28 Jul 11:45 Rekordresultat för Linkedin under tredje kvartalet

Det Microsoftägda sociala karriärsnätverket Linkedin hade under årets tredje kvartal ett rekordhögt engagemang. Samtidigt har Linkedin för första gången passerat milstolpen 10 miljarder dollar – eller motsvarande drygt 86 miljarder kronor – i årsintäkter. Det rapporterar Social Media Today. Det är framför allt den amerikanska ekonomins väg mot återhämtning som ligger bakom det ökade engagemanget på plattformen, skriver Social Media Today.
omni.se

28 Jul 12:16 Malmödesigner anklagar stor modesajt för plagiat

En kläddesigner från Malmö anklagar den internationella modesajten Shein för att kopiera hennes klädesplagg, rapporterar Sydsvenskan. 20-åriga Eliza Hilding stickar färgglada plagg inspirerade av 70-talet. Nyligen upptäckte hon att Shein plagierat en väst som hon gjorde klart i våras. På Instagram visar hon upp likheterna mellan plaggen, och även andra designers produkter som hon tror att Shein kopierat. Eliza Hilding säger att Shein har kontaktat henne och bett om ursäkt, men hon tror inte de kommer sluta plagiera. – Det här företaget kommer inte sluta stjäla design, det enda de bryr sig om är sitt rykte.
omni.se

28 Jul 10:07 ”Stoppa personalflykten från Kriminalvården”

Gisslandramat i Hällby återaktualiserar ett av Kriminalvårdens stora problem: personalomsättningen är för hög. Det skriver Leif Canossa Kyldal, skyddsombud och förtroendevald för Seko Klubb Vård Väst, på GP Debatt. I snitt stannar en kriminalvårdare inom yrket i fyra år, uppgav den tidigare generaldirektören Nils Öberg för några år sedan. Sekos övertygelse är att om anställda stannade längre än så skulle det bli mer stabilitet i arbetsgrupperna och färre incidenter, skriver Leif Canossa Kyldal. ”Personalen är Kriminalvårdens viktigaste tillgång, inte minst då det gäller att upprätthålla en godtagbar säkerhet.” Kriminalvården måste även bemanna upp de anstalter som har överbeläggning och all ensamkontakt med intagna bör vara förbjudet, oavsett säkerhetsklass, tillägger debattören. Han vill även se en extern utredning av ledarskapet och arbetsmiljön.
omni.se
© Andrew Harnik/AFP

28 Jul 19:20 Republikaner hotas av repressalier

Kritiseras av det egna partiet för att delta i kommittén som utreder stormningen.
DN Världen

28 Jul 11:57 Man gripen efter väpnat rån i Luleå

Polisen larmades om ett beväpnat rån i en butik på Skurholmen i Luleå på onsdagsförmiddagen. Polisen bad allmänheten om hjälp för att få tag på den misstänkta mannen. En man i 25-års åldern har gripits misstänkt för grovt rån.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 12:39 Forskarnas larm: ”Ett avgörande årtionde”

”Oåterkalleliga klimateffekter”. Efter årets extremsommar är det vad som kommer drabba bland annat regnskogarna i Amazonas inom en snar framtid, varnar en internationell grupp forskare, rapporterar Sveriges Radio Ekot .
Expressen Klimat - Jennifer Snarbacka

28 Jul 17:28 Biles avhopp kan förändra elitidrottarnas villkor

Psykisk ohälsa är frågan som genomsyrar OS efter att spelens två största stjärnor öppet berättat om sitt mående. Simone Biles avhopp från gymnastikens mångkamp är en ögonöppnare som i förlängningen kan komma att förändra elitidrottarnas villkor.
SvD Sport

28 Jul 11:12 Fängelse för läkare som utfärdat falska covidintyg

En läkare i Göteborg döms till fängelse för att ha utfärdat falska PCR-covidtester och reseintyg, skriver GP. Läkaren stod åtalad för sju fall av bedrägeri, sju fall av grovt osant intygande och två fall av urkundsförfalskning. Han döms på samtliga åtalspunkter till ett års fängelse och ska betala skadestånd till sex målsäganden. Läkaren har genomgående nekat till brott och försvarsadvokaten Björn Hurtig säger att domen kommer att överklagas.
omni.se

28 Jul 09:10 Tv: Blixten slår ner rakt framför bilen – ”läskigt”

Tisdagens oväder drabbade Kalmar med full kraft med kraftigt regn och översvämmade gator och butiker. Totalt registrerades 1 700 blixtnedslag, skriver TT. Veronica Erlandsson befann sig i centrala Kalmar när ovädret slog till. – Det var totalt kaos i hela stan, säger hon till Expressen. Även andra delar av Sverige har fått smaka på vädrets makter. Isabell Ehnlund från Malung blev vittne till hur blixten slog ner intill motorvägen när hon satt i bilen tillsammans med sin pojkvän i höjd med Lödöse. Hon fångade händelsen på film. – Vi bara kolla på varandra och sa bara wow. Det var häftigt, men lite läskigt eftersom det var så nära, säger hon till SVT Nyheter som har publicerat klippet.
omni.se

