28 Jul 19:04 Regnet kom för sent på vårsådda spannmålet

Regnet kom – men inte i tid för att rädda det havre, korn och vete som såddes i våras. – Det blir en spannmålsskörd under genomsnittet, eller kanske till och med väsentligt under, säger Palle Borgström, ordförande i Lantbrukarnas riksförbund (LRF).
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se

28 Jul 20:23 Regionen om granskningen: Går emot våra värderingar

Att vårdgivare i Skåne låter patienter välja läkare och tandläkare utifrån etnicitet ”är på tvärs” med regionens värderingar. Det säger Region Skånes tillförordnade HR-direktör Jan Lundin till SVT Nyheter Skåne. Detta sedan en granskning från DN tidigare i veckan visat att alla regioner i Sverige har vårdgivare som låter patienter välja att listas av etniskt svenska läkare och tandläkare. Enligt SVT rör det sig om flera offentliga och privata vårdgivare i Skåne. – Vi möter ju medborgarna i Skåne, och det speglar det samhälle vi har och den utmaning som finns i samhället, säger Lundin.
omni.se

28 Jul 15:08 Amerikan bakom förbjuden app gripen i Turkiet

En amerikansk man född i Turkiet, med kopplingar till en meddelande-app som ska ha använts i det misslyckade kuppförsöket 2016, har överlämnat sig till polisen i Istanbul. Det rapporterade statsmedia på onsdagen.
SvD Världen

28 Jul 17:08 Högtryck för resesektorn: ”Våra flyg går helt fulla”

Resesektorn vittnar om stark återhämtning efter förra sommarens bottensäsong. Flera resebyråer som Aftonbladet talat med uppger att deras flighter är fullbokade. – Våra flyg går helt fulla, intresset är stort nu, säger Annika Lindberg på Apollo. Hos Apollo har bokningsvolymen i sommar legat på ungefär 70 procent av ett normalår. Resenärerna har föredragit destinationer som Grekland och Kroatien. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 07:22 Sverigedemokraterna går om M som näst största parti

Sverigedemokraterna återtar positionen som Sveriges näst största parti i Novus väljarbarometer. Enligt mätningen, som genomfördes 19–26 juli, ökar SD sitt stöd med 0,2 procentenheter till 21,6 procent. Därmed går partiet om Moderaterna som minskar med 0,8 procentenheter till 21 procent. Senaste gången SD var näst störst i mätningen var i början av förra året. Förändringarna för SD och M är inte statistiskt säkerställda. Den enda säkerställda förändringen i Novus senaste mätning är en kraftig uppgång för Vänsterpartiet med 2,1 procent sedan motsvarande mätning i juni. Förändring sedan juni månads mätning inom parantes. V: 13,3 (+2,1) S: 23,8 (-1,7) MP: 3,8 (+0,3) C: 8,9 (+1,0) L: 2,2 (-0,3) M: 21 (-0,8) KD: 4,5 (-0,5) SD: 21,6 (+0,2) 2 480 slumpmässigt utvalda personer bland röstberättigade svenskar har valt att delta och svarat i undersökningen. Undersökningen har genomförts per telefon, sms och post under perioden 19–26 juli 2021. Totalt tillfrågades 4 863 personer. Källa: SVT Nyheter
omni.se
© Anders Hansson

28 Jul 08:55 Nu har konsten flyttat ut ur Wanås slott

Marika och CG Wachtmeister vill att fler ska få njuta av deras privata samling.
DN Kultur

28 Jul 15:00 Nintendo lägger ned ett mobilspel för första gången

Nintendo har meddelat att det mobila pusselspelet ”Dr. Mario World” kommer att plockas bort och läggas ned den 1 november i år. Det innebär att Nintendo för första gången någonsin lägger ned en mobiltitel. Spelet lanserades för två år sedan och är den mobila Nintendotitel som har gått i särklass sämst ekonomiskt. Mobilspel utgör fortfarande en försvinnande liten del av Nintendos totala omsättning, skriver The Verge.
omni.se

28 Jul 20:39 Det kan Kina vinna på taliban-samtalen

Varför sätter Kina sina förhoppningar om fred och stabilitet i Afghanistan till talibanerna, som just nu driver ett offensivt krig mot sin egen regering? Svaren kan sökas i ländernas handelsrelationer.
SvD Världen

28 Jul 10:34 Elevernas betyg stabila under pandemiåret

Betygen i årskurs nio och gymnasiet har legat på stabila nivåer under pandemiåret visar statistik från Skolverket, enligt SR Ekot. Peter Fredriksson, generaldirektör för Skolverket, säger att myndigheten ska titta vidare på om det kan vara så att statistiken inte ger hela bilden, utan att elever ändå kan ha tappat kunskap.
omni.se

28 Jul 11:15 Oneplus skördar stora framgångar i USA

Kinesiska Oneplus har inte funnits på den amerikanska marknaden särskilt länge, men skördar redan mycket stora framgångar. Det rapporterar sajten Android Headlines, som hänvisar till färska siffror från analysfirman Counterpoint Research. Enligt dem så har Oneplus växt med hela 428 procent i USA under årets första halva, jämfört med samma period förra året. Det innebär att Oneplus har växt med mer än fem gånger så mycket som det näst snabbast växande märket i segmentet (Motorola, med 83 procent). Det framgår inte av siffrorna vilken position Oneplus placerar sig på i USA när det handlar om marknadsandelar.
omni.se

28 Jul 13:00 OS-guide: Här är svenska höjdpunkter

Sverige kan bli kvartsfinalklart i handboll om damerna slår Frankrike i dag. I natt kan Sarah Sjöström simma final på 100 meter fritt i samma veva som friidrotten sätter igång. Sveriges Daniel Ståhl gör då entré i diskuskvalet.
SvD Sport
© Chris Carlson/AP

28 Jul 22:54 Företag som utsatts för cyberattacker stäms

I USA stämmer nu kunder som drabbats när de hackade företagen inte kunnat leverera.
DN Världen

28 Jul 13:58 Lastbil med kogödsel välte: ”Töms på plats”

En lastbil har vält på länsväg 154 i höjd med Kolarp mellan Svenljunga och Sexdrega. Enligt räddningstjänsten är ingen skadad och trafiken rullar på som vanligt.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 04:30 Varningen om tillägget – många får annat belopp

I september får cirka hälften av Sveriges pensionärer högre pension då det nya inkomstpensionstillägget (ITP) börjar betalas ut. Men missuppfattningarna om tillägget är många, inte minst att alla kommer att få maxbeloppet 600 kronor, skattefritt. – De allra flesta får ett helt annat belopp, säger Agneta Claesson på Pensionsmyndigheten.
Expressen Dina Pengar - Johan Sennero

28 Jul 07:02 Tre gripna i Bohuslän för grovt vapenbrott

Tre personer greps i natt på en länsväg i Sotenäsområdet. De hade en skarpladdad pistol och knivar, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Bilen har beslagtagits.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 12:06 Vinst för Spotify – vill få fler kreatörer

Musiktjänsten Spotify redovisar ännu ett kvartal med plusresultat. Antalet aktiva användare var ”en besvikelse” enligt grundaren och vd:n Daniel Ek, men han är ändå fast besluten att nå en miljard lyssnare.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter