28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.

28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.
SvD Sport

28 Jul 14:42 Svenska guldhoppen åtta efter första seglardagen

De svenska guldhoppen i OS-seglingen, Fredrik Bergström och Anton Dahlberg, ligger åtta efter den första dagen av tävlingarna i Japan. Detta efter en förstaplacering i det första loppet och en femtondeplats i det andra. Tävlingarna pågår i flera dagar och seglarduon har möjlighet att stryka det sämsta loppet, vilket innebär att det finns chans att hämta upp försprånget som ettan Australien just nu har. På damsidan i 470-klassen ligger debutanterna Olivia Bergström och Lovisa Karlsson tia. Duon kapsejsade i vad Karlsson beskrev som ”väldigt stökiga vågor”. – Vi var inte beredda riktigt, men ibland måste man våga satsa. Kanske gick vi ut för hårt, säger Karlsson till Sportbladet.
omni.se

28 Jul 04:38 Persson till final efter nervös väntan

Tolv ynka hundradelar. Erik Persson hade marginalerna på sin sida och gick som åttonde och siste man till OS-final på 200 meter bröstsim. – Det är ganska liten marginal, men tillräckligt. Skönt att det gick vägen, säger Persson, EM-trea i maj.
SvD Sport
© Alexander Mahmoud

28 Jul 21:51 ”Salafister tar efter influerare för att locka”

Den radikalmuslimska rörelsen lockar unga i Sverige via konton i sociala medier, säger religionsforskare.
DN Kultur

28 Jul 08:33 Svenskhoppet i finnjolle på 11:e plats

Det svenska OS-hoppet i finnjolle, Max Salminen, tar sig framåt och ligger på elfte plats efter onsdagens delseglingar. – Ett hack bättre i dag, men det kommer vara en lång regatta, säger han efteråt.
SvD Sport

28 Jul 18:24 Inget hopp om fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens gigantiska explosion i industriområdet Chempark i tyska Leverkusen. Orsaken till explosionen är ännu oklar.
SvD Världen

28 Jul 08:51 Barnens pappa efter gripandet: ”Jag är mycket rädd fortfarande”

En man har gripits misstänkt för att ha varit inblandad i skottlossningen i Visättra där två små barn träffades av skott. Drygt en och en halv vecka efter det inträffade är barnens pappa bedrövad. – Jag är mycket rädd fortfarande. Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 12:24 Flera coronasmittade efter bröllopsfest i Norge

Totalt 52 personer har konstaterats smittade av coronaviruset efter en bröllopsfest i norska Lillestrøm, rapporterar NRK. Kommunöverläkare Heidi Anne Birkeland säger till tidningen att 34 av de smittade var bröllopsgäster och att de andra 18 smittats efter närkontakt med gästerna. Kommunen har anmält arrangören.
omni.se

28 Jul 13:30 Eriksson stöttar Biles: "Otroligt starkt"

Gymnastikstjärnan Simone Biles hoppar av mångkampen i OS för att fokusera på sitt psykiska välmående. Det hyllas hon för av både Michelle Obama och Unicef. Och den svenska fotbollsstjärnan Magdalena Eriksson säger: – Det är otroligt starkt av henne att säga ifrån och säga nej.
SvD Sport

28 Jul 12:06 Spotify-aktien rasar efter rapporten

Spotify är mitt i sin största expansion någonsin – och redovisar en överraskande vinst. Bolaget missar dock det egna målet på en mycket viktig punkt. Aktien rasade efter rapporten.
SvD Näringsliv

28 Jul 07:26 OS-kommentator sparkas efter rasistisk kommentar

Under bordtennismatchen mellan Greklands Panagiotis Gionis och Sydkoreas Jeoung Young-Sik valde en grekisk sportjournalist att kommentera Young-Siks ögonform. – Jag kan inte förstå hur de kan se hur bollen far fram och tillbaka, ska han ha sagt, rapporterar SVT Sport. Nu får tv-kommentatorn sparken från den grekiska statliga tv-kanalen ERT. ”Rasistiska kommentarer passar inte på public service-tv”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.
omni.se

28 Jul 16:57 Överläkarens uppmaning: Testa dig efter utlandsresan

Överläkare Fredrik Sund, chef för infektionskliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala, varnar för utlandsresenärer som drar med sig deltaviruset hem till Sverige. Till skillnad från Folkhälsomyndighetens anser han även att de som fått en första dos bör testa sig när de kommer hem till Sverige. ”Men jag personligen tycker att det inte är tillräckligt när det gäller delta, två doser ska det vara!”, skriver han i ett Instagraminlägg. Statsepidemiolog Anders Tegnell menar dock att uppmaningen inte går emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

28 Jul 07:00 Förnöjsamheten grundläggande för ett gott liv

Nog för att det kan vara lustfyllt att skapa nytt, men bakom det utbredda strävandet efter mer hörs också en kapitalismens logik som kan spåras tillbaka till den tidiga industrialiseringen.
SvD Kultur
© Roberto Pfeil/AFP

28 Jul 18:34 Hoppet ute om att hitta fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens explosion i ett industriområde i tyska Leverkusen.
DN Världen

28 Jul 19:37 Polispatrull sökte efter knark – kollektivtrafik stängdes av

På en hållplats i Bergsjön hittade en polispatrull en ”misstänkt person”, på onsdagskvällen. Man inledde en sökinsats, och stängde av delar av kollektivtrafiken, innan man hittade ”en mängd” narkotika i närområdet. – En är omhändertagen för kroppsbesiktning och misstänkt för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.
Expressen GT - Linnea Lundstrom
 
Visa mer nyheter