27 Jul 20:06 De är mördarna som fick sänkta straff i HD

Mordet med hanteln, mordet med brödkniven och mordet med kökskniven. Tre fall som Högsta domstolen tagit upp i år – med helt olika utfall. I två av fallen har mördarna fått lägre straff. – Det vore bättre om hon fått livstid, säger Malin Ohlsson, mamma till Tim som mördades av flickvännen Victoria Prescott Hou.
Expressen Nyheter - Nina Svanberg - Läs mer på expressen.se
© Giuseppe Cacace/AFP

27 Jul 07:13 Skrällen: Naomi Osaka utslagen i OS

Japanska guldhoppet förlorade i tredje omgången: ”Allt blev fel.”
DN Sport

27 Jul 00:15 Den som vill bo kvar talar mer dialekt

Inställningen till hemorten styr hur pass utpräglad dialekt man talar. Den som vill bo kvar efter skolan använder i större utsträckning dialektala varianter i sitt språk.
SvD Kultur

27 Jul 23:24 Tegnell: Etiska problem med danska strategin

I Danmark krävs covidpass för att gå på krogen. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell finns det både praktiska och etiska problem med den strategin. ”Vi tror på frivillighet”, säger han i tisdagens Aktuellt.
SvD Sverige

27 Jul 13:37 Rekord efter mardrömmen: "Inget kan stoppa mig"

Han kallar det för helvetesåret. Efter att ha putsat sitt tre år gamla svenska rekord på 800 meter fritt i OS kan Victor Johansson, 22 år, lägga det bakom sig. – Jag är tillbaka. Ge mig tre år till så är det fan inget som kan stoppa mig, jublar han.
SvD Sport
© Kohei Chibahara/AFP

27 Jul 11:57 Värdnationen väntar i OS-kvartsfinal

Förbundskapten Gerhardsson: ”Ett välorganiserat lag.”
DN Sport

27 Jul 17:28 Riksbanken varnar – någon försöker sälja e-kronor

Bedragare som uppger sig komma från Riksbanken försöker sälja e-kronor på sociala medier, varnar centralbanken i ett pressmeddelande efter att personer som kontaktats slagit larm. ”Det är ännu inget bestämt om att Riksbanken ska ge ut en e-krona och det går inte att köpa e-kronor”, skriver man.
omni.se

27 Jul 19:45 Sven, 84, fick bilen krossad av stor sten: ”Förbannad”

84-årige Sven Johansson från Göteborg möttes av en otrevlig överraskning när han skulle hämta sin bil i fredags – en stor cementsten hade krossat hela vindrutan. – Jag blev förbannad och tänkte att vem är den här tokingen som har gjort det här, säger han.
Expressen GT - Maya Lagerholm

27 Jul 18:06 Ökänd gängledare ber följare invänta order om hämnd

Den ökände haitiske gängledaren Jimmy ”Barbecue” Cherizier samlade tusen personer i slummen utanför Port-au-Prince för att hylla den ihjälskjutne presidenten Jovenel Moïse. Det rapporterar Newsweek. Cherizier, som styr fler än nio gäng och har beskyllts för att ligga bakom den senaste våldsvågen, höll ett tal framför ett stort porträtt på Moïse. – Alla måste invänta min order innan vi svarar på mordet, sa han till åskådarna. Haitis president sköts ihjäl i sitt hem den 7 juli. Det är ännu oklart vem som låg bakom mordet.
omni.se
© Fredrik Sandberg/TT

27 Jul 02:00 Ett glas om dagen kan skydda hjärtsjuka

Ny och omfattande studie • Alkohol motsvarande upp till ett glas vin kan minska risker, enligt studien.
DN Vetenskap

27 Jul 20:16 Raphael Varane är klar för Manchester United

Real Madrids mittback Raphael Varane kommer att spela i Manchester United nästa år, skriver flera medier. Bara den obligatoriska läkarundersökningen återstår innan affären är i hamn. Enligt Expressen landar övergångssumman på runt en halv miljard kronor. Fransmannen har under karriären vunnit fyra Champions League-titlar och 2018 vann han VM-guld med Frankrike.
omni.se

27 Jul 21:15 Rukeia, 25, mördades när hon ville skiljas – fallet ändrar svensk lag

Rukeia Hasen, 25, ville skiljas. Det vägrade maken Marwan Alabdullah, 34, acceptera – han började hålla långa förhör med henne och dök upp på hennes jobb. Till kollegerna sa Rukeia att hon var rädd att maken skulle mörda henne – morgonen därpå gjorde han det. Nu gör fallet det lättare att döma hustrumördare till livstids fängelse.
Expressen Kvällsposten - Nina Svanberg

27 Jul 08:45 Begärs häktad för skjutning i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har begärts häktad för inblandning i skjutningen i Flemingsberg i Huddinge kommun den 17 juli, då två barn skadades.
SvD Sverige
© MEGA

27 Jul 13:38 Spännande bok om Putins värsta fiende

DN:s Lars Linder läser Kalle Kniiviläs bok om Aleksej Navalnyj och hans anhängare.
DN Kultur

27 Jul 19:13 ”Det är en fruktansvärd situation för Ernstberger”

De hade planerat för en sommar med sina familjer. Men i dag sitter tre av Allra-topparna i var sin cell på Kronobergshäktet i Stockholm. Deras hopp står nu till att Högsta domstolen ska pröva deras fall med friande domar. – Det är en fruktansvärd situation för honom, säger Slobodan Jovicic, som försvarar Allras vd Alexander Ernstberger. Kronofogden har passat på och ta Ernstbergers nyinköpta Porsche.
Expressen Dina Pengar - Leif Brannstrom

27 Jul 15:23 Uppgifter: Zlatan vill fortsätta i landslaget

Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta spela i fotbollslandslaget, enligt källor till SVT Sport. – Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup. Den 39-åriga Milanstjärnan gjorde i våras comeback efter en tids uppehåll från landsslagsspel. Däremot missade han sommarens EM på grund av en skada.
omni.se
 
Visa mer nyheter