka i Svalöv

Under natten inträffade en trafikolycka utanför skånska Svalöv. ”En personbil kör av vägen och kolliderar med ett träd”, skriver polisen på sin hemsida. Bilens förare, en man i 20-årsåldern, omkommer i olyckan.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden
 
Visa mer nyheter