28 Jul 13:16 Norge skjuter upp lättnader igen: ”Oroande utveckling”

Norges regering skjuter upp nästa steg i att lätta på coronarestriktionerna, rapporterar flera medier. Anledningen är spridningen av deltavarianten. – Det pågår en oroande utveckling i flera europeiska länder på grund av deltavarianten, även i länder med högre vaccinationstäckning än i Norge, som Storbritannien och Nederländerna, säger hälsominister Bent Høie från partiet Høyre. Nästa steg i lättnaderna, ”steg fyra”, kommer bland annat att innebära slopade begränsningar av hur många gäster norrmännen får ha i hemmet. Planerna på lättnader sköts även upp i början av juli. En ny utvärdering ska göras i mitten augusti.
omni.se
© Alexander Mahmoud

28 Jul 21:51 ”Salafister tar efter influerare för att locka”

Den radikalmuslimska rörelsen lockar unga i Sverige via konton i sociala medier, säger religionsforskare.
DN Kultur

28 Jul 08:51 Barnens pappa efter gripandet: ”Jag är mycket rädd fortfarande”

En man har gripits misstänkt för att ha varit inblandad i skottlossningen i Visättra där två små barn träffades av skott. Drygt en och en halv vecka efter det inträffade är barnens pappa bedrövad. – Jag är mycket rädd fortfarande. Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 11:41 Johan Esk: Simone Biles skriver historia utan att segra

Gymnastikstjärnan öppnar dammluckorna i idrottsvärlden.
DN Sport - Johan Esk

28 Jul 12:06 Spotify-aktien rasar efter rapporten

Spotify är mitt i sin största expansion någonsin – och redovisar en överraskande vinst. Bolaget missar dock det egna målet på en mycket viktig punkt. Aktien rasade efter rapporten.
SvD Näringsliv

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 06:59 Guldvrålet van Vleuten inte satte i halsen

Annemiek van Vleuten firade när hon trodde att hon vunnit damernas linjelopp i söndags. Det fick en och annan att kalla henne för jubelidioten. Nederländskan följde upp det pinsamma misstaget på bästa sätt – genom att vinna OS-guldet i tempoloppet.
SvD Sport

28 Jul 14:30 Indiana Jones-story drunknar i trist action

Jesse Plemons stjäl showen som galen tysk prins i Disneys nya storfilm som bygger på en 60 år gammal åkattraktion.
SvD - Film, Kultur

28 Jul 19:37 Polispatrull sökte efter knark – kollektivtrafik stängdes av

På en hållplats i Bergsjön hittade en polispatrull en ”misstänkt person”, på onsdagskvällen. Man inledde en sökinsats, och stängde av delar av kollektivtrafiken, innan man hittade ”en mängd” narkotika i närområdet. – En är omhändertagen för kroppsbesiktning och misstänkt för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.
SvD Sport
© Tolga Akmen/AFP

28 Jul 12:12 Vaccinerade EU-turister slipper karantän i England

Har tidigare krävt tio dagars karantän – nu räcker covidpass.
DN Världen
© Mattias Ahlm

28 Jul 08:30 Pia Gripenberg: Peter Carlsson är Europas batterimessias

Hoppade av hajpade elbilstillverkaren Tesla för att ge sig på ett mastodontprojekt.
DN Kultur - Pia Gripenberg

28 Jul 18:44 Vapenföretag vill förlikas efter skolskjutning

Sandy Hook-massakern 2012 sände chockvågor genom USA. Efter en mångårig process erbjuder nu företaget Remington – som tillverkat mordvapnet – skadestånd till offrens anhöriga.
SvD Världen

28 Jul 09:41 Pappan efter gripandet: ”Är mycket rädd fortfarande”

Pappan till de båda barnen som träffades av skott i Flemingsberg tidigare i somras säger att han fortfarande är mycket rädd. – Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen. I går häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för inblandning i skottlossningen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Han nekar till brott. Pappan säger till tidningen att han inte har några särskilda tankar kring att en misstänkt har gripits. – Jag tänker på min familj. Barnen, en femårig flicka och en sexårig pojke, skadades den 17 juni när de var ute och lekte.
omni.se

28 Jul 07:26 Sökandet efter försvunna fortsätter i Leverkusen

Sökandet efter försvunna personer fortsätter i tyska Leverkusen efter explosionen i en industripark för kemindustrier på tisdagen. Det rapporterar Kölner Stadt-Anzeiger. Fortsatt saknas fem personer och eftersläckningsarbete på platsen pågår. – Det finns ingen ny utveckling, säger en talesperson till tidningen. På tisdagskvällen sa parkens chef Lars Friedrich till media att förhoppningen att hitta de saknade vid liv minskar.
omni.se
 
Visa mer nyheter