27 Jul 20:36 "Operation Costa" överklagas till högsta instans

Den omtalade operationen Costa – där polis infiltrerade narkotikasmugglande svenskar i Spanien – bör bli en fråga för högsta instans. Det tycker den dömde man som nu vill bli friad då han anser att han aldrig hade begått brottet utan polisens provokation.

27 Jul 21:35 Polis infiltrerade smuggling – nu överklagas operationen

Den omtalade operationen Costa – där polis infiltrerade narkotikasmugglande svenskar i Spanien – bör bli en fråga för högsta instans. Det tycker den dömde man som nu vill bli friad då han anser att han aldrig hade begått brottet utan polisens provokation.
Expressen Nyheter - Redaktionen

27 Jul 13:04 Persson enkelt till semifinal

Erik Persson hade inga svårigheter att nå semifinalen på 200 meter bröstsim i OS. Men han hade önskat sig en lite bättre känsla i försöken. – Jag är nöjd med att vara vidare, sedan hade jag önskat mig en lite lättare känsla i vattnet, säger han.
SvD Sport

27 Jul 13:00 Wechat stoppar tillfälligt nya registreringar

Den Tencentägda meddelandeplattformen Wechat har tillfälligt satt stopp för nyregistreringar av användarkonton. Detta då man genomför en större teknisk uppgradering för att anpassa sig till nya lagar i Kina. Tencent uppger att man kommer att vara klara med arbetet någon gång tidigt i augusti, och uppger att registreringen av nya konton kommer att öppnas igen efter det. De kinesiska myndigheterna har på senare tid skärpt kontrollen av och greppet om techbolag när det handlar om både integritet och datasäkerhet.
omni.se

27 Jul 14:27 Expert: Kommer leda till spänningar med Iran

Åtalet mot den 60-årige man som misstänks för grovt folkrättsbrott och mord vid massavrättningar i Iran är viktigt för offren, men kan leda till spänningar i relationen med Sverige. – Det underlättar den definitivt inte, säger Rouzbeh Parsi, vid Utrikespolitiska institutet.
SvD Sverige

27 Jul 09:45 Bil voltade – kvinna förd till sjukhus i ambulans

E65 stängdes av under tisdagsförmiddagen efter en allvarlig trafikolycka i närheten av Sturupsrondellen. Två bilar var inblandade i en olycka, en av dem voltade och lade sig på taket vid sidan av vägen. En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

27 Jul 06:19 Experten: Sverige har minst 40 procents chans att vinna

De svenska handbollsdamerna har ”minst 40 procents chans” att vinna mot Ryssland i dagens match i OS, säger experten Per Johansson till Sportbladet. – Det säger att jag utan att darra på manschetten. Sverige har aldrig vunnit mot Ryssland i en viktig landskamp förut. Men Johansson gillade vad han såg i premiärmatchen mot Spanien. Samtidigt fick Ryssland bara med sig ett oavgjort resultat mot Brasilien. Matchen mellan Sverige och Ryssland börjar 07.15 och går att följa via länkarna nedan.
omni.se

27 Jul 15:10 Miljonregn över Sveriges största youtuber

Den svenska Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg gör en vinst på minst 125 miljoner kronor, skriver Breakit. ”Ett galet bra resultat i ett bolag som i princip helt och hållet bygger på en enda innehållsskapare”, skriver techsajten. I bokslutet för Pewdie Holdings framkommer det att det finns en kassa för 35 miljoner kronor. Utöver det har ”Pewdiepie” kortfristiga placeringar, exempelvis värdepapper, för runt 100 miljoner kronor.
omni.se

27 Jul 15:23 Uppgifter: Zlatan vill fortsätta i landslaget

Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta spela i fotbollslandslaget, enligt källor till SVT Sport. – Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup. Den 39-åriga Milanstjärnan gjorde i våras comeback efter en tids uppehåll från landsslagsspel. Däremot missade han sommarens EM på grund av en skada.
omni.se

