28 Jul 03:23 Smittan ökar – Sydney förlänger nedstängning

Lockdown i ytterligare fyra veckor väntar invånarna i Australiens största stad Sydney, där ett utbrott av deltavarianten har fått fäste den senaste månaden.
SvD Världen

28 Jul 20:11 Cyklist död i lastbilskrock – polisen söker vittnen

En man i 75-årsåldern omkom när han blev påkörd av en lastbil utanför Vännäs i Västerbotten på onsdagen.
Expressen Nyheter - Redaktionen

28 Jul 12:06 Spotify-aktien rasar efter rapporten

Spotify är mitt i sin största expansion någonsin – och redovisar en överraskande vinst. Bolaget missar dock det egna målet på en mycket viktig punkt. Aktien rasade efter rapporten.
SvD Näringsliv

28 Jul 10:15 Discord lanserar trådade konversationer

Diskussionsplattformen Discord lovade för en tid sedan att man skulle lansera trådade konversationer, något som gör det snäppet enklare att hålla reda på svaren i konversationer. Och nu rullas funktionen till slut ut till Windows, Mac OS, Linux, IOS och Android. Det rapporterar sajten Mobile Syrup. Trådarna fungerar precis som de gör på de flesta andra chattplattformar. I Discords fall så arkiveras dessutom trådarna med automatik efter 24 timmar, med hänvisning till att man vill hålla kanalerna rena och lättöverskådliga.
omni.se

28 Jul 12:41 Spotify visar oväntad vinst – skruvar upp prognoserna

Spotify har ökat sin viktigaste inkomstkälla och har i dag 165 miljoner prenumeranter. Det innebär oväntad vinst samtidigt som helårsprognosen skruvas upp. Det framgår av strömningsjättens rapport för andra kvartalet.
Expressen Dina Pengar - Kai-Anders Nilsson

28 Jul 17:43 Stockholm planerar för minskat dos-intervall

Region Stockholm ser nu över möjligheten att korta tidsintervallet mellan vaccinsprutorna, rapporterar P4 Stockholm . Invånare kan i så fall erbjudas den andra dosen redan efter fyra veckor, istället för sju veckor.
SvD Sverige

28 Jul 17:52 Efter översvämningarna – så skyddar sig Skåne

Under tisdagen drabbades Kalmar av översvämning och under onsdagen kom ovädret till Kristianstad. När de skånska städerna drabbas av skyfall och översvämningar finns olika strategier. • En skånsk kommun planerar 100 år framåt i tiden. • Men på andra håll skapar klimatskyddet konflikt. Här är några av lösningarna på extremvädrets följder.
Expressen Kvällsposten - Moa Skimutis

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen

28 Jul 14:34 President Kais Saied avskedar fler tjänstemän

Den politiska osäkerheten ser ut att bli allt större i Tunisien, då landets president Kais Saied avskedat ännu fler tjänstemän, rapporterar AFP. Sent på tisdagen utfärdade Saied dekret som avskedade en lång lista med högt uppsatta regeringstjänstemän, däribland arméns chefsåklagare. Det var i helgen som presidenten upplöste parlamentet för att själv ta makten under en övergångsperiod. Saied har hävdat att hans handlingar är motiverade i enlighet med konstitutionen, medan kritikerna kallat det en kupp.
omni.se

28 Jul 16:59 Man attackerade flera – med brandsläckare

Under onsdagseftermiddagen greps en man i Mölnlycke – efter att blandat annat sprutat ner flera personer med en brandsläckare. Mannen har även försökt sno en lastbil vid en bensinmack.
Expressen GT - Maya Lagerholm

28 Jul 13:30 Eriksson stöttar Biles: "Otroligt starkt"

Gymnastikstjärnan Simone Biles hoppar av mångkampen i OS för att fokusera på sitt psykiska välmående. Det hyllas hon för av både Michelle Obama och Unicef. Och den svenska fotbollsstjärnan Magdalena Eriksson säger: – Det är otroligt starkt av henne att säga ifrån och säga nej.
SvD Sport

28 Jul 06:56 Landeskog stannar – skriver jättekontrakt

Med mindre än ett dygn kvar till deadline står det klart att Gabriel Landeskog stannar i Colorado. Svensken har skrivit ett nytt drömkontrakt värt cirka 482 miljoner kronor. – Det var tuffa förhandlingar, men jag är väldigt glad och lättad över att det löste sig. Jag vill verkligen inte spela någon annanstans, säger Landeskog till Aftonbladet.
SvD Sport

28 Jul 04:28 Greta Thunberg, 18, har fått första vaccindosen

Greta Thunberg har fått ett stick i armen med en första dos coronavaccin. Det låter den 18-åriga klimataktivisten meddela på sociala medier – samtidig som hon poängterar att vaccinfördelningen mellan rika och fattiga länder är orättvis.
Expressen Nyheter - Alexander Jacobsson

28 Jul 22:30 Feriejobb – högre lön på krogen än kommunen

Det är på krogen eller på Gröna Lund som sommarjobben ger bäst lön. Och det är äldre ungdomar som är vinnarna. Lägst ersättning får feriejobbande ungdomar i Luleå kommun.
SvD Näringsliv

28 Jul 12:26 Sjöström enkelt vidare – hoppas vända trend

Med en ny look ska Sarah Sjöström också få det att se annorlunda ut på 100 meter fritt i OS. Hon började med att ta sig vidare till semifinal med femte tid på 52,91. – Jag hoppas att det blir bättre för varje lopp jag gör, säger Sjöström som hade motsatt utveckling i fjärilen.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter