28 Jul 12:55 Norge skjuter upp öppnandet av landet

Den norska regeringen skjuter återigen upp planerna på att lätta på landets pandemirestriktioner. Anledningen är oro över spridningen av den särskilt smittsamma deltavarianten av viruset.

28 Jul 13:16 Norge skjuter upp lättnader igen: ”Oroande utveckling”

Norges regering skjuter upp nästa steg i att lätta på coronarestriktionerna, rapporterar flera medier. Anledningen är spridningen av deltavarianten. – Det pågår en oroande utveckling i flera europeiska länder på grund av deltavarianten, även i länder med högre vaccinationstäckning än i Norge, som Storbritannien och Nederländerna, säger hälsominister Bent Høie från partiet Høyre. Nästa steg i lättnaderna, ”steg fyra”, kommer bland annat att innebära slopade begränsningar av hur många gäster norrmännen får ha i hemmet. Planerna på lättnader sköts även upp i början av juli. En ny utvärdering ska göras i mitten augusti.
omni.se
© Tolga Akmen/AFP

28 Jul 12:12 Vaccinerade EU-turister slipper karantän i England

Har tidigare krävt tio dagars karantän – nu räcker covidpass.
DN Världen

28 Jul 15:57 Äldre kvinna drunknade på Gotland

En kvinna i 75-årsåldern omkom i en drunkningsolycka i trakten av Ljugarn.
DN Sverige

28 Jul 21:02 Tolvårig pojke ihjälskjuten på Västbanken

Tredje civila palestiniern som dödats på Västbanken inom loppet av några dagar.
DN Världen
© Martin Bureau/AFP

28 Jul 15:59 Psykologen: Lägg mer resurser på det mentala

Göran Kenttä efter Simone Biles avhopp: ”Etiska frågan blir: medalj – fast till vilket pris?”
DN Sport

28 Jul 08:51 Barnens pappa efter gripandet: ”Jag är mycket rädd fortfarande”

En man har gripits misstänkt för att ha varit inblandad i skottlossningen i Visättra där två små barn träffades av skott. Drygt en och en halv vecka efter det inträffade är barnens pappa bedrövad. – Jag är mycket rädd fortfarande. Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 12:39 Forskarnas larm: ”Ett avgörande årtionde”

”Oåterkalleliga klimateffekter”. Efter årets extremsommar är det vad som kommer drabba bland annat regnskogarna i Amazonas inom en snar framtid, varnar en internationell grupp forskare, rapporterar Sveriges Radio Ekot .
Expressen Klimat - Jennifer Snarbacka

28 Jul 15:05 Vaccinerade turister kan slippa karantän i England

Fullvaccinerade personer som reser till England från EU och USA kan slippa tio dagars karantän vid ankomst. Det beslutade den brittiska regeringen på onsdagen, rapporterar BBC. Regeringen har tidigare inte accepterat EU:s covidpass, och den amerikanska motsvarigheten. Endast vaccinationer som gjorts inom det brittiska systemet har accepterats för att slippa karantän. De nya reglerna väntas träda i kraft nästa vecka, skriver flera medier. Anledningen till beslutet anses vara att premiärminister Boris Johnson bekymrar sig över det ekonomiska bortfallet när turister väljer att resa till andra städer i stället för London, skriver DN.
omni.se

28 Jul 22:58 Tolvårig pojke ihjälskjuten på Västbanken

En tolvårig palestinsk pojke har dött efter att ha träffats av israelisk arméeld på den ockuperade Västbanken. Det uppger det Israeliska hälsodepartementet enligt TT. Detaljerna om vad som har hänt är oklara men pojken ska ha färdats i en bil tillsammans med sin pappa och träffats i bröstet och dött på sjukhus några timmar senare. En källa säger till Times of Israel att händelsen utreds och det finns enligt tidningen inga rapporter om oroligheter i området vid tiden för skottlossningen. Det har däremot varit oroligt på Västbanken den senaste tiden.
omni.se

28 Jul 10:09 Pragmatiskt Kina ser möjligheter i Afghanistan

En delegation från talibanerna är i Peking i dagarna för samtal. Nu när USA drar sig tillbaka från Afghanistan försöker Kina flytta fram sina positioner i landet. Peking-regimen har inga problem med samarbete med talibanerna, som tar över allt fler territorier men egentligen står ideologiskt långt ifrån Kina.
SvD Världen

28 Jul 11:45 Rekordresultat för Linkedin under tredje kvartalet

Det Microsoftägda sociala karriärsnätverket Linkedin hade under årets tredje kvartal ett rekordhögt engagemang. Samtidigt har Linkedin för första gången passerat milstolpen 10 miljarder dollar – eller motsvarande drygt 86 miljarder kronor – i årsintäkter. Det rapporterar Social Media Today. Det är framför allt den amerikanska ekonomins väg mot återhämtning som ligger bakom det ökade engagemanget på plattformen, skriver Social Media Today.
omni.se

28 Jul 09:41 Pappan efter gripandet: ”Är mycket rädd fortfarande”

Pappan till de båda barnen som träffades av skott i Flemingsberg tidigare i somras säger att han fortfarande är mycket rädd. – Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen. I går häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för inblandning i skottlossningen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Han nekar till brott. Pappan säger till tidningen att han inte har några särskilda tankar kring att en misstänkt har gripits. – Jag tänker på min familj. Barnen, en femårig flicka och en sexårig pojke, skadades den 17 juni när de var ute och lekte.
omni.se

28 Jul 08:36 Simone Biles hoppar av ännu en OS-tävling

Den amerikanska supergymnasten Simone Biles hoppar av ytterligare en OS-tävling, rapporterar AP. Biles valde att avbryta damernas lagfinal på tisdagen och berättade då att hon behövde jobba på sin mentala hälsa. – Jag litar inte på mig själv längre. Jag måste fokusera på min mentala hälsa, sa hon till världspressen efter beslutet. Nu väljer hon att hoppa av även mångkampsfinalen i OS. ”Vi stöder helhjärtat Simones beslut och berömmer hennes mod att prioritera sitt välbefinnande”, skriver USA:s gymnastikförbund på Twitter.
omni.se
© Nicolas Maeterlinck/AFP

28 Jul 22:53 Åklagare utreder vållande till annans död

Belgisk utredning om bristande försiktighetsåtgärder vid dödliga översvämningarna.
DN Världen

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen
 
Visa mer nyheter