28 Jul 11:45 Rekordresultat för Linkedin under tredje kvartalet

Det Microsoftägda sociala karriärsnätverket Linkedin hade under årets tredje kvartal ett rekordhögt engagemang. Samtidigt har Linkedin för första gången passerat milstolpen 10 miljarder dollar – eller motsvarande drygt 86 miljarder kronor – i årsintäkter. Det rapporterar Social Media Today. Det är framför allt den amerikanska ekonomins väg mot återhämtning som ligger bakom det ökade engagemanget på plattformen, skriver Social Media Today.
omni.se

28 Jul 15:34 Tränare varnas efter ritual med slag mot judostjärnan

Judotränaren Claudio Pusa varnas av den internationella judofederationen IJF, skriver SVT Sport. Detta efter tv-bilder som visat den tyska judostjärnan Martyna Trajdos ritual inför matchen mot ungerskan Sjofi Ozbas. Inför mötet kunde tv-tittarna se hur tränaren drog i stjärnans kläder och slog henne två gånger i ansiktet med öppen handflata innan hon klev ut på mattan, något som fått stor uppmärksamhet. I ett uttalande skriver IJF att bilderna visar på dåligt uppförande som ”går emot judons värderingar”, och att man vill ”ge en seriös varning”. Martyna Trajdos har tagit tränaren i försvar och sagt att ritualen är ett sätt för tränaren att få henne att tagga till, och att hon själv bestämt att hon vill ha det så.
omni.se

28 Jul 11:01 Kilometervis av rutten fisk spolas upp på stranden

TV: ”Aldrig sett så många döda fiskar förut”
Expressen TV - Redaktionen

28 Jul 20:23 Regionen om granskningen: Går emot våra värderingar

Att vårdgivare i Skåne låter patienter välja läkare och tandläkare utifrån etnicitet ”är på tvärs” med regionens värderingar. Det säger Region Skånes tillförordnade HR-direktör Jan Lundin till SVT Nyheter Skåne. Detta sedan en granskning från DN tidigare i veckan visat att alla regioner i Sverige har vårdgivare som låter patienter välja att listas av etniskt svenska läkare och tandläkare. Enligt SVT rör det sig om flera offentliga och privata vårdgivare i Skåne. – Vi möter ju medborgarna i Skåne, och det speglar det samhälle vi har och den utmaning som finns i samhället, säger Lundin.
omni.se

28 Jul 04:38 Persson till final efter nervös väntan

Tolv ynka hundradelar. Erik Persson hade marginalerna på sin sida och gick som åttonde och siste man till OS-final på 200 meter bröstsim. – Det är ganska liten marginal, men tillräckligt. Skönt att det gick vägen, säger Persson, EM-trea i maj.
SvD Sport

28 Jul 17:43 Stockholm planerar för minskat dos-intervall

Region Stockholm ser nu över möjligheten att korta tidsintervallet mellan vaccinsprutorna, rapporterar P4 Stockholm . Invånare kan i så fall erbjudas den andra dosen redan efter fyra veckor, istället för sju veckor.
SvD Sverige

28 Jul 12:07 Grannarna har fått nog av padelspelarna

Den svenska padelboomen märks runtom i landet. Nu har grannar till banor på Gotland fått nog – och klagar till kommunen om högljudda skrik, könsord och störande racketslag, rapporterar P4 Gotland. – Fram för allt är det racketsmällarna som stör, säger Jens Zander, som bor i närheten av en padelbana.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka
© Anders Hansson

28 Jul 08:55 Nu har konsten flyttat ut ur Wanås slott

Marika och CG Wachtmeister vill att fler ska få njuta av deras privata samling.
DN Kultur

28 Jul 10:19 Rockström: ”Detta årtionde avgörande för framtiden”

Årtiondet mellan 2020 och 2030 är ett avgörande årtionde för mänsklighetens framtid på jorden. Det säger miljöprofessorn Johan Rockström till SR Ekot. Han är en av författarna bakom en artikel som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Bioscience, som undertecknats av cirka 14 000 forskare. I artikeln varnas för att jordens ”livstecken” är rekorddåliga och att vi nu närmar oss oåterkalleliga klimateffekter. – Helt avgörande är att stoppa förlusten av biologisk mångfald i världen. Om vi inte får stopp på förstörelsen av de stora ekosystemen (...) då förlorar vi kolsänkorna och då spelar det inte så stor roll om vi lyckas fasa ur de fossila energikällorna, säger han till radion. Varningen kommer efter den senaste tidens katastrofer, bland annat de stora översvämningarna i Europa.
omni.se

28 Jul 08:29 Kraftiga skurar och åskväder väntar – ovädret drar norrut

Kalmar drabbades hårt av blixtnedslag och översvämningar under tisdagen. Ovädret rör sig norrut i landet – och kraftiga lokala skurar väntas i Svealand under dagen. – I Svealand väntas kraftiga skurar med åska, säger Per Holmberg, meteorolog vid väderinstitutet Storm. I Gävleborg väntas stora regnmängder, varnar SMHI.
Expressen Vader - Jennifer Snarbacka
© Disney

28 Jul 11:09 ”Jungle cruise” fungerar bäst som repliksnabb komedi

Jack Whitehall stjäl showen i filmen som baseras på en åktur på Disneyland.
DN Kultur

28 Jul 16:58 Tegnell förstår inte larm om reglerna: ”Är väldigt enkelt”

Folkhälsomyndigheten har inte fått några signaler om att människor inte följer coronarestriktionerna på grund av att sommarens förändringar anses vara otydliga. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet. Detta efter att det i den senaste rapporten från länsstyrelserna varnats för att både allmänheten och ”en del verksamhetsutövare” tror att alla restriktioner tagits bort, skriver tidningen. – Jag förstår inte hur man kan tycka att det är otydligt, säger Tegnell. Han säger till exempel att det är sittande servering som är regeln på restauranger, och att det är ”väldigt enkelt”.
omni.se

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 07:24 Svenska damerna stöttade herrlandslaget på plats

Samtliga OS-matcher spelas utan publik. Men i herrarnas vinst mot Portugal fick man ändå stöd från läktaren. – Det är jättekul att vara här och supporta killarna och se lite livehandboll, säger Carin Strömberg.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter