28 Jul 12:26 Sjöström enkelt vidare – hoppas vända trend

Med en ny look ska Sarah Sjöström också få det att se annorlunda ut på 100 meter fritt i OS. Hon började med att ta sig vidare till semifinal med femte tid på 52,91. – Jag hoppas att det blir bättre för varje lopp jag gör, säger Sjöström som hade motsatt utveckling i fjärilen.
SvD Sport

28 Jul 06:59 Guldvrålet van Vleuten inte satte i halsen

Annemiek van Vleuten firade när hon trodde att hon vunnit damernas linjelopp i söndags. Det fick en och annan att kalla henne för jubelidioten. Nederländskan följde upp det pinsamma misstaget på bästa sätt – genom att vinna OS-guldet i tempoloppet.
SvD Sport

28 Jul 13:42 Misstänkt föremål hittat i Åby – bombskyddet inkallat

Ett misstänkt farligt föremål upptäcktes av polispatruller i förorten Åby utanför Norrköping vid lunchtid på onsdagen, meddelar polisen. Platsen har spärrats av och nationella bombskyddet har kallats in, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen. – Så vitt jag kan bedöma är det en plats utomhus. Så länge föremålet inte rörs så bedömer man att det ligger bra där det ligger. Vi har inte utrymt nån fastighet.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 17:36 Stor skogsbrand bekämpas – har ringats in

En stor skogsbrand härjar utanför Ånge i Västernorrland. Helikoptrar och flygplan deltar i släckningsarbetet – liksom bönder med gödselspridare. – Nu har vi fått slang runt branden så förhoppningsvis kommer den inte att sprida sig mer, säger Mattias Andersson vid räddningstjänsten till TT.
SvD Sverige

28 Jul 09:41 Pappan efter gripandet: ”Är mycket rädd fortfarande”

Pappan till de båda barnen som träffades av skott i Flemingsberg tidigare i somras säger att han fortfarande är mycket rädd. – Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen. I går häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för inblandning i skottlossningen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Han nekar till brott. Pappan säger till tidningen att han inte har några särskilda tankar kring att en misstänkt har gripits. – Jag tänker på min familj. Barnen, en femårig flicka och en sexårig pojke, skadades den 17 juni när de var ute och lekte.
omni.se

28 Jul 04:30 Varningen om tillägget – många får annat belopp

I september får cirka hälften av Sveriges pensionärer högre pension då det nya inkomstpensionstillägget (ITP) börjar betalas ut. Men missuppfattningarna om tillägget är många, inte minst att alla kommer att få maxbeloppet 600 kronor, skattefritt. – De allra flesta får ett helt annat belopp, säger Agneta Claesson på Pensionsmyndigheten.
Expressen Dina Pengar - Johan Sennero

28 Jul 14:11 Kravet på Londonbörsen: Minst 40 procent kvinnor

Företag som är noterade på Londonbörsen bör sträva efter att kvinnor ska utgöra minst 40 procent av sina styrelser, eller förklara varför detta inte har uppnåtts. Det uppger den brittiska finansinspektionen FCA på onsdagen. Myndigheten föreslår också att fler börsnoterade bolag avslöjar data kring mångfald och inkludering. ”Det kan till exempel handla om etnicitet, sexuell läggning, funktionsnedsättning, socioekonomisk bakgrund och andra mångfaldsfaktorer”, skriver FCA i ett uttalande. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 07:26 Sökandet efter försvunna fortsätter i Leverkusen

Sökandet efter försvunna personer fortsätter i tyska Leverkusen efter explosionen i en industripark för kemindustrier på tisdagen. Det rapporterar Kölner Stadt-Anzeiger. Fortsatt saknas fem personer och eftersläckningsarbete på platsen pågår. – Det finns ingen ny utveckling, säger en talesperson till tidningen. På tisdagskvällen sa parkens chef Lars Friedrich till media att förhoppningen att hitta de saknade vid liv minskar.
omni.se

28 Jul 14:30 Indiana Jones-story drunknar i trist action

Jesse Plemons stjäl showen som galen tysk prins i Disneys nya storfilm som bygger på en 60 år gammal åkattraktion.
SvD - Film, Kultur

28 Jul 19:59 Bidens infrastrukturpaket kan röstas igenom i dag

Flera republikanska senatorer säger att de har nått en överenskommelse med demokraterna om det amerikanska infrastrukturpaketet och är redo att rösta om det redan i dag. Det skriver Wall Street Journal. – Vi har nu en överenskommelse om de stora frågorna, säger den republikanske senatorn Rob Portman till journalister enligt WSJ. Paketet, som Bidenadministrationen länge försökt få igenom, kommer att kosta runt 1 000 miljarder dollar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 11:41 Johan Esk: Simone Biles skriver historia utan att segra

Gymnastikstjärnan öppnar dammluckorna i idrottsvärlden.
DN Sport - Johan Esk

28 Jul 08:06 Biden: Cyberattacker kan leda till fullskaligt krig

USA:s president Joe Biden varnar för att omfattande hackerattacker mot landet skulle kunna leda till ett fullskaligt krig, där Kina och Ryssland ses som växande hot. Det rapporterar TT. – Om vi hamnar i ett riktigt krig mot en stormakt kommer det att vara en konsekvens av ett cyberbrott, sa Biden i ett tal på tisdagen, enligt Financial Times. Biden sa också att cyberhot, inklusive ransomware-attacker, ”alltmer kan orsaka skador och störningar i den verkliga världen”. Efter en serie utpressningsangrepp den senaste tiden har cybersäkerhet hamnat högst upp på dagordningen för Bidens regering, skriver Reuters.
omni.se

28 Jul 08:29 Kraftiga skurar och åskväder väntar – ovädret drar norrut

Kalmar drabbades hårt av blixtnedslag och översvämningar under tisdagen. Ovädret rör sig norrut i landet – och kraftiga lokala skurar väntas i Svealand under dagen. – I Svealand väntas kraftiga skurar med åska, säger Per Holmberg, meteorolog vid väderinstitutet Storm. I Gävleborg väntas stora regnmängder, varnar SMHI.
Expressen Vader - Jennifer Snarbacka

28 Jul 10:09 Pragmatiskt Kina ser möjligheter i Afghanistan

En delegation från talibanerna är i Peking i dagarna för samtal. Nu när USA drar sig tillbaka från Afghanistan försöker Kina flytta fram sina positioner i landet. Peking-regimen har inga problem med samarbete med talibanerna, som tar över allt fler territorier men egentligen står ideologiskt långt ifrån Kina.
SvD Världen

28 Jul 07:02 Kraftigt ökat stöd för V efter regeringskrisen

Vänsterpartiet fortsätter att öka sitt väljarstöd, visar en ny partisympatiundersökning från SVT/Novus. Samtidigt är Socialdemokraterna det parti som tappat mest. – Det lönar sig att bråka om viktiga saker, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till SVT Nyheter.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm
 
Visa mer nyheter