28 Jul 12:06 Spotify-aktien rasar efter rapporten

Spotify är mitt i sin största expansion någonsin – och redovisar en överraskande vinst. Bolaget missar dock det egna målet på en mycket viktig punkt. Aktien rasade efter rapporten.
SvD Näringsliv

28 Jul 07:26 Sökandet efter försvunna fortsätter i Leverkusen

Sökandet efter försvunna personer fortsätter i tyska Leverkusen efter explosionen i en industripark för kemindustrier på tisdagen. Det rapporterar Kölner Stadt-Anzeiger. Fortsatt saknas fem personer och eftersläckningsarbete på platsen pågår. – Det finns ingen ny utveckling, säger en talesperson till tidningen. På tisdagskvällen sa parkens chef Lars Friedrich till media att förhoppningen att hitta de saknade vid liv minskar.
omni.se

28 Jul 11:57 Man gripen efter väpnat rån i Luleå

Polisen larmades om ett beväpnat rån i en butik på Skurholmen i Luleå på onsdagsförmiddagen. Polisen bad allmänheten om hjälp för att få tag på den misstänkta mannen. En man i 25-års åldern har gripits misstänkt för grovt rån.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 16:14 Inget hopp om överlevare efter explosionen i Tyskland

Fem personer saknas fortfarande efter explosionen i en industripark för kemindustrier i tyska Leverkusen på tisdagen. Nu säger fabrikens vd, Frank Hyldmar, att de inte tror att de kommer hitta de saknade vid liv, rapporterar AFP. – Vi har inget hopp om att hitta dem vid liv. Våra tankar går till deras familjer säger Hyldmar. Experter utreder just nu om sotet från branden kan vara giftigt. Ett resultat väntas inte komma förrän om flera dagar. Vad som orsakade branden är också fortfarande okänt.
omni.se

28 Jul 10:19 Rockström: ”Detta årtionde avgörande för framtiden”

Årtiondet mellan 2020 och 2030 är ett avgörande årtionde för mänsklighetens framtid på jorden. Det säger miljöprofessorn Johan Rockström till SR Ekot. Han är en av författarna bakom en artikel som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Bioscience, som undertecknats av cirka 14 000 forskare. I artikeln varnas för att jordens ”livstecken” är rekorddåliga och att vi nu närmar oss oåterkalleliga klimateffekter. – Helt avgörande är att stoppa förlusten av biologisk mångfald i världen. Om vi inte får stopp på förstörelsen av de stora ekosystemen (...) då förlorar vi kolsänkorna och då spelar det inte så stor roll om vi lyckas fasa ur de fossila energikällorna, säger han till radion. Varningen kommer efter den senaste tidens katastrofer, bland annat de stora översvämningarna i Europa.
omni.se

28 Jul 19:33 Källare i Trosa svämmade över efter kraftigt regn

Ett kraftigt regnoväder som drog in över Trosa i Sörmland under onsdagseftermiddagen ledde till flera larm om översvämmade källare, skriver flera medier. Det första larmet kom in vid 15-tiden och sedan började det ”hagla in larm”, säger räddningstjänstens Henrik Dewoon-Thorén till Expressen. – Vi är där med åtta enheter och pumpar vatten för glatta livet. Arbetet har komplicerats av att en väg i ett villaområde blivit underminerad till följd av vattenmassorna, skriver SVT Sörmland. Det finns inga rapporter om några personskador.
omni.se

28 Jul 15:08 Amerikan bakom förbjuden app gripen i Turkiet

En amerikansk man född i Turkiet, med kopplingar till en meddelande-app som ska ha använts i det misslyckade kuppförsöket 2016, har överlämnat sig till polisen i Istanbul. Det rapporterade statsmedia på onsdagen.
SvD Världen

28 Jul 18:44 Vapenföretag vill förlikas efter skolskjutning

Sandy Hook-massakern 2012 sände chockvågor genom USA. Efter en mångårig process erbjuder nu företaget Remington – som tillverkat mordvapnet – skadestånd till offrens anhöriga.
SvD Världen

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 12:24 Flera coronasmittade efter bröllopsfest i Norge

Totalt 52 personer har konstaterats smittade av coronaviruset efter en bröllopsfest i norska Lillestrøm, rapporterar NRK. Kommunöverläkare Heidi Anne Birkeland säger till tidningen att 34 av de smittade var bröllopsgäster och att de andra 18 smittats efter närkontakt med gästerna. Kommunen har anmält arrangören.
omni.se

28 Jul 04:38 Persson till final efter nervös väntan

Tolv ynka hundradelar. Erik Persson hade marginalerna på sin sida och gick som åttonde och siste man till OS-final på 200 meter bröstsim. – Det är ganska liten marginal, men tillräckligt. Skönt att det gick vägen, säger Persson, EM-trea i maj.
SvD Sport

28 Jul 18:18 Kvinna döms till fängelse efter fräck diamantkupp

En kvinna har under dagen dömts till fem och ett halvt års fängelse för en diamantstöld som hon utförde hos en juvelerare i London under 2016, skriver AP. Kvinnan, som heter Lulu Lakatos, utgav sig för att vara en ädelstensexpert som skulle köpa diamanter för drygt 50 miljoner kronor åt en grupp rika ryssar. Men under tiden Lakatos tittade på diamanterna distraherade hon juveleraren och bytte ut diamanterna och deras askar mot identiska, men värdelösa, stenar. Stölden upptäcktes inte förrän dagen efter men då hade Laktos redan flytt landet. Hon har varit internationellt efterlyst sedan dess och hon kunde gripas i september 2020. Lakatos har under rättegången nekat till brott.
omni.se

28 Jul 04:40 Tredje raka segern för herrarna efter matchrysare

De svenska handbollsherrarna har tagit sin tredje raka OS-seger i Tokyo, efter en jämn match mot Portugal. Portugal tog tidigt en 3-0-ledning men Sverige kom snabbt ikapp och lagen följdes sedan åt i den första halvleken, skriver Expressen. Ställningen var 14-14 i paus. I de sista minuterna av matchen fick portugiserna ett frikast, när laget bara låg under med ett mål. Men skottet gick i muren och matchen slutade 29–28 till Sverige. – Det var en stark laginsats så jag är väldigt nöjd, säger Niclas Ekberg, som stod för hela nio mål, enligt SVT Sport. Svenska herrlandslaget har tidigare vunnit mot både Bahrain och Japan, även där med små marginaler.
omni.se

28 Jul 07:02 Kraftigt ökat stöd för V efter regeringskrisen

Vänsterpartiet fortsätter att öka sitt väljarstöd, visar en ny partisympatiundersökning från SVT/Novus. Samtidigt är Socialdemokraterna det parti som tappat mest. – Det lönar sig att bråka om viktiga saker, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till SVT Nyheter.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 12:55 Norge skjuter upp öppnandet av landet

Den norska regeringen skjuter återigen upp planerna på att lätta på landets pandemirestriktioner. Anledningen är oro över spridningen av den särskilt smittsamma deltavarianten av viruset.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter