27 Jul 13:04 Persson enkelt till semifinal

Erik Persson hade inga svårigheter att nå semifinalen på 200 meter bröstsim i OS. Men han hade önskat sig en lite bättre känsla i försöken. – Jag är nöjd med att vara vidare, sedan hade jag önskat mig en lite lättare känsla i vattnet, säger han.

27 Jul 12:00 Gustavssons Australien nära kvartsfinal

Australien stod för en kämpainsats mot USA som kan räcka till kvartsfinal. Tony Gustavssons lag klarade 0–0 mot världsmästaren. Nu får The Matildas vänta i några timmar för att få veta sitt öde.
SvD Sport

27 Jul 18:09 Tidigare LFC-stjärnan till Arsenal

Hon lämnade Linköping i juni. Nu är Frida Maanum, 22, klar för den engelska storklubben Arsenal. Den norska landslagsspelaren är klar för två år.
SvD Sport

27 Jul 14:30 Personbil voltade på väg 26 – en man till sjukhus

En personbil ska enligt initiala uppgifter voltat och landat i diket vid riksväg 26 utanför Gislaved. Fem personer ska ha färdats i bilen och föraren en man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson

27 Jul 13:04 Sverige sexa i dressyrfinalen

Brother de Jeu stegrade sig i piaffen. Mycket värre kan det inte bli – helst inte i en OS-final. När Antonia Ramel orkade prata om eländet var hon fortfarande rödögd av gråten. Sverige kom sexa. Tyskland vann guldet i överlägsen stil. – Det är en jättebesvikelse, säger Ramel.
SvD Sport

27 Jul 20:36 "Operation Costa" överklagas till högsta instans

Den omtalade operationen Costa – där polis infiltrerade narkotikasmugglande svenskar i Spanien – bör bli en fråga för högsta instans. Det tycker den dömde man som nu vill bli friad då han anser att han aldrig hade begått brottet utan polisens provokation.
SvD Sverige

27 Jul 08:56 Ledare: Monumentalt haveri av svenska vården

Sydsvenskans ledare handlar i dag om DN:s granskning om rasism inom vården. I alla regioner finns det vårdgivare som låter patienter välja att vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare, enligt avslöjandet. Att det finns patienter som ”häver ur sig dumheter i en stressad situation” är en sak, men att vårdgivare accepterar krav på etnicitet är ett grovt svek mot personalen och ”monumentalt haveri”, skriver ledarsidan. ”Vårdgivarna visar en oförlåtlig flathet mot såväl patienter som personal. Den som försöker göra gällande att strukturell rasism inte förekommer i Sverige fick just nu och än en gång sina påståenden vederlagda.” DN:s ledarskribent Naod Habtemichael pekar också på arbetsgivarens ansvar. ”Möjligheten att efterfråga en läkare baserat på etnisk härkomst är ingenting annat än ren och skär rasism. Vad som gör saken värre är att arbetsgivare låter diskrimineringen fortgå på ett så okomplicerat vis.” Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.
omni.se

27 Jul 06:27 Medaljläge för Josefin Olsson i laser radial

Josefin Olsson fortsätter att klättra i OS-regattan. Svenskan segrade i den femte seglingen i damernas laser radial och kom sedan sexa i nästa race. Det innebär att hon är tvåa totalt.
SvD Sport

27 Jul 08:30 Allra-toppen gav bort halva huset till frun

Kronofogden har gjort tillslag mot Alexander Ernstbergers villa på Lidingö efter den fällande domen. Hittills har Kronofogden säkrat tillgångar för 50 miljoner kronor från de fyra dömda Allra-topparna.
SvD Näringsliv

27 Jul 05:00 Träd lika viktiga som blommor för bina

Träd är minst lika viktiga för bins överlevnad som marklevande blommor. Ett av träden sticker ut och har visat sig vara något av en favorit bland bina.
SvD Sverige
© Karin Wesslén/TT

27 Jul 19:14 Riksdagen kallar Baylan till sammanträde om Cementa

Flera riksdagsledamöter vill att Miljöbalken ska ses över.
DN Sverige

27 Jul 15:45 Regn väntas i hela landet – brandrisken minskar

Det regn som nu är på väg att dra in över i stort sett hela landet kommer mycket lägligt ur brandsynpunkt, skriver DN. Efter flera veckor med varmt väder är det mycket torrt i skog och mark. – Det här regnvädret kommer hjälpa till och dämpa brandrisken. Framåt under veckan ser jag tydligt att risken kommer att minska, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI. Eftersom regnet redan nått södra Sverige har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kunnat flytta sin brandbekämpningsplan längre norrut till områden där flera bränder brutit ut i helgen.
omni.se

27 Jul 23:28 Svenska klimatmålen kräver teknik som inte finns

Enligt de svenska klimatmålen ska Sverige nå netto noll när gäller utsläpp av växthusgaser 2045. Men att sätta netto-mål, alltså att vissa utsläpp får finnas kvar om koldioxidupptaget är lika stort, har fått omfattande kritik, skriver DN. Netto-mål anses inte kunna ge den utsläppsminskning som behövs för att hålla uppvärmningen under 1,5 grader. Tre forskare som använt nettokonceptet i sin forskning gick i våras ut och bad om ursäkt för att de bidragit till att skapa en ”fantasivärld”. För att de svenska målen ska nås krävs också tekniska lösningar som globalt ännu inte finns i den omfattning som skulle behövas, när det gäller hur koldioxid ska fångas upp. I Sverige finns i nuläget ingen utbyggd infrastruktur och bara enstaka testanläggningar för den tilltänkta tekniken.
omni.se

27 Jul 08:45 Begärs häktad för skjutning i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har begärts häktad för inblandning i skjutningen i Flemingsberg i Huddinge kommun den 17 juli, då två barn skadades.
SvD Sverige
© Anne-Christine Poujoulat/AFP

27 Jul 17:53 Japanskt stjärnfall – favoriterna utslagna

Toppar medaljligan – men på tisdagen drabbades värdnationen av bakslag.
DN Sport

27 Jul 20:30 ”Prioritera vaccinet framför semestern”

Smittspridningen fortsätter att öka i Stockholm, men det handlar om låga nivåer. Även Skåne ser en ökning. ”Prioritera vaccinet framför semestern”, säger smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.
SvD Sverige
 
Visa mer nyheter