28 Jul 13:00 ”Blir barn sjukare av Delta än av tidigare varianter?”

Vad säger forskningen om vaccin till barn? Och varför blir vissa barn långtidssjuka i virussjukdomen? Maria Mossberg, barnläkare vid Lunds universitet, svarade på era frågor.
Expressen Coronaviruset - Redaktionen - Läs mer på expressen.se
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 09:52 Stöttas av Phelps: ”Okej att inte vara okej”

Gymnastikstjärnan Simone Biles får stöd på bred front.
DN Sport

28 Jul 02:48 Biden: It-angrepp kan leda till krig

USA:s president Joe Biden varnar för att omfattande hackerattacker mot USA skulle kunna leda till fullskaligt krig, där Kina och Ryssland ses som växande hot.
SvD Världen

28 Jul 17:28 Biles avhopp kan förändra elitidrottarnas villkor

Psykisk ohälsa är frågan som genomsyrar OS efter att spelens två största stjärnor öppet berättat om sitt mående. Simone Biles avhopp från gymnastikens mångkamp är en ögonöppnare som i förlängningen kan komma att förändra elitidrottarnas villkor.
SvD Sport
© Magnus Hallgren

28 Jul 08:58 Från förlust till miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren.
DN Ekonomi

28 Jul 15:08 Amerikan bakom förbjuden app gripen i Turkiet

En amerikansk man född i Turkiet, med kopplingar till en meddelande-app som ska ha använts i det misslyckade kuppförsöket 2016, har överlämnat sig till polisen i Istanbul. Det rapporterade statsmedia på onsdagen.
SvD Världen

28 Jul 04:30 Miljonerna bakom svenskarnas fiske: ”Är väldigt stora summor”

För bara 30 år sedan var karpfisket knappt existerande i Sverige. Nu är aktiviteten febril. Men fiskarna arbetar inte i medvind – efter brexit är utbudet på utrustning skral, och nyligen ville Havs- och Vattenmyndigheten förbjuda nyetableringen av fisken. Samtidigt pågår en diskussion om allas möjlighet att fiska karp i en allt slutnare fiskevärld. Kvällsposten har följt Sveriges karppionjär under en karpfisketävling i skånska Tunbyholmssjön.
Expressen Kvällsposten - Louise Lennartsson

28 Jul 11:53 Covidfall i Hammarby – spelare missar Europamatch

En spelare i Hammarbytruppen har testat positivt för covid-19, skriver klubben på sin hemsida. Spelaren, som inte namnges, kommer därmed inte kunna spela torsdagens bortamatch mot slovenska Maribor i Europa Conference League. Han får inte heller delta i mötet med Östersund på söndag.
omni.se

28 Jul 04:50 Erik Persson vidare till OS-final med små marginaler

Erik Persson är klar för final i OS-simningarna. Svensken låg tvåa efter halva semifinalen på 200 meter bröstsim men föll ner till fjärdeplats efter en svag avslutning, skriver SVT Sport. Han gick vidare till finalen med 12 hundradelars marginal, på tiden 2.08,76.
omni.se

28 Jul 10:11 Roglics revansch – vann tempoloppet

Efter ett tufft år med motgångar fick Primoz Roglic sin revansch. Slovenen vann tempoloppet på cykel i OS i Tokyo.
SvD Sport

28 Jul 17:32 Bil rammade pizzeria – ägaren: ”Folk fick fly”

En bil körde vid 17-tiden på onsdagen in genom tegelväggen till en pizzeria på Hisingen. Föraren har förts till sjukhus. – Den hade kört in i mitten av salen i hög fart och folk fick fly från sina sittplatser. Det var riktigt illa, säger Mutaz Margouza som äger pizzerian.
Expressen GT - Maya Lagerholm
© Fredrik Sandberg/TT

28 Jul 19:22 Barbro Hedvall: Frågvisa myndigheter ska ha svar

Folk vill inte längre fylla i enkäter. Men kanske blir pandemin en vändpunkt.
DN Ledare - Barbro Hedvall

28 Jul 17:43 Stockholm planerar för minskat dos-intervall

Region Stockholm ser nu över möjligheten att korta tidsintervallet mellan vaccinsprutorna, rapporterar P4 Stockholm . Invånare kan i så fall erbjudas den andra dosen redan efter fyra veckor, istället för sju veckor.
SvD Sverige

28 Jul 12:19 Sarah Sjöström vidare till semifinal i 100 meter fritt

Sarah Sjöström tog sig enkelt till semifinal på 100 meter fritt. Hon vann sitt försöksheat på tiden 52,91. Sjöström inledde snabbt men vände som fyra. Men med bara 15 meter kvar tryckte hon på och gick i mål som etta, skriver Sportexpressen. Sjöström är regerande världsmästare på 100 frisim.
omni.se

28 Jul 15:04 Statsvetare om L-stödet: ”Det är väldigt illa”

Liberalerna kämpar fortfarande med extremt låga opinionssiffror och lyckas inte ta sig över riksdagsspärren. Endast 2,2 procent skulle rösta på partiet, enligt SVT/Novus julimätning som publicerades i dag. Li Bennich-Björkman, statsvetare vid Uppsala universitet, säger till SvD att siffrorna måste vara en ”enorm plåga” för partiet. – Jag skulle säga att det är väldigt illa, utan några som helst reservationer. Liberalerna har sagt att de tänker stödja en borgerlig regering i nästa riksdagsval. Därför ligger det i M:s intresse att L inte åker ur riksdagen, påpekar Li Bennich-Björkman. – Det är mycket som står på spel för Moderaterna också. Förändring sedan juni månads mätning inom parantes. V: 13,3 (+2,1) S: 23,8 (-1,7) MP: 3,8 (+0,3) C: 8,9 (+1,0) L: 2,2 (-0,3) M: 21 (-0,8) KD: 4,5 (-0,5) SD: 21,6 (+0,2) 2 480 slumpmässigt utvalda personer bland röstberättigade svenskar har valt att delta och svarat i undersökningen. Undersökningen har genomförts per telefon, sms och post under perioden 19–26 juli 2021. Totalt tillfrågades 4 863 personer. Källa: SVT Nyheter
omni.se
© Alexander Mahmoud

28 Jul 14:06 Polisen: Elsparkcyklar används som flyktfordon

Allt vanligare vid skjutningar, enligt Noa • ”Tystare än en moppe och snabbare än en cykel.”
DN Sverige
 
Visa mer nyheter