28 Jul 19:08 Israel börjar vaccinera femåringar i riskgrupp

Israel meddelade under onsdagen att barn i åldrarna mellan fem och elva som är i riskgrupp kan få vaccinera sig från och med den första augusti, rapporterar AFP. Det är inte tal om någon storskalig vaccinering utan det är bara barn som riskerar att dö eller bli allvarligt sjuka om de skulle smittas. – Beslut kring varje vaccination i den här gruppen kommer tas från fall till fall, säger en talesperson från landets hälsomyndighet till AFP.
omni.se

28 Jul 07:15 Tiktoks liveplattform får flera nya funktioner

Tiktok har meddelat att man utökar sin liveplattform med en rad nya funktioner, bland annat möjligheten att sända live tillsammans med andra, ordna frågestunder, använda moderatorer och filtrera via nyckelord. Det rapporterar Techcrunch. Tanken är att livemöjligheterna ska bli lika bra som hos konkurrenter som exempelvis Instagram. De nya funktionerna rullas ut globlalt.
omni.se

28 Jul 06:49 Kraftig ökning för V: ”Har kapitaliserat på irritation”

Vänsterpartiet går starkt framåt i SVT/Novus väljarbarometer. I partisympatiundersökningen från slutet av juli svarar 13,3 procent av de tillfrågade att de skulle rösta på V om det vore val i dag, en uppgång med 2,1 procent jämfört med mätningen i juni. Uppgången är den enda statistiskt säkerställda förändringen i mätningen och den högsta siffran för V sedan Novus mätningar startade år 2006. Torbjörn Sjöström, vd för Novus, säger att partiet lyckades få igång en diskussion om de klassiska vänsterfrågorna i samband med regeringskrisen i början av sommaren. – De förmådde att kapitalisera på en irritation över januariavtalet, säger Sjöström. Enligt mätningen återtar även SD platsen som Sveriges andra största parti med ett stöd på 21,6 procent. Förändring sedan juni månads mätning inom parantes. V: 13,3 (+2,1) S: 23,8 (-1,7) MP: 3,8 (+0,3) C: 8,9 (+1,0) L: 2,2 (-0,3) M: 21 (-0,8) KD: 4,5 (-0,5) SD: 21,6 (+0,2) 2 480 slumpmässigt utvalda personer har svarat på undersökningen som genomfördes mellan den 19–26 juli i år via telefon, sms och post. Totalt tillfrågades 4 863 personer, vilket ger ett bortfall på 49 procent. Novus har kontrollerat att resultatet inte påverkas av bortfallet Källa: SVT Nyheter
omni.se

28 Jul 19:21 Stabschef ratar idén om att korta intervall mellan doser

Att korta intervallet för vaccindoserna mot covid-19 är inte någon bra idé. Det menar Anna Hedman som är stabschef för vaccinationskansliet i Västra Götaland. Hon säger till P4 Väst att sådana beslut kan få konsekvenser i regionen eftersom det är många kommande veckor som behöver ta dos två, och att doserna kanske inte räcker till den gruppen om man ”backar” intervallet. En första dos ger ett bra skydd till dess att det är dags för den andra dosen, och det hjälper att hålla nere smittspridningen, säger hon. Sedan tidigare har bland annat Västmanland kortat intervallet från sju veckor till fyra veckor, och under onsdagen meddelades att Region Stockholm ser över möjligheten att göra detsamma.
omni.se

28 Jul 11:15 Oneplus skördar stora framgångar i USA

Kinesiska Oneplus har inte funnits på den amerikanska marknaden särskilt länge, men skördar redan mycket stora framgångar. Det rapporterar sajten Android Headlines, som hänvisar till färska siffror från analysfirman Counterpoint Research. Enligt dem så har Oneplus växt med hela 428 procent i USA under årets första halva, jämfört med samma period förra året. Det innebär att Oneplus har växt med mer än fem gånger så mycket som det näst snabbast växande märket i segmentet (Motorola, med 83 procent). Det framgår inte av siffrorna vilken position Oneplus placerar sig på i USA när det handlar om marknadsandelar.
omni.se

28 Jul 10:21 Anders Tegnells vädjan om vaccin inför skolstarten

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på låga nivåer – även om spridningen gått upp med 24 procent på en vecka. Statsepidemiolog Anders Tegnell varnar nu för att det finns en risk för ökad smittspridning i höst när semesterlediga svenskar återvänder till skolor och arbetsplatser. – Det är väldigt viktigt att vi nu får så många som möjligt vaccinerade innan hösten, säger han i SVT:s ”Morgonstudion” .
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm
 
Visa mer nyheter