28 Jul 17:52 Efter översvämningarna – så skyddar sig Skåne

Under tisdagen drabbades Kalmar av översvämning och under onsdagen kom ovädret till Kristianstad. När de skånska städerna drabbas av skyfall och översvämningar finns olika strategier. • En skånsk kommun planerar 100 år framåt i tiden. • Men på andra håll skapar klimatskyddet konflikt. Här är några av lösningarna på extremvädrets följder.
Expressen Kvällsposten - Moa Skimutis

28 Jul 12:16 Malmödesigner anklagar stor modesajt för plagiat

En kläddesigner från Malmö anklagar den internationella modesajten Shein för att kopiera hennes klädesplagg, rapporterar Sydsvenskan. 20-åriga Eliza Hilding stickar färgglada plagg inspirerade av 70-talet. Nyligen upptäckte hon att Shein plagierat en väst som hon gjorde klart i våras. På Instagram visar hon upp likheterna mellan plaggen, och även andra designers produkter som hon tror att Shein kopierat. Eliza Hilding säger att Shein har kontaktat henne och bett om ursäkt, men hon tror inte de kommer sluta plagiera. – Det här företaget kommer inte sluta stjäla design, det enda de bryr sig om är sitt rykte.
omni.se

28 Jul 13:00 OS-guide: Här är svenska höjdpunkter

Sverige kan bli kvartsfinalklart i handboll om damerna slår Frankrike i dag. I natt kan Sarah Sjöström simma final på 100 meter fritt i samma veva som friidrotten sätter igång. Sveriges Daniel Ståhl gör då entré i diskuskvalet.
SvD Sport

28 Jul 07:03 Titmus starkast igen i gigantmöte

Australiskan Ariarne Titmus vann även det andra mötet i ”giganternas kamp” över Katie Ledecky, USA, i OS-simningen. Återigen efter en sylvass avslutning. – Det var tufft, jag är är jäkligt slut, säger 20-åringen.
SvD Sport
© Ayaka Naito/AFP

28 Jul 18:19 Lindahls facit har satt skräck i motståndarna

Målvakten pluggar straffskyttar: ”Det man förlorar i snabbhet får man ta igen med huvudet.”
DN Sport

28 Jul 14:34 President Kais Saied avskedar fler tjänstemän

Den politiska osäkerheten ser ut att bli allt större i Tunisien, då landets president Kais Saied avskedat ännu fler tjänstemän, rapporterar AFP. Sent på tisdagen utfärdade Saied dekret som avskedade en lång lista med högt uppsatta regeringstjänstemän, däribland arméns chefsåklagare. Det var i helgen som presidenten upplöste parlamentet för att själv ta makten under en övergångsperiod. Saied har hävdat att hans handlingar är motiverade i enlighet med konstitutionen, medan kritikerna kallat det en kupp.
omni.se
© Roberto Pfeil/AFP

28 Jul 18:34 Hoppet ute om att hitta fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens explosion i ett industriområde i tyska Leverkusen.
DN Världen
© Björn Larsson Rosvall/TT

28 Jul 13:47 ”En utmaning att få min kropp att funka”

Sjöström femma i försöken på 100 frisim – nu jagar den morgontrötta simmaren final.
DN Sport

28 Jul 11:50 Läkare får fängelse för falska covidtest

Läkaren sålde fejkade coronatester. Nu döms han till ett års fängelse.
SvD Sverige

28 Jul 08:22 Wilson dopningsavstängd igen – missar OS

Tre dagar före första starten i OS beslutade Idrottens skiljedomstol Cas att stänga av den schweiziske sprintern Alex Wilson för dopning.
SvD Sport

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen

28 Jul 23:16 Biden: Ryssland har kärnvapen och olja – inget annat

Stormakterna USA och Ryssland har under onsdagen mötts i ett nedrustningssamtal. Många hade hoppats att det här skulle tina upp den frusna relationen mellan länderna, men den hårda tonen forsatte, skriver internationella medier. I ett tal från USA:s president anklagade Biden Ryssland för att de redan nu har börjat lägga sig i USA:s kongressval 2022 genom desinformation och kallade det ett ”rent övergrepp”. – Putin sitter på toppen av en ekonomi som har kärnvapen och olja, men inget annat, tillade Biden. Talet fick kritik från Kreml som sa att USA ”knappast är en partner, utan snarare en motståndare”.
omni.se

28 Jul 07:22 Etzler: Uppskattning för att V stoppade hyreshöjning

Vänsterpartiets starka sommaruppsving i SVT/Novus mätning välkomnas av partisekreteraren Aron Etzler (V). – Jag tror att det finns en stark uppskattning för att V stoppade hyreshöjningen för tre miljoner människor som den här marknadshyrareformen skulle ha inneburit, säger han till SVT Nyheter. Frågan om marknadshyror för nyproduktion, där V drev en tuff linje mot januariavtalet, blev den utlösande faktorn för regeringskrisen tidigare i somras. Enligt mätningen skulle 13,3 procent av de tillfrågade väljarna rösta på V om det vore val i dag, den högsta siffran för partiet sedan Novus mätningar började 2006. Förändring sedan juni månads mätning inom parantes. V: 13,3 (+2,1) S: 23,8 (-1,7) MP: 3,8 (+0,3) C: 8,9 (+1,0) L: 2,2 (-0,3) M: 21 (-0,8) KD: 4,5 (-0,5) SD: 21,6 (+0,2) 2 480 slumpmässigt utvalda personer bland röstberättigade svenskar har valt att delta och svarat i undersökningen. Undersökningen har genomförts per telefon, sms och post under perioden 19–26 juli 2021. Totalt tillfrågades 4 863 personer. Källa: SVT Nyheter
omni.se
© Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock

28 Jul 17:20 Fiji i tårar efter att ha försvarat rugbyguldet

Alla har offrat så mycket, vi gav allt för att ge vårt folk glädje, säger Asaeli Tuivuaka.
DN Sport

28 Jul 11:47 Mikkey Dee om vännen: ”Han var grym, helt unik”

Svenske hårdrockstrummisen Mikkey Dee turnerade ihop med Slipknot flera gånger och sörjer vännen Joey Jordisons bortgång. Den tidigare trummisen i heavy metal-bandet blev bara 46 år gammal – Han var en jättegrym trummis, helt unik. Du vet det finns många duktiga trummisar men Joey var något helt speciellt: hans fotarbete och baskaggarna, det var otroligt bra, säger han till GP. Mikkey Dee var tidigare medlem i Motörhead och sedan 2016 är han trummis i tyska Scorpions.
omni.se
 
Visa mer nyheter