28 Jul 11:47 Mikkey Dee om vännen: ”Han var grym, helt unik”

Svenske hårdrockstrummisen Mikkey Dee turnerade ihop med Slipknot flera gånger och sörjer vännen Joey Jordisons bortgång. Den tidigare trummisen i heavy metal-bandet blev bara 46 år gammal – Han var en jättegrym trummis, helt unik. Du vet det finns många duktiga trummisar men Joey var något helt speciellt: hans fotarbete och baskaggarna, det var otroligt bra, säger han till GP. Mikkey Dee var tidigare medlem i Motörhead och sedan 2016 är han trummis i tyska Scorpions.
omni.se
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 09:52 Stöttas av Phelps: ”Okej att inte vara okej”

Gymnastikstjärnan Simone Biles får stöd på bred front.
DN Sport

28 Jul 11:28 Statsvetare om L-krisen: ”Det här är inte tillfälligt”

Liberalerna landar återigen lågt i en opinionsmätning. För att vända trenden försöker Nyamko Sabuni nå väljarna under sommaren. – Min känsla är att väljarna är mottagliga för vår politik, säger hon.
SvD Sverige

28 Jul 10:21 Anders Tegnells vädjan om vaccin inför skolstarten

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på låga nivåer – även om spridningen gått upp med 24 procent på en vecka. Statsepidemiolog Anders Tegnell varnar nu för att det finns en risk för ökad smittspridning i höst när semesterlediga svenskar återvänder till skolor och arbetsplatser. – Det är väldigt viktigt att vi nu får så många som möjligt vaccinerade innan hösten, säger han i SVT:s ”Morgonstudion” .
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 09:41 Pappan efter gripandet: ”Är mycket rädd fortfarande”

Pappan till de båda barnen som träffades av skott i Flemingsberg tidigare i somras säger att han fortfarande är mycket rädd. – Vi har inte mått bra. Jag kan inte sova på natten, säger han till Expressen. I går häktades en man i 25-årsåldern misstänkt för inblandning i skottlossningen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Han nekar till brott. Pappan säger till tidningen att han inte har några särskilda tankar kring att en misstänkt har gripits. – Jag tänker på min familj. Barnen, en femårig flicka och en sexårig pojke, skadades den 17 juni när de var ute och lekte.
omni.se

28 Jul 09:05 Astra Zeneca: Två doser höjer inte risken för blodpropp

Studier av Astra Zenecas covidvaccin Vaxzevria visar ingen ökad risk för blodproppar, trombos, efter två doser jämfört med den ovaccinerade befolkningen, enligt läkemedelsbolaget som publicerat resultaten i en artikel i The Lancet. Den förväntade risken för blodproppar efter två vaccindoser ligger på 2,3 fall per en miljon, vilket kan jämföras med 8,1 per en miljon efter en första dos, skriver Astra Zeneca.
omni.se

28 Jul 06:00 Mobilförbud i skolan inte bara bra

Mobilens plats i klassrummet är en laddad fråga. Regeringen vill se ett förbud men alla håller inte med om att mobiler i skolan är av ondo. – I nio fall av tio handlar mobilanvändandet i klassrummen där mobiler är tillåtna om skolrelaterade saker, säger Anita Grigic Magnusson, doktorand i tillämpad IT vid Göteborgs universitet.
SvD Sverige

28 Jul 15:08 Amerikan bakom förbjuden app gripen i Turkiet

En amerikansk man född i Turkiet, med kopplingar till en meddelande-app som ska ha använts i det misslyckade kuppförsöket 2016, har överlämnat sig till polisen i Istanbul. Det rapporterade statsmedia på onsdagen.
SvD Världen

28 Jul 14:30 Bostadspriser faller: ”En indikator för hela landet”

Bostadspriserna i Storstockholm sjunker, och gör nu det största klivet bakåt på drygt ett år. Experter menar att marknaden börjar bromsa in – men att väldigt lite talar för ett större ras.
SvD Näringsliv

28 Jul 16:58 Tegnell förstår inte larm om reglerna: ”Är väldigt enkelt”

Folkhälsomyndigheten har inte fått några signaler om att människor inte följer coronarestriktionerna på grund av att sommarens förändringar anses vara otydliga. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet. Detta efter att det i den senaste rapporten från länsstyrelserna varnats för att både allmänheten och ”en del verksamhetsutövare” tror att alla restriktioner tagits bort, skriver tidningen. – Jag förstår inte hur man kan tycka att det är otydligt, säger Tegnell. Han säger till exempel att det är sittande servering som är regeln på restauranger, och att det är ”väldigt enkelt”.
omni.se

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 05:12 USA: Även vaccinerade invånare bör bära munskydd

USA:s folkhälsomyndighet rekommenderar att även vaccinerade personer använder munskydd inomhus i de delar av landet som har en högre smittspridning, rapporterar amerikanska medier. Myndigheten rekommenderar även att alla lärare, studenter och skolpersonal bär mask inomhus, oavsett om de är vaccinerade eller ej. Anledningen till de nya riktlinjerna är att deltavarianten fått spridning i landet. Enligt president Joe Biden är munskyddet ett sätt att undvika nedstängningar i landet. – Vi kommer inte att gå tillbaka till det, säger Biden enligt Reuters.
omni.se

28 Jul 13:58 Lastbil med kogödsel välte: ”Töms på plats”

En lastbil har vält på länsväg 154 i höjd med Kolarp mellan Svenljunga och Sexdrega. Enligt räddningstjänsten är ingen skadad och trafiken rullar på som vanligt.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 17:28 Biles avhopp kan förändra elitidrottarnas villkor

Psykisk ohälsa är frågan som genomsyrar OS efter att spelens två största stjärnor öppet berättat om sitt mående. Simone Biles avhopp från gymnastikens mångkamp är en ögonöppnare som i förlängningen kan komma att förändra elitidrottarnas villkor.
SvD Sport

28 Jul 08:52 18 döda och flera skadade i trafikolycka i Indien

18 migrantarbetare har dött i en trafikolycka i den indiska delstaten Uttar Pradesh, rapporterar AFP. Arbetarna sov utanför den buss de färdats i på motorvägen efter att bussen gått sönder. Sedan körde en lastbil in i den bakifrån. Minst 19 andra personer skadades i trafikolyckan, enligt polisen. Polisen har inlett en utredning.
omni.se
 
Visa mer nyheter