28 Jul 13:42 Misstänkt föremål hittat i Åby – bombskyddet inkallat

Ett misstänkt farligt föremål upptäcktes av polispatruller i förorten Åby utanför Norrköping vid lunchtid på onsdagen, meddelar polisen. Platsen har spärrats av och nationella bombskyddet har kallats in, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen. – Så vitt jag kan bedöma är det en plats utomhus. Så länge föremålet inte rörs så bedömer man att det ligger bra där det ligger. Vi har inte utrymt nån fastighet.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka - Läs mer på expressen.se

28 Jul 14:54 Misstänkt farligt föremål utanför Norrköping

Ett misstänkt farligt föremål upptäcktes i Åby, norr om Norrköping, vid lunchtid på onsdagen. En person har gripits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Personens lägenhet har spärrats av och nationella bombskyddet ska under eftermiddagen göra en husrannsakan, enligt P4 Östergötland.
omni.se

28 Jul 14:43 Misstänkt farligt föremål i Norrköping – en gripen

Nationella bombskyddet kallade till Åby.
DN Sverige

28 Jul 19:42 Bilist körde in i pizzeria – gäster flydde sina platser

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till Hisingen i Göteborg under onsdagen sedan en bilförare kört in i fasaden till en pizzeria, rapporterar lokala medier. Föraren kördes till sjukhus i ambulans och är misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Förarens skador bedöms inte vara allvarliga. Pizzerians ägare säger till GT att bilen kört in i salen i hög hastighet och att gäster fick fly från sina platser. – Det var riktigt illa, säger han. Ingen annan än föraren ska ha kommit till skada, skriver GP.
omni.se

28 Jul 12:06 Vinst för Spotify – vill få fler kreatörer

Musiktjänsten Spotify redovisar ännu ett kvartal med plusresultat. Antalet aktiva användare var ”en besvikelse” enligt grundaren och vd:n Daniel Ek, men han är ändå fast besluten att nå en miljard lyssnare.
SvD Näringsliv

28 Jul 05:30 Misstänkta mensrubbningar efter vaccinering

Hundratals svenska kvinnor har rapporterat mensrubbningar efter att ha vaccinerats mot covid-19. Både Läkemedelsverket och den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA följer utvecklingen, men kan i dagsläget inte säga om det rör sig om en biverkan eller inte.
SvD Sverige

28 Jul 08:30 ”EU:s skogsstrategi sänder fel signaler”

EU:s besked är tydligt – skog ska bevaras. Blir det verklighet hotas många svenska arbetstillfällen och klimatarbetet försvåras. Det skriver S-politiker och ordförande för GS-facket.
SvD Debatt

28 Jul 17:43 Stockholm planerar för minskat dos-intervall

Region Stockholm ser nu över möjligheten att korta tidsintervallet mellan vaccinsprutorna, rapporterar P4 Stockholm . Invånare kan i så fall erbjudas den andra dosen redan efter fyra veckor, istället för sju veckor.
SvD Sverige

28 Jul 14:00 Julian Assange förlorar sitt medborgarskap i Ecuador

En domstol i Ecuador har beslutat att dra in Julian Assanges medborgarskap, rapporterar The Guardian . Wikileaksgrundaren fick medborgarskapet år 2018 av landet för att kunna lämna ambassaden i Storbritannien. Assanges advokat planerar att överklaga domstolsbeslutet.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 12:19 Sarah Sjöström vidare till semifinal i 100 meter fritt

Sarah Sjöström tog sig enkelt till semifinal på 100 meter fritt. Hon vann sitt försöksheat på tiden 52,91. Sjöström inledde snabbt men vände som fyra. Men med bara 15 meter kvar tryckte hon på och gick i mål som etta, skriver Sportexpressen. Sjöström är regerande världsmästare på 100 frisim.
omni.se

28 Jul 06:42 Misstänkta rubbningar av mensen efter covidvaccin

Mellan 300 och 400 kvinnor i Sverige har rapporterat mensrubbningar efter att ha vaccinerats mot covid-19, rapporterar TT. Även i ett flertal andra länder har kvinnor rapporterat om menstruationsstörningar efter vaccineringen. Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och Läkemedelsverket följer utvecklingen. Men i nuläget går det inte att säga om det handlar om en biverkning av vaccinet eller inte. – Det handlar om menstruella avvikelser i samband med vaccination mot covid-19. Det kan vara oregelbunden menstruation, men det kan också handla om att man blöder efter klimakteriet, säger Ebba Hallberg, senior expert vid Läkemedelsverket, till nyhetsbyrån.
omni.se

28 Jul 11:14 Risk för ökad smitta till skolstarten: ”Orosfaktor”

När skolorna drar i gång efter sommarlovet om knappt tre veckor finns det en risk att smittan av covid-19 ökar igen, befarar smittskyddsläkare Anna Skogstam i region Värmland. – Det är klart att det är en orosfaktor, säger hon till Värmlands Folkblad.
Expressen GT - Maya Lagerholm

28 Jul 09:10 Tv: Blixten slår ner rakt framför bilen – ”läskigt”

Tisdagens oväder drabbade Kalmar med full kraft med kraftigt regn och översvämmade gator och butiker. Totalt registrerades 1 700 blixtnedslag, skriver TT. Veronica Erlandsson befann sig i centrala Kalmar när ovädret slog till. – Det var totalt kaos i hela stan, säger hon till Expressen. Även andra delar av Sverige har fått smaka på vädrets makter. Isabell Ehnlund från Malung blev vittne till hur blixten slog ner intill motorvägen när hon satt i bilen tillsammans med sin pojkvän i höjd med Lödöse. Hon fångade händelsen på film. – Vi bara kolla på varandra och sa bara wow. Det var häftigt, men lite läskigt eftersom det var så nära, säger hon till SVT Nyheter som har publicerat klippet.
omni.se

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 06:44 Slipknots tidigare trummis Joey Jordison död

Joey Jordison, tidigare trummis och originalmedlem i det amerikanska metalbandet Slipknot, har avlidit. Känd som en av världens främsta trummisar hyllas han nu för sitt bidrag till metalvärlden.
SvD Kultur

28 Jul 16:59 Man attackerade flera – med brandsläckare

Under onsdagseftermiddagen greps en man i Mölnlycke – efter att blandat annat sprutat ner flera personer med en brandsläckare. Mannen har även försökt sno en lastbil vid en bensinmack.
Expressen GT - Maya Lagerholm
 
Visa mer nyheter