4 May 11:44 Trio ersätter veteraner i norska skidlandslaget

Harald Østberg Amundsen, Anne Kjersti Kalvå och Mathilde Myhrvold är nya åkare i det norska längdskidlandslaget inför kommande säsong. 22-årige Østberg Amundsen är den mest etablerade åkaren i trion efter sitt oväntade brons på 15 kilometer i VM i Obers
HD Sport - TT

4 May 05:43 Wallenberg möblerar om i toppen av imperiet

Familjen Wallenberg möblerar om i toppen av sitt imperium. Ett nybildat maktbolag med tillgångar på 85 miljarder blir ”ägarens ägare”. Här ska strategiska framtidsbeslut fattas och nästa generations Wallenberg skolas in.
SvD Näringsliv

4 May 12:10 Ingves: Den här krisen är speciell

Covid-19-pandemin ser inte ut som andra kriser, som finanskrisen, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. Inte minst syns det på de kraftigt stigande bostadspriserna. För att se några större rörelser vad gäller bolåneräntor under krisen behövs ett förstor
HD Ekonomi - TT

4 May 09:50 Skadlig kod för Android sprids via falska SMS

Hackare genomför just nu en kampanj i Storbritannien där man planterar skadlig kod på Androidanvändares telefoner genom att använda sig av falska SMS-meddelanden. Det rapporterar M3. Meddelandena ser ut att komma från till exempel Amazon eller DHL och innehåller en länk där man uppmanas spåra sin försändelse. Länken leder användarna till en sajt där de ombeds ladda ned en ”spårningsapp” som i själva verket är spionprogrammet Flubot. Den som laddat ned programmet måste fabriksåterställa sin telefon för att bli av med det.
omni.se

4 May 05:15 Spansk extremhöger siktar mot makten i Madrid

"Rödingar", "fascister" och "demokratins fiender" – retoriken inför dagens val i Madrid ger historiska ekon i ett polariserat Spanien. Kampen om huvudstadsregionen sätter även djupa avtryck i den nationella politiken.
SvD Världen

4 May 05:15 Spansk extremhöger siktar mot makten i Madrid

Historiska ekon i ett polariserat Spanien.
HD Världen - TT

4 May 06:21 Överblivna doser gavs till poliser i Stockholm

Under måndagen vaccinerades flera poliser i Stockholm, trots att de inte uppfyller ålderskriterierna. Det uppger flera källor för Aftonbladet. Enligt uppgifterna ska en handfull poliser ha fått Pfizerdoser som tagits ur frysen och annars skulle ha kasserats. Chefen för vaccinatören och polismyndigheten ska ha reagerat negativt och krävt att inga fler doser får ges till poliser. Flera vaccinatörer i Stockholm har de senaste dagarna slagit larm om att många tider är obokade. Röster har höjts för att regionen redan nu ska inleda fas 4.
omni.se

4 May 13:42 Sjöfartsverket varnar för isbrytarhaverier

Den svenska isbrytarflottan lever på övertid. Enligt Sjöfartsverket behöver nya fartyg byggas så snart som möjligt, rapporterar SVT Norrbotten . Sjöfartsverket har fem egna isbrytare. Flottan har snart 50 år på nacken. – De lever på lånad tid och det fi
HD Sverige - TT

4 May 12:28 Baddräktskungen säljer Fröken Sverige: ”Trump hotade mig”

När baddräktskungen Panos Papadopoulos köpte varumärket Fröken Sverige 2005 ville han förändra och modernisera tävlingen. Men planerna gick om intet – på grund av Donald Trump. – Trump och hans team hotade mig med rättegång och enorma skadestånd, säger Papadopoulos, som nu vill sälja vidare varumärket.
Expressen GT - Jens Andersson
 
Visa mer nyheter