27 Jul 23:28 Svenska klimatmålen kräver teknik som inte finns

Enligt de svenska klimatmålen ska Sverige nå netto noll när gäller utsläpp av växthusgaser 2045. Men att sätta netto-mål, alltså att vissa utsläpp får finnas kvar om koldioxidupptaget är lika stort, har fått omfattande kritik, skriver DN. Netto-mål anses inte kunna ge den utsläppsminskning som behövs för att hålla uppvärmningen under 1,5 grader. Tre forskare som använt nettokonceptet i sin forskning gick i våras ut och bad om ursäkt för att de bidragit till att skapa en ”fantasivärld”. För att de svenska målen ska nås krävs också tekniska lösningar som globalt ännu inte finns i den omfattning som skulle behövas, när det gäller hur koldioxid ska fångas upp. I Sverige finns i nuläget ingen utbyggd infrastruktur och bara enstaka testanläggningar för den tilltänkta tekniken.
omni.se

27 Jul 11:51 Martin Luther var inte unik

Hade inte Martin Luther dykt upp hade reformationen med största säkerhet ägt rum ändå. Grupperingar med liknande protestantiska idéer hade funnits länge.
SvD Kultur

27 Jul 14:30 Personbil voltade på väg 26 – en man till sjukhus

En personbil ska enligt initiala uppgifter voltat och landat i diket vid riksväg 26 utanför Gislaved. Fem personer ska ha färdats i bilen och föraren en man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson

27 Jul 09:50 Fler civila döda än på tio år i Afghanistan

Talibanernas frammarsch i Afghanistan har resulterat i de högsta dödssiffrorna i landet på över tio år. Under 2021 har mer än 1 600 civila dödats, vilket är en ökning med närmare 50 procent sedan förra året, rapporterar BBC. Samtidigt fortsätter USA:s och Nato:s militära styrkor att lämna landet – och civila flyr in till storstäderna för att söka skydd från talibanerna.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

27 Jul 02:28 Blinken manar till demokrati i Tunisien

USA lovar ekonomiskt stöd till Tunisien, samtidigt som man poängterar vikten av en öppen politisk dialog och demokratiska principer när den politiska krisen i landet fördjupas.
SvD Världen

27 Jul 08:56 Ledare: Monumentalt haveri av svenska vården

Sydsvenskans ledare handlar i dag om DN:s granskning om rasism inom vården. I alla regioner finns det vårdgivare som låter patienter välja att vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare, enligt avslöjandet. Att det finns patienter som ”häver ur sig dumheter i en stressad situation” är en sak, men att vårdgivare accepterar krav på etnicitet är ett grovt svek mot personalen och ”monumentalt haveri”, skriver ledarsidan. ”Vårdgivarna visar en oförlåtlig flathet mot såväl patienter som personal. Den som försöker göra gällande att strukturell rasism inte förekommer i Sverige fick just nu och än en gång sina påståenden vederlagda.” DN:s ledarskribent Naod Habtemichael pekar också på arbetsgivarens ansvar. ”Möjligheten att efterfråga en läkare baserat på etnisk härkomst är ingenting annat än ren och skär rasism. Vad som gör saken värre är att arbetsgivare låter diskrimineringen fortgå på ett så okomplicerat vis.” Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.
omni.se

27 Jul 12:21 Inträffar vid en av Europas största kemianläggningar

Den explosionsdrabbade industriparken för kemiindustrier i tyska Leverkusen är en av Europas största. Det uppger bolaget själva enligt Der Spiegel. Över 70 företag verkar inom industriparken. Enligt det drabbade företaget förvaras giftigt avfall och olika farliga substanser i området. Bilds uppgifter gör gällande att branden i anläggningen hotar att sprida sig till en byggnad med lättantändliga medel.
omni.se
 
Visa mer nyheter