27 Jul 23:15 29 vittnen pekar ut 60-åringen – åtalas för fängelsemassaker

Den 60-årige iraniern greps direkt efter att han klivit av planet på Arlanda – utpekad som en sadistisk åklagarassistent som orkestrerade massmord på regimkritiska fångar 1988. Nu ställs han inför rätta för folkrättsbrott och mord. – Det är smörja som de har sagt, säger mannen i förhör.
Expressen Nyheter - Johan Ronge - Läs mer på expressen.se

27 Jul 06:00 60-årig man åtalas för massavrättningar

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar.
SvD Sverige

27 Jul 08:44 25-åringen häktad efter skjutningen i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har häktats, misstänkt för inblandning i skottlossningen där två små barn skadades i Flemingsberg, skriver Expressen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Vid skjutningen den 17 juni skadades två barn, en femårig flicka och en sexårig pojke, när de var ute och lekte. Flera personer med koppling till gängbrottslighet greps efter händelsen men släpptes sedan. Mannen själv nekar till brott, rapporterar Ekot.
omni.se

27 Jul 05:53 Bostäder i Sverige måste anpassas för extremregn

Nu måste våra bostäder klimatanpassas. På sikt står hela samhällsekonomin på spel enligt fastighetsbranschen. – Regnkatastroferna i Västeuropa skyndar på arbetet, säger Rikard Silverfur, chef för hållbarhetsfrågor hos branschorganisationen Fastighetsägarna.
SvD Näringsliv

27 Jul 10:05 Man i Stockholm åtalas för avrättningar i Iran

60-årig man åtalas för inblandning vid massavrättningar 1988.
DN Sthlm
© Fredrik Sandberg/TT

27 Jul 18:32 Smittan ökar i Stockholm för femte veckan i rad

Spanienresenärer och unga ovaccinerade drivande i smittspridningen.
DN Sthlm
© Loic Venance/AFP

27 Jul 13:44 ”Jag måste tänka på min mentala hälsa”

Simone Biles drog sig ur lagfinalen • Ryskt guld.
DN Sport

27 Jul 14:23 Så lite skatt betalar Google och Facebook

De beräknas svälja två tredjedelar av Sveriges digitala annonsmarknad. Men Facebook och Google betalar tillsammans bara 37,3 miljoner kronor i skatt. Nu kan en förändring vara på gång.
SvD Näringsliv
© Karl Melander

27 Jul 08:32 Alexandra Sundqvist: Merit Hemmingson talar om rastlösheten som driv

Artistens bedrifter läggs på rad, men skrytet uteblir.
DN Kultur - Alexandra Sundqvist

27 Jul 10:06 60-årig man åtalas för grovt folkrättsbrott i Iran 1988

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar. – Jag är väldigt spänd, säger Iraj Mesdaghi, nyckelvittne och en av målsägarna.
Expressen Nyheter - Redaktionen

27 Jul 05:27 Priset på vatten kan fördubblas

Vatten kommer att bli mycket dyrare. – Vi räknar med en fördubbling av vattenpriset på tjugo år, säger Fredrik Vinthagen på föreningen Svenskt vatten.
SvD Näringsliv
© Alexander Mahmoud

27 Jul 16:46 Tre män i rätten efter dödsskjutning av flicka

12-årig flicka sköts ihjäl i Botkyrka • Rapvideo viktig del i utredningen.
DN Sthlm

27 Jul 13:01 ”Vansinniga pojkdrömmar mitt i brinnande klimatkris”

När klimatförändringarnas effekter drar fram med förödande konsekvenser är de superrikas rymdturism löjeväckande, skriver teknikhistorikern Nina Wormbs i en debattartikel i DN. ”Denna sommar, när skogarna brinner och människor dränks i skyfall, har två pojkdrömmar gått i uppfyllelse”, skriver hon med hänvisning till miljardärerna Richard Bransons och Jeff Bezos rymdfärder. Redan i dag är det en liten rik procent som är superspridare av koldioxid på grund av sitt resande. Nu kan de rika ta utsläppen till nästa nivå med rymdturism. ”Vansinne”, tycker Wormbs.
omni.se

27 Jul 16:13 Nytt OS-guld för Werth – ingen ryttare har fler

Tidernas främsta OS-ryttare? Hon heter Isabell Werth. När tyskarna firade guldet i dressyrens lagfinal klev sportens dominant upp på sju olympiska guld. Redan i morgon har hon chansen att ta det åttonde.
SvD Sport

27 Jul 18:03 Ny förbindelse klar: Stärker elförsörjningen i söder

Flera år försenad har Sydvästlänken – som ska stärka elförsörjningen i syd – nu tagits tagits i kommersiell drift. Sydvästlänken kommer att öka överföringskapaciteten mellan mellersta och södra Sverige med 25 procent. – Sydvästlänken är ett viktigt steg för att stärka elförsörjningen i söder och minska skillnaden i elpriserna mellan mellersta och södra Sverige, säger energiminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.
omni.se

27 Jul 06:38 Anton Källberg har spelat klart – världssexan för svår

Svenskhoppet Anton Källberg är utslagen ur bordtennisturneringen i OS. Han förlorade mot världssexan Lin Yun-Ju med 1–4. TT skriver att den svenske 23-åringen till en början pressade Lin Yun-Ju, men att denne i slutändan var för stark. – Han gjorde de små sakerna bra, som riktiga världsspelare gör, säger Källberg, som är 50:e man på världsrankingen. Klockan 8.30 svensk tid spelar Sverigeettan Mattias Falck mot egyptiern Omar Assar.
omni.se
 
Visa mer nyheter