28 Jul 08:35 Miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter med full kraft för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania. Vinsten före skatt landade på drygt 5 miljarder kronor under andra kvartalet.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se
© Magnus Hallgren

28 Jul 08:58 Från förlust till miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren.
DN Ekonomi

28 Jul 05:34 Ny rysare: Tredje raka OS-vinsten för handbollsherrarna

Tredje OS-matchen, tredje rysaren – och tredje vinsten. Svenska handbollsherrarna lyckades till slut besegra Portugal med 29–28. – Jag tycker att vi i stora delar står perfekt, säger Niclas Ekberg.
SvD Sport

28 Jul 14:54 Misstänkt farligt föremål utanför Norrköping

Ett misstänkt farligt föremål upptäcktes i Åby, norr om Norrköping, vid lunchtid på onsdagen. En person har gripits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Personens lägenhet har spärrats av och nationella bombskyddet ska under eftermiddagen göra en husrannsakan, enligt P4 Östergötland.
omni.se

28 Jul 12:41 Spotify visar oväntad vinst – skruvar upp prognoserna

Spotify har ökat sin viktigaste inkomstkälla och har i dag 165 miljoner prenumeranter. Det innebär oväntad vinst samtidigt som helårsprognosen skruvas upp. Det framgår av strömningsjättens rapport för andra kvartalet.
Expressen Dina Pengar - Kai-Anders Nilsson

28 Jul 06:00 Mobilförbud i skolan inte bara bra

Mobilens plats i klassrummet är en laddad fråga. Regeringen vill se ett förbud men alla håller inte med om att mobiler i skolan är av ondo. – I nio fall av tio handlar mobilanvändandet i klassrummen där mobiler är tillåtna om skolrelaterade saker, säger Anita Grigic Magnusson, doktorand i tillämpad IT vid Göteborgs universitet.
SvD Sverige

28 Jul 06:23 Apple redovisade rekord-kvartal för Mac och Ipad

Apple har i samband med att man redogjort för sina kvartalssiffror avslöjat att försäljningen av Macdatorer och Ipad-enheter satte nya rekord under det tredje kvartalet. Apples finanschef Luca Maestri hävdar att de senaste fyra månaderna varit de bästa någonsin när det handlar om Mac, till följd av framgångarna med de nya datorerna med Apples egenutvecklade M1-chipp. Macförsäljningen hamnade under tredje kvartalet på motsvarande 71 miljarder kronor, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med samma period förra året. Ipadförsäljningen landade på motsvarande 61,4 miljarder kronor, vilket innebär en ökning med 12 procent.
omni.se
© Anders Hansson

28 Jul 08:55 Nu har konsten flyttat ut ur Wanås slott

Marika och CG Wachtmeister vill att fler ska få njuta av deras privata samling.
DN Kultur

28 Jul 12:16 Malmödesigner anklagar stor modesajt för plagiat

En kläddesigner från Malmö anklagar den internationella modesajten Shein för att kopiera hennes klädesplagg, rapporterar Sydsvenskan. 20-åriga Eliza Hilding stickar färgglada plagg inspirerade av 70-talet. Nyligen upptäckte hon att Shein plagierat en väst som hon gjorde klart i våras. På Instagram visar hon upp likheterna mellan plaggen, och även andra designers produkter som hon tror att Shein kopierat. Eliza Hilding säger att Shein har kontaktat henne och bett om ursäkt, men hon tror inte de kommer sluta plagiera. – Det här företaget kommer inte sluta stjäla design, det enda de bryr sig om är sitt rykte.
omni.se

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen

28 Jul 10:21 Anders Tegnells vädjan om vaccin inför skolstarten

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på låga nivåer – även om spridningen gått upp med 24 procent på en vecka. Statsepidemiolog Anders Tegnell varnar nu för att det finns en risk för ökad smittspridning i höst när semesterlediga svenskar återvänder till skolor och arbetsplatser. – Det är väldigt viktigt att vi nu får så många som möjligt vaccinerade innan hösten, säger han i SVT:s ”Morgonstudion” .
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 18:44 Vapenföretag vill förlikas efter skolskjutning

Sandy Hook-massakern 2012 sände chockvågor genom USA. Efter en mångårig process erbjuder nu företaget Remington – som tillverkat mordvapnet – skadestånd till offrens anhöriga.
SvD Världen

28 Jul 11:50 Läkare får fängelse för falska covidtest

Läkaren sålde fejkade coronatester. Nu döms han till ett års fängelse.
SvD Sverige

28 Jul 10:09 Pragmatiskt Kina ser möjligheter i Afghanistan

En delegation från talibanerna är i Peking i dagarna för samtal. Nu när USA drar sig tillbaka från Afghanistan försöker Kina flytta fram sina positioner i landet. Peking-regimen har inga problem med samarbete med talibanerna, som tar över allt fler territorier men egentligen står ideologiskt långt ifrån Kina.
SvD Världen

28 Jul 11:40 Fackens skattkistor lockade de kriminella

USA:s kriminella såg stora möjligheter med de amerikanska facken. Inte minst de lättåtkomliga strejkkassorna lockade.
SvD Kultur
© Sandra Charina Lundin

28 Jul 17:19 Norrbotniabanan förlängs: ”Fantastiskt”

Norrbottens handelskammare välkomnar beskedet att järnvägssträckan byggs ut.
DN Ekonomi
 
Visa mer nyheter