27 Jul 11:10 Ökade avgifter att vänta inom flyget

Det minskade flygandet under pandemin ledde till mindre intäkter i form av avgifter, enligt Transportstyrelsen. Myndigheten flaggar för höjda avgifter – och i förlängningen höjda biljettpriser.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se

27 Jul 15:23 Uppgifter: Zlatan vill fortsätta i landslaget

Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta spela i fotbollslandslaget, enligt källor till SVT Sport. – Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup. Den 39-åriga Milanstjärnan gjorde i våras comeback efter en tids uppehåll från landsslagsspel. Däremot missade han sommarens EM på grund av en skada.
omni.se

27 Jul 19:57 Malmö vidare i CL – nu väntar Rangers

Malmö är vidare i Champions League-kvalet. 2–2 borta mot HJK från Helsingfors räckte. Nu väntar skotska storlaget Rangers i tredje kvalomgången.
SvD Sport
© Elin Åberg

27 Jul 09:42 Nya argument för stater att öka övervakningen

Pandemin, kriminalitet och terrorism – kritiker oroas över allt ofriare samhälle.
DN Kultur

27 Jul 15:41 Brand härjar utanför Aten – på väg mot bebyggelse

En skogsbrand sprider sig just nu i norra Aten i närheten av berget Penteli, rapporterar Ta Nea. Enligt lokala myndigheter närmar sig branden huvudstadens förorter. Varningar har skickats ut på sms till boende i områdena men ännu har ingen evakuerats. Skogsbränder är vanligt förekommande kring Penteliberget. 2018 dog 102 personer när starka vindar fick lågorna att snabbt sprida sig till kustbyn Mati utanför Aten.
omni.se

27 Jul 07:00 Konsten att sakta ner

Ibland är det bästa man kan göra att inte göra det man borde göra. Grenarna kan gott sitta där ett tag till, även om det blir lite mörkare i köket. Gräset kan få växa ytterligare några dagar, även om det bli jobbigare att klippa det sedan.
SvD Kultur

27 Jul 05:00 Dags för techjättarna att visa korten

Nu kommer de på rad – de stora amerikanska techjättarna Apple, Alphabet/Google och Amazon berättar hur det gått under andra kvartalet. Kan det vara så att den starka återhämtningen efter pandemin har gynnat dem?
SvD Näringsliv
© Bildbyrån

27 Jul 20:16 Malmö vidare i CL – nu väntar Rangers

2–2 borta mot HJK räckte. Nu väntar skotska storlaget i tredje kvalomgången.
DN Sport

27 Jul 17:46 Oro för trängsel efter ökad smittspridning

Det råder en ökad smittspridning i Västra Götalandsregionen och länsstyrelsen uppmanar nu till större försiktighet. Deras tillsyn visar att många verkar tro att restriktionerna helt släppt efter 15 juli. Men det stämmer inte, säger Kristina Höök Patriksson, tillsynsstrateg på länsstyrelsen. – Vi är oroliga för att man glömmer bort att vi fortfarande lever i en pandemi, säger hon.
Expressen GT - Maya Lagerholm
© Lisa Mattisson

27 Jul 06:11 Regioner går emot egna riktlinjer

Låter patienter välja vårdpersonal efter etnicitet.
DN Sverige

27 Jul 15:15 Tanaka sköt Japan vidare – nu väntar Sverige

Med tre raka segrar säkrade Sverige gruppsegern. Nu väntar Japan i OS-kvartsfinalen. – Det är ett välorganiserat, kvickt och passningssäkert lag, säger Peter Gerhardsson, landslagets förbundskapten.
SvD Sport

27 Jul 18:06 Ökänd gängledare ber följare invänta order om hämnd

Den ökände haitiske gängledaren Jimmy ”Barbecue” Cherizier samlade tusen personer i slummen utanför Port-au-Prince för att hylla den ihjälskjutne presidenten Jovenel Moïse. Det rapporterar Newsweek. Cherizier, som styr fler än nio gäng och har beskyllts för att ligga bakom den senaste våldsvågen, höll ett tal framför ett stort porträtt på Moïse. – Alla måste invänta min order innan vi svarar på mordet, sa han till åskådarna. Haitis president sköts ihjäl i sitt hem den 7 juli. Det är ännu oklart vem som låg bakom mordet.
omni.se

27 Jul 06:58 Osaka efter förlusten: "Allt gick fel"

Naomi Osaka bar hela Japans förväntningar på sina axlar. Men nu är de krossade. Världstvåan förlorade i den tredje omgången. – Jag blir besviken efter varje förlust, men den här suger mer än de andra, säger Osaka.
SvD Sport

27 Jul 20:24 Malmö vidare i CL-kvalet – nu väntar Rangers

Malmö FF är vidare till tredje omgången i kvalet till Champions League. 2–2 borta i returen mot Helsingforslaget HJK räckte för att vinna dubbelmötet. Malmös mål gjordes av Anders Christiansen och Veljko Birmancevic. Nu väntar tufft motstånd när Malmö ställs mot skotska mästaren Rangers. I Rangers spelar bland andra den tidigare MFF-mittbacken Filip Helander.
omni.se

27 Jul 18:37 En av fem smittade hade fått sin första vaccindos

En femtedel av de som smittats av covid-19 i Danmark under de senaste månaderna hade fått sin första vaccindos. Det visar en ny undersökning av det danska smittskyddsinstitutet SSI. – Vi ser en del deltainfektioner i den här gruppen. Folk ska vara uppmärksamma på att de fortfarande kan smittas och följa de generella råden. Och inte vänta för länge med andra sprutan, säger Palle Valentiner-Branth, avdelningschef på SSI.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

27 Jul 08:38 25-åring häktad efter barnskjutning

En man i 25-årsåldern häktas efter skottlossningen den 17 juli i Flemingsberg där två barn skottskadades. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.
SvD Sverige
 
Visa mer nyheter