4 May 11:36 Fängelse för Indienresenärer – eller inte

Har du varit i Indien? Det blir 430 000 kronor i böter, kanske fem års fängelse. Eller nej, förresten... Efter bitter kritik tonar Australiens regering nu ner de senaste hårda resereglerna. Reglerna infördes plötsligt i förra veckan, och innebär att äve
HD Världen - TT

4 May 05:23 Vårdpersonal riskerar att få kortare semester – igen

Sjukhuspersonal hade betydligt mindre semester under pandemiåret 2020, enligt en kartläggning som Ekot gjort av 26 akutsjukhus. Den visar att den så kallade semesterskulden, det vill säga det som arbetsgivarna är skyldiga sina anställda i betald semester, ökade med 30 procent. Sammanlagt uppgick den vid årsskiftet till 4,6 miljarder kronor. Enligt Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro riskerar många vårdanställda att få minskad semester även i år. – Det här är jätteallvarligt för mig. Jag kan bli riktigt arg när jag tänker på att man faktiskt sliter ut mina kollegor i det här läget, säger hon.
omni.se
© Vincent Yu

4 May 14:59 Hongkong förbereder lag mot ”fake news”

Oro för pressfriheten – snabba steg mot ökad kontroll av medier
DN Världen

4 May 00:45 Kan du svåraste orden på högskoleprovet?

Räcker din ordkunskap för högskole­provet? En klar indikation ger det här testet med de svåraste frågorna från de två senaste proven. Testet är gjort i samarbete med prov­utvecklaren Maria Johansson.
SvD Kultur

4 May 13:16 Mourinho tar över Roma: "En av de största"

José Mourinho är klar för Roma. Den italienska storklubben meddelar på sin hemsida att den portugisiske stjärntränaren tar över som huvudtränare inför nästa säsong. Han ersätter Paulo Fonseca som slutar efter säsongen.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter