28 Jul 07:24 Svenska damerna stöttade herrlandslaget på plats

Samtliga OS-matcher spelas utan publik. Men i herrarnas vinst mot Portugal fick man ändå stöd från läktaren. – Det är jättekul att vara här och supporta killarna och se lite livehandboll, säger Carin Strömberg.
SvD Sport

28 Jul 19:37 Polispatrull sökte efter knark – kollektivtrafik stängdes av

På en hållplats i Bergsjön hittade en polispatrull en ”misstänkt person”, på onsdagskvällen. Man inledde en sökinsats, och stängde av delar av kollektivtrafiken, innan man hittade ”en mängd” narkotika i närområdet. – En är omhändertagen för kroppsbesiktning och misstänkt för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

28 Jul 19:21 Så skyddar du huset vid översvämning

Vatten som tränger in genom avloppssystem, källargolv och fönster. När räddningstjänsten tvingas prioritera översvämmade sjukhus och äldreboenden är det viktigt att stå förberedd.
SvD Sverige
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 05:57 Dressels piska kan avgöra finalrysaren

24-åringen kallas ”Phelps efterträdare”.
DN Sport
© Andrew Harnik/AFP

28 Jul 19:20 Republikaner hotas av repressalier

Kritiseras av det egna partiet för att delta i kommittén som utreder stormningen.
DN Världen

28 Jul 19:08 Israel börjar vaccinera femåringar i riskgrupp

Israel meddelade under onsdagen att barn i åldrarna mellan fem och elva som är i riskgrupp kan få vaccinera sig från och med den första augusti, rapporterar AFP. Det är inte tal om någon storskalig vaccinering utan det är bara barn som riskerar att dö eller bli allvarligt sjuka om de skulle smittas. – Beslut kring varje vaccination i den här gruppen kommer tas från fall till fall, säger en talesperson från landets hälsomyndighet till AFP.
omni.se

28 Jul 12:04 "Ska vara okej att söka hjälp om man mår dåligt"

Simone Biles, Naomi Osaka och Jenny Rissveds är de senaste idrottsstjärnorna som talat ut om sin psykiska ohälsa. Det kan få ringar på vattnet, hoppas SOK-psykologen Carolina Lundqvist. – Förhoppningsvis vågar fler be om hjälp om de behöver det, säger hon.
SvD Sport

28 Jul 09:08 Armeniska soldater dödade i sammandrabbning

Tre armeniska soldater har dödats i gränssammandrabbningar med azeriska styrkor, meddelar landets försvarsdepartement. Det är den dödligaste militära sammandrabbningen mellan grannländerna sedan kriget förra året.
SvD Världen

28 Jul 11:15 Oneplus skördar stora framgångar i USA

Kinesiska Oneplus har inte funnits på den amerikanska marknaden särskilt länge, men skördar redan mycket stora framgångar. Det rapporterar sajten Android Headlines, som hänvisar till färska siffror från analysfirman Counterpoint Research. Enligt dem så har Oneplus växt med hela 428 procent i USA under årets första halva, jämfört med samma period förra året. Det innebär att Oneplus har växt med mer än fem gånger så mycket som det näst snabbast växande märket i segmentet (Motorola, med 83 procent). Det framgår inte av siffrorna vilken position Oneplus placerar sig på i USA när det handlar om marknadsandelar.
omni.se

28 Jul 04:10 Judofiaskot fullbordat: "Det var nu eller aldrig"

Judolandslaget var aldrig nära en historisk svensk OS-medalj. Efter det blågula fiaskot i Nippon Budokan kan det dröja länge innan drömmen blir verklighet, säger landslagschefen Robert Eriksson. – Det var väl nu eller aldrig. Lyckades vi inte här, så vettefan om vi någonsin kommer göra det.
SvD Sport

28 Jul 15:19 Vargvalpar fångade av kamera i Jönköpings län

Flera vargvalpar har fångats av länsstyrelsens kameror i Brängenreviret mellan Jönköpings län och Västra Götalands län. Det rör sig om minst fem valpar och P4 Jönköping rapporterar att det är första gången i modern tid som länet har vargvalpar. Valparna ska vara födda någon gång under våren. Vilthandläggaren Jakob Göransson säger till tidningen Jakt&Jägare att det vargpar som har funnits i reviret inte angripit några tamdjur. – Jo, de har inte gjort så mycket väsen av sig.
omni.se

28 Jul 11:29 Här är de tyngsta favoritfallen hittills i OS

Favoritskapet har förenat dem inför OS. Nu delar de något annat. Här är de största favoritfallen hittills i Tokyo.
SvD Sport

28 Jul 08:06 Biden: Cyberattacker kan leda till fullskaligt krig

USA:s president Joe Biden varnar för att omfattande hackerattacker mot landet skulle kunna leda till ett fullskaligt krig, där Kina och Ryssland ses som växande hot. Det rapporterar TT. – Om vi hamnar i ett riktigt krig mot en stormakt kommer det att vara en konsekvens av ett cyberbrott, sa Biden i ett tal på tisdagen, enligt Financial Times. Biden sa också att cyberhot, inklusive ransomware-attacker, ”alltmer kan orsaka skador och störningar i den verkliga världen”. Efter en serie utpressningsangrepp den senaste tiden har cybersäkerhet hamnat högst upp på dagordningen för Bidens regering, skriver Reuters.
omni.se

28 Jul 15:15 Ståhl: "Vi tränar inte bara som robotar"

Tre OS-medaljörer i samma träningsgrupp? Det är fullt möjligt under Vésteinn Hafsteinssons ledning i Växjö, där Daniel Ståhl inte längre är den enda stjärnan. – Vi har kul i gruppen, vi tränar inte bara som robotar, säger Ståhl.
SvD Sport

28 Jul 20:41 Stulna kulturskatter återbördas till Irak

En 3 500 år gammal lertavla med en sekvens från Gilgamesheposet. Det är ett av tusentals stulna kulturföremål som nu ska återbördas till Irak från USA.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter