28 Jul 12:59 Sportvärlden reagerar på larmen om psykisk ohälsa: ”Starkt att säga ifrån”

OS i Tokyo har kastat ljus på den mentala ohälsan inom idrotten. Simone Biles, Naomi Osaka och Jenny Rissveds är de senaste idrottsstjärnorna som talat ut om sin psykiska ohälsa. Flera idrottare har visat sitt stöd för Simone Biles efter att den amerikanska gymnasten beslutat att ställa in två finaler för att fokusera på sitt mående. Simlegendaren Michael Phelps säger till NBC att han vet hur överväldigande OS kan vara och att idrottare bara är människor som alla andra. – Det är okej att gå genom toppar och dalar och känslomässiga berg- och dalbanor. Det är mycket vikt på våra axlar, säger han. Svenska landslagsstjärnan Magdalena Eriksson säger att hon backar Biles ”till hundra procent”. – Det är otroligt starkt att säga ifrån. Att våga säga nej. Vi har ingen aning om vad en enskild person går igenom, säger hon till Sportbladet.
omni.se

28 Jul 17:56 Försvunna Allra-topparna pekas ut: ”Centrala roller”

Förra veckan dömdes fyra Allra-toppar till fängelse. Samtidigt ökar pressen på de tidigare direktörerna Mattias Bengtsson, 43, och Ewran Mersin, 44. De har tidigare varit på flykt som internationellt efterlysta. Nu pekar hovrätten ut dem och menar att de haft ”centrala roller i de transaktioner” som låg till grund för åtalen mot de fyra dömda.
Expressen Dina Pengar - Leif Brannstrom

28 Jul 13:16 Norge skjuter upp lättnader igen: ”Oroande utveckling”

Norges regering skjuter upp nästa steg i att lätta på coronarestriktionerna, rapporterar flera medier. Anledningen är spridningen av deltavarianten. – Det pågår en oroande utveckling i flera europeiska länder på grund av deltavarianten, även i länder med högre vaccinationstäckning än i Norge, som Storbritannien och Nederländerna, säger hälsominister Bent Høie från partiet Høyre. Nästa steg i lättnaderna, ”steg fyra”, kommer bland annat att innebära slopade begränsningar av hur många gäster norrmännen får ha i hemmet. Planerna på lättnader sköts även upp i början av juli. En ny utvärdering ska göras i mitten augusti.
omni.se

28 Jul 22:36 Dråputredning öppnas efter belgiska översvämningarna

En belgisk domare har under onsdagen valt att öppna en dråputredning efter de stora översvämningarna i landet som orsakade 38 människors död, rapporterar AFP. Utredningen ska komma fram till om det finns någon som är ansvarig för vad landets åklagarmyndighet kallar ”ofrivilligt mord på grund av brist på framsynthet eller försiktighet”.
omni.se
© Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock

28 Jul 17:20 Fiji i tårar efter att ha försvarat rugbyguldet

Alla har offrat så mycket, vi gav allt för att ge vårt folk glädje, säger Asaeli Tuivuaka.
DN Sport

28 Jul 10:53 Semesterfirare uppmanas: Ta chansen att vaccinera dig under de regniga dagarna

Från flera håll hörs nu uppmaningar om att fler behöver vaccinera sig innan semesterlediga svenskar återvänder till jobb och skolor. – Det är väldigt viktigt att vi nu får så många som möjligt vaccinerade innan hösten, då vi vet från erfarenhet att det finns en risk att spridningen åter kan komma i gång igen, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i SVT:s Morgonstudion. Smittspridningen av coronaviruset i Sverige har ökat med 24 procent på en vecka, om än från låga nivåer. I Stockholm ses en ökning för femte veckan i rad, den här veckan med drygt 60 procent, enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm. Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, säger att det finns gott om lediga tider och uppmanar invånarna att använda de kommande regniga dagarna åt att vaccinera sig. – Det kan bli svårare att få tid senare, då många är tillbaka från ledigheter, men även för att vi ska börja vaccinera 16- och 17-åringar i augusti. Passa på nu! I augusti kan det vara svårt att få tider igen.
omni.se

28 Jul 21:49 Världens största koppargruva nära strejk

Fackrepresentanter vid världens största koppargruva, Escondida i Chile, uppmanar arbetare att avfärda ägarbolaget BHP Groups slutgiltiga löneförslag, vilket ökar sannolikheten för strejk, enligt Bloomberg. Bolaget har försökt få arbetare att gå med på längre arbetsdagar och färre raster för att öka produktiviteten, enligt ett uttalande från fackförbundet som Bloomberg tagit del av. De nästan 2 500 fackmedlemmarna ska rösta om arbetsgivarens förslag den 31 juli. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 09:52 Stöttas av Phelps: ”Okej att inte vara okej”

Gymnastikstjärnan Simone Biles får stöd på bred front.
DN Sport

28 Jul 08:18 Kropp hittad i vattendrag: ”Legat där en lång tid”

Under tisdagskvällen påträffades en kropp i Nissan i Halland. Polisen har i nuläget ingen information om vem det kan vara. – Det blir svårt med identifiering av den här personen. Kroppen har legat i vatten under lång tid, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 12:16 Malmödesigner anklagar stor modesajt för plagiat

En kläddesigner från Malmö anklagar den internationella modesajten Shein för att kopiera hennes klädesplagg, rapporterar Sydsvenskan. 20-åriga Eliza Hilding stickar färgglada plagg inspirerade av 70-talet. Nyligen upptäckte hon att Shein plagierat en väst som hon gjorde klart i våras. På Instagram visar hon upp likheterna mellan plaggen, och även andra designers produkter som hon tror att Shein kopierat. Eliza Hilding säger att Shein har kontaktat henne och bett om ursäkt, men hon tror inte de kommer sluta plagiera. – Det här företaget kommer inte sluta stjäla design, det enda de bryr sig om är sitt rykte.
omni.se
© Chris Carlson/AP

28 Jul 22:54 Företag som utsatts för cyberattacker stäms

I USA stämmer nu kunder som drabbats när de hackade företagen inte kunnat leverera.
DN Världen

28 Jul 12:08 Tyskland utslaget: "Tyvärr räckte det inte"

Seger var ett måste i gruppavslutningen. Men uppgiften visade sig vara för svår för Tyskland. ”Tyvärr räckte det inte”, säger förbundskapten Stefan Kuntz efter 1–1 mot Elfenbenskusten och OS-sortin.
SvD Sport

28 Jul 19:33 Källare i Trosa svämmade över efter kraftigt regn

Ett kraftigt regnoväder som drog in över Trosa i Sörmland under onsdagseftermiddagen ledde till flera larm om översvämmade källare, skriver flera medier. Det första larmet kom in vid 15-tiden och sedan började det ”hagla in larm”, säger räddningstjänstens Henrik Dewoon-Thorén till Expressen. – Vi är där med åtta enheter och pumpar vatten för glatta livet. Arbetet har komplicerats av att en väg i ett villaområde blivit underminerad till följd av vattenmassorna, skriver SVT Sörmland. Det finns inga rapporter om några personskador.
omni.se
© Giuseppe Cacace/AFP

28 Jul 09:45 ”Jag var redo att ramla ihop på banan”

Världstvåan Medvedev vann men kokade av både ilska och värme.
DN Sport
© Lorenzo Carnero

28 Jul 21:10 Smittotalen går upp på svenska favoritresmål

Smittan i Spanien, Frankrike och Turkiet ökar kraftigt.
DN Sverige
 
Visa mer nyheter