28 Jul 08:35 Miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter med full kraft för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania. Vinsten före skatt landade på drygt 5 miljarder kronor under andra kvartalet.
SvD Näringsliv

28 Jul 11:57 Man gripen efter väpnat rån i Luleå

Polisen larmades om ett beväpnat rån i en butik på Skurholmen i Luleå på onsdagsförmiddagen. Polisen bad allmänheten om hjälp för att få tag på den misstänkta mannen. En man i 25-års åldern har gripits misstänkt för grovt rån.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 10:58 ”De ringer runt tills de får napp”

Massören Molly Kummel, 41, fick under tisdagen förfrågan på Twitter om hon utförde massage med ”njutning”. Detta är inte första gången. Tidigare fick hon frågan om hon utför sexuella handlingar minst en gång i månaden. – De ringer runt tills de får napp, säger hon.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson

28 Jul 07:02 Tre gripna i Bohuslän för grovt vapenbrott

Tre personer greps i natt på en länsväg i Sotenäsområdet. De hade en skarpladdad pistol och knivar, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Bilen har beslagtagits.
Expressen GT - Alva Nyblom
© Giuseppe Cacace/AFP

28 Jul 09:45 ”Jag var redo att ramla ihop på banan”

Världstvåan Medvedev vann men kokade av både ilska och värme.
DN Sport

28 Jul 13:00 ”Blir barn sjukare av Delta än av tidigare varianter?”

Vad säger forskningen om vaccin till barn? Och varför blir vissa barn långtidssjuka i virussjukdomen? Maria Mossberg, barnläkare vid Lunds universitet, svarade på era frågor.
Expressen Coronaviruset - Redaktionen

28 Jul 11:45 Rekordresultat för Linkedin under tredje kvartalet

Det Microsoftägda sociala karriärsnätverket Linkedin hade under årets tredje kvartal ett rekordhögt engagemang. Samtidigt har Linkedin för första gången passerat milstolpen 10 miljarder dollar – eller motsvarande drygt 86 miljarder kronor – i årsintäkter. Det rapporterar Social Media Today. Det är framför allt den amerikanska ekonomins väg mot återhämtning som ligger bakom det ökade engagemanget på plattformen, skriver Social Media Today.
omni.se

28 Jul 08:29 Kraftiga skurar och åskväder väntar – ovädret drar norrut

Kalmar drabbades hårt av blixtnedslag och översvämningar under tisdagen. Ovädret rör sig norrut i landet – och kraftiga lokala skurar väntas i Svealand under dagen. – I Svealand väntas kraftiga skurar med åska, säger Per Holmberg, meteorolog vid väderinstitutet Storm. I Gävleborg väntas stora regnmängder, varnar SMHI.
Expressen Vader - Jennifer Snarbacka

28 Jul 17:08 Högtryck för resesektorn: ”Våra flyg går helt fulla”

Resesektorn vittnar om stark återhämtning efter förra sommarens bottensäsong. Flera resebyråer som Aftonbladet talat med uppger att deras flighter är fullbokade. – Våra flyg går helt fulla, intresset är stort nu, säger Annika Lindberg på Apollo. Hos Apollo har bokningsvolymen i sommar legat på ungefär 70 procent av ett normalår. Resenärerna har föredragit destinationer som Grekland och Kroatien. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 08:36 Simone Biles hoppar av ännu en OS-tävling

Den amerikanska supergymnasten Simone Biles hoppar av ytterligare en OS-tävling, rapporterar AP. Biles valde att avbryta damernas lagfinal på tisdagen och berättade då att hon behövde jobba på sin mentala hälsa. – Jag litar inte på mig själv längre. Jag måste fokusera på min mentala hälsa, sa hon till världspressen efter beslutet. Nu väljer hon att hoppa av även mångkampsfinalen i OS. ”Vi stöder helhjärtat Simones beslut och berömmer hennes mod att prioritera sitt välbefinnande”, skriver USA:s gymnastikförbund på Twitter.
omni.se

28 Jul 04:40 Tredje raka segern för herrarna efter matchrysare

De svenska handbollsherrarna har tagit sin tredje raka OS-seger i Tokyo, efter en jämn match mot Portugal. Portugal tog tidigt en 3-0-ledning men Sverige kom snabbt ikapp och lagen följdes sedan åt i den första halvleken, skriver Expressen. Ställningen var 14-14 i paus. I de sista minuterna av matchen fick portugiserna ett frikast, när laget bara låg under med ett mål. Men skottet gick i muren och matchen slutade 29–28 till Sverige. – Det var en stark laginsats så jag är väldigt nöjd, säger Niclas Ekberg, som stod för hela nio mål, enligt SVT Sport. Svenska herrlandslaget har tidigare vunnit mot både Bahrain och Japan, även där med små marginaler.
omni.se
© Polisen

28 Jul 17:49 Försökte föra dottern utomlands – döms

42-årig man döms till nio års fängelse för människorov • ”Principiellt viktig dom”
DN Sthlm

28 Jul 10:07 ”Stoppa personalflykten från Kriminalvården”

Gisslandramat i Hällby återaktualiserar ett av Kriminalvårdens stora problem: personalomsättningen är för hög. Det skriver Leif Canossa Kyldal, skyddsombud och förtroendevald för Seko Klubb Vård Väst, på GP Debatt. I snitt stannar en kriminalvårdare inom yrket i fyra år, uppgav den tidigare generaldirektören Nils Öberg för några år sedan. Sekos övertygelse är att om anställda stannade längre än så skulle det bli mer stabilitet i arbetsgrupperna och färre incidenter, skriver Leif Canossa Kyldal. ”Personalen är Kriminalvårdens viktigaste tillgång, inte minst då det gäller att upprätthålla en godtagbar säkerhet.” Kriminalvården måste även bemanna upp de anstalter som har överbeläggning och all ensamkontakt med intagna bör vara förbjudet, oavsett säkerhetsklass, tillägger debattören. Han vill även se en extern utredning av ledarskapet och arbetsmiljön.
omni.se

28 Jul 12:33 De vill bryta svenska medaljtorkan i OS

Det mesta har gått fel för Sverige i OS i Tokyo. Ett stort undantag sticker ut. Nu vill fotbollslandslaget ge svenska folket en framgång att glädjas åt. – Gruppspelet var bara uppvärmning, säger mittfältaren Kosovare Asllani inför kvartsfinalen mot Japan.
SvD Sport

28 Jul 11:29 Här är de tyngsta favoritfallen hittills i OS

Favoritskapet har förenat dem inför OS. Nu delar de något annat. Här är de största favoritfallen hittills i Tokyo.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter