4 May 20:50 Nej, det blir inte förbjudet att vara rasist

Förslaget att kriminalisera ”organiserad rasism” innebär inte någon överhängande risk att en viss sorts åsikter förbjuds. En svårare fråga som bör diskuteras vidare är vad de nya reglerna innebär för föreningsfriheten.

4 May 19:38 M: Det viktigaste för Centern är att vara mot SD

Beskedet att Centerpartiet ”till stora delar” stället sig bakom regeringens migrationsproposition visar att det är viktigare för C ”att vara mot SD än för den egna politiken”. Det skriver Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard på Twitter. ”Förvisso föga förvånande - det ligger helt i linje med hur de agerat sedan det senaste valet”, skriver hon vidare. C-ledaren Annie Lööf skrev tidigare under tisdagen på Facebook att hon anser att justeringar i regeringens förslag gör att det nu bättre stämmer överens med C:s politik. Hon skrev också att motförslaget från M, KD, L och SD skulle innebära att flera delar som är viktigt för C kraftigt skulle begränsas.
omni.se

4 May 11:30 Sveriges insatser för judarna ändrade riktning

Ska vi skämmas eller vara stolta över Sveriges insatser för att hjälpa utsatta judar? På Forum för levande historia visas två intressanta utställningar som fördjupar bilden av hur vår hållning förändras under krigsåren.
SvD Kultur

4 May 18:26 Pandemin fick övertiden att rusa

Antalet övertidstimmar har exploderat på myndigheter som hanterat pandemin. Arbetsbelastningen på Tillväxtverket drev upp siffran från cirka 650 till nästan 16 000 på ett år, rapporterar Publikt . Tidningen, som ges ut av fackförbundet ST, har granskat
HD Sverige - TT

4 May 09:41 Reinfeldt blir ordförande i drivmedelsorganisation

Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeld blir ny ordförande i Drivkraft Sverige, en branschorganisationen för petroleum- och biodrivmedelsindustrin, enligt ett pressmeddelande. – Det viktigaste steget för att nå ett hållbart samhälle som ligger framför Sverige är omställningen av drivmedel och mobilitet. Det måste genomföras med stor beslutsamhet, kunskap och baserat på kommersiellt gångbara lösningar, säger Fredrik Reinfeldt. – Jag ser fram emot att arbeta för att förverkliga allt det. Reinfeldt efterträder Ewa Björling som avgår i samband med stämman i slutet av maj.
omni.se

4 May 21:41 Nya detaljerna om Tunna blå linjens andra säsong

Helt nya karaktärer och heta kärleksrelationer – det kan tittarna vänta sig av Tunna blå linjens andra säsong. Här avslöjas tidigare okända detaljer inför inspelningarna som börjar i höst. SVT:s succéserie har till och med fått en tidsplan för när premiären väntas – och Malmö stad är nu redo att gå in med miljonbelopp.
Expressen Kvp - Viktor Nordblad

4 May 19:41 Nytt besked: Det blir ingen läsk till de äldre

Gislaveds kommun har ändrat sig flera gånger i läskfrågan – och nu har de gett nytt besked, skriver SVT Jönköping . Det blir ingen läsk för de äldre. Kommunen menar också att deras tjänstepersonal mottagit hot och trakasserier.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 14:04 Smittspridningen fortsatt stor

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Antalet fall har minskat något, men inte mycket.
SvD Sverige

4 May 17:45 Norsk kvinna får fängelse för att ha anslutit till IS

En 30-årig kvinna i Norge döms till tre och ett halvt års fängelse för att ha anslutit sig till terrororganisationen Islamiska staten, rapporterar VG. Domen är den första i sitt slag och rättegången i Oslo tingsrätt har varit mycket uppmärksammad i Norge. Utslaget väntas bli prejudicerande om flera liknande fall hamnar i domstol. Kvinnan nekar till brott och hävdar att hon var ett offer för människohandel, något rätten inte köpte. Hennes advokat Nils Christian Nordhus säger att domen kommer att överklagas.
omni.se

4 May 10:00 Leader öppna för nya projekt

Får förstärkning med 10,2 miljoner – period förlängs
HD Perstorp - Diana Larsson

4 May 19:03 Emelies resa ställdes in – erbjuds bara 70 kronor

Emelie Törnell, 19, längtade hela gymnasiet efter studentresan till Los Angeles och tjänade själv ihop pengar till flygbiljetten. Men när resan med Norwegian ställdes in i början av pandemin krossades drömmen. Ett år senare har hon fortfarande inte fått tillbaka pengarna – i stället erbjöds hon en procent av summan. – Det har varit ett tufft år på många sätt, säger hon.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson
 
Visa mer nyheter