27 Jul 16:38 Pistolrån på Gärdet – polisen jagar maskerade gärningsmän

Två maskerade gärningsmän genomförde på tisdagen ett väpnat rån på Gärdet i Stockholm. De jagas nu av polisen.
Expressen Nyheter - Emma Ahman - Läs mer på expressen.se

27 Jul 15:56 Ösregn och åskoväder – larm om översvämningar

Regnet öser ner på sina håll i Västsverige samtidigt som ett åskoväder dragit in över bland annat Vänersborg. Tidigare på tisdagen slog blixten ned i en båt – den orsakade ingen brand, och ingen befann sig i båten, uppger räddningstjänsten. E45 är översvämmad, och enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan vid Edsborg. Åskan orsakade en ”strömdipp” på Liseberg, vilket ledde till att stora attraktioner stängdes ner i 45 minuter.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

27 Jul 05:27 Priset på vatten kan fördubblas

Vatten kommer att bli mycket dyrare. – Vi räknar med en fördubbling av vattenpriset på tjugo år, säger Fredrik Vinthagen på föreningen Svenskt vatten.
SvD Näringsliv
© REX

27 Jul 12:09 Nisse: När strömmen störde strömmandet

När Bob Dylan gör en spelning verkar han ovanligt närvarande – tills strömmen går.
DN Kultur

27 Jul 09:16 Första domen med nya säkerhetslagen i Hongkong

Att mana till ”Hongkongs befrielse” är terrorism. Det meddelar en domstol efter den första rättegången där den kontroversiella nya säkerhetslagen har använts i den kinesiska staden. Straffet för 24-årige Tong Ying-Kit kommer dock först senare.
SvD Världen
© Bildbyrån

27 Jul 20:16 Malmö vidare i CL – nu väntar Rangers

2–2 borta mot HJK räckte. Nu väntar skotska storlaget i tredje kvalomgången.
DN Sport
© Fredrik Sandberg/TT

27 Jul 02:00 Ett glas om dagen kan skydda hjärtsjuka

Ny och omfattande studie • Alkohol motsvarande upp till ett glas vin kan minska risker, enligt studien.
DN Vetenskap

27 Jul 14:39 Historisk på ärofylld post: Måste ta itu med historien

Mary Simon har utsetts till ny generalguvernör i Kanada, en titel som innebär att hon är den officiella representanten för den brittiska monarken drottning Elizabeth och befälhavare för landets armé. Simon blir historisk som den första på posten från landets ursprungsbefolkning, skriver CNN. Utmärkelsen sker också i en kritisk tid i kanadensisk historia, då det nyligen avslöjades att tusentals barn ur ursprungsbefolkningen begravts i omärkta gravar vid katolska skolor. – Jag känner mig inspirerad av historiens vingslag i en tid då vi som land måste ta itu med den bistra verkligheten i vårt gemensamma förflutna, sa Simon i sambandet med tillträdet.
omni.se

27 Jul 06:00 60-årig man åtalas för massavrättningar

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar.
SvD Sverige

27 Jul 18:03 Ny förbindelse klar: Stärker elförsörjningen i söder

Flera år försenad har Sydvästlänken – som ska stärka elförsörjningen i syd – nu tagits tagits i kommersiell drift. Sydvästlänken kommer att öka överföringskapaciteten mellan mellersta och södra Sverige med 25 procent. – Sydvästlänken är ett viktigt steg för att stärka elförsörjningen i söder och minska skillnaden i elpriserna mellan mellersta och södra Sverige, säger energiminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.
omni.se

27 Jul 05:37 Misstänkt mord i Göteborg – en man har anhållits

Polisen misstänker mord efter att en kvinna hittats död i ett skogsparti i Högsbo i Göteborg på måndagskvällen. ”Med anledning av omständigheterna så har en förundersökning om mord inletts”, skriver polisen på sin hemsida. En man har anhållits skäligen misstänkt för mordet, vilket är den lägre misstankegraden, skriver GP. Den gripne är en man i 40-årsåldern. Kvinnan är ännu inte identifierad och anhöriga har inte underrättats. Polisen vet inte heller hur länge kvinnan har varit död.
omni.se

27 Jul 22:45 Googles moderbolag krossade förväntningarna

Googles moderbolag Alphabet levererar bättre siffror än vad analytikerna hade räknat med för det andra kvartalet.
SvD Näringsliv

27 Jul 23:24 Tegnell: Etiska problem med danska strategin

I Danmark krävs covidpass för att gå på krogen. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell finns det både praktiska och etiska problem med den strategin. ”Vi tror på frivillighet”, säger han i tisdagens Aktuellt.
SvD Sverige
© Karin Wesslén/TT

27 Jul 19:14 Riksdagen kallar Baylan till sammanträde om Cementa

Flera riksdagsledamöter vill att Miljöbalken ska ses över.
DN Sverige

27 Jul 04:27 Hansson om medaljmissen: "Jättebesviken"

I 75 meter fanns hon med i medaljkampen – men slutet blev inte gott för Sophie Hansson. Sjätteplatsen i OS-finalen på 100 meter bröstsim sved. – Det är jättenära och jag är jättebesviken, jag ville ha medalj, säger hon.
SvD Sport

27 Jul 18:09 Tidigare LFC-stjärnan till Arsenal

Hon lämnade Linköping i juni. Nu är Frida Maanum, 22, klar för den engelska storklubben Arsenal. Den norska landslagsspelaren är klar för två år.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter