28 Jul 18:08 Villor översvämmade och väg underminerad i Trosa

Minst ett tiotal villor i Trosa har fått sina källare översvämmade och en väg i området är underminerad. – Det är översvämning på hela tomten, säger Eva Rebane, som bor i det drabbade området. Räddningstjänstens arbete kompliceras av att en väg har underminerats och raserats på vissa håll. – Vi är där med åtta enheter och pumpar vatten för glatta livet, säger Henrik Dewoon-Thorén, operativ chef för Södertörns brandförsvarsförbund. Vid 23-tiden på onsdagen hade räddningstjänsten avslutat insatsen och lämnat platsen.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

28 Jul 20:24 Vapentillverkare går med på förlikning efter massaker

Den amerikanska vapentillverkaren Remington har erbjudit sig att betala omkring 285 miljoner kronor i förlikning till de anhöriga i skolskjutningen i Sandy Hook, rapporterar internationella medier. Det var 2012 som gärningsmannen gick in på Sandy Hook-skolan i Newport i Connecticut och sköt ihjäl 20 barn och sex lärare. Skytten använde sig av ett halvautomatiskt gevär av typ AR-15 som tillverkats av Remington. Anhöriga till offren stämde 2014 vapentillverkaren och menade att skytten aldrig skulle ha fått tillgång till vapnet. Remington ligger just nu i konkurs och i samband med förvaltningen har de nu gått med på att betala förlikning till de anhöriga.
omni.se

28 Jul 10:02 Per Bolund: ”Alla behöver göra förändringar”

Regeringen vill att Sverige tar ett större ansvar för att nå klimatmålen. En del i arbetet ligger på individnivå, menar klimatminister Per Bolund (MP), som bedömer att flera svenskar behöver förändra sin livsstil. – Min övertygelse är att vi alla behöver göra förändringar, säger han till Dagens Nyheter .
Expressen Klimat - Jennifer Snarbacka

28 Jul 22:36 Dråputredning öppnas efter belgiska översvämningarna

En belgisk domare har under onsdagen valt att öppna en dråputredning efter de stora översvämningarna i landet som orsakade 38 människors död, rapporterar AFP. Utredningen ska komma fram till om det finns någon som är ansvarig för vad landets åklagarmyndighet kallar ”ofrivilligt mord på grund av brist på framsynthet eller försiktighet”.
omni.se

28 Jul 14:00 Julian Assange förlorar sitt medborgarskap i Ecuador

En domstol i Ecuador har beslutat att dra in Julian Assanges medborgarskap, rapporterar The Guardian . Wikileaksgrundaren fick medborgarskapet år 2018 av landet för att kunna lämna ambassaden i Storbritannien. Assanges advokat planerar att överklaga domstolsbeslutet.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 09:11 Spetsade öron när USA ger räntebesked

Räntebeskedet från amerikanska centralbanken Federal Reserve under onsdagskvällen lär inte bjuda på några överraskningar. Analytikerna kommer ändå att lyssna mycket noga på presskonferensen.
SvD Näringsliv

28 Jul 07:26 Sökandet efter försvunna fortsätter i Leverkusen

Sökandet efter försvunna personer fortsätter i tyska Leverkusen efter explosionen i en industripark för kemindustrier på tisdagen. Det rapporterar Kölner Stadt-Anzeiger. Fortsatt saknas fem personer och eftersläckningsarbete på platsen pågår. – Det finns ingen ny utveckling, säger en talesperson till tidningen. På tisdagskvällen sa parkens chef Lars Friedrich till media att förhoppningen att hitta de saknade vid liv minskar.
omni.se

28 Jul 05:12 USA: Även vaccinerade invånare bör bära munskydd

USA:s folkhälsomyndighet rekommenderar att även vaccinerade personer använder munskydd inomhus i de delar av landet som har en högre smittspridning, rapporterar amerikanska medier. Myndigheten rekommenderar även att alla lärare, studenter och skolpersonal bär mask inomhus, oavsett om de är vaccinerade eller ej. Anledningen till de nya riktlinjerna är att deltavarianten fått spridning i landet. Enligt president Joe Biden är munskyddet ett sätt att undvika nedstängningar i landet. – Vi kommer inte att gå tillbaka till det, säger Biden enligt Reuters.
omni.se
© Nicholas Kamm/AFP

28 Jul 20:09 Fed lämnar räntan oförändrad

USA:s centralbank ser en ljusning i landets ekonomi • Ekonom: ”Är på väg mot rätt håll”
DN Ekonomi

28 Jul 22:32 Stor förvirring hos Klarnas kunder

Ett oklart informationsmejl från Klarna spär på förvirringen hos många kunder som kan ha blivit dubbelfakturerade.
SvD Näringsliv

28 Jul 12:11 Kyrkklockorna ringde i en timme – efter blixtnedslag

Tisdagens blixtoväder orsakade problem på flera håll i Västsverige. Bland annat slog blixten ner i Sveriges äldsta kyrka, Skara domkyrka. Kyrkovaktmästare Anna von Heideken befann sig i kyrkan. – Så nära kommer man nog aldrig komma ett blixtnedslag, säger hon.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 04:50 Erik Persson vidare till OS-final med små marginaler

Erik Persson är klar för final i OS-simningarna. Svensken låg tvåa efter halva semifinalen på 200 meter bröstsim men föll ner till fjärdeplats efter en svag avslutning, skriver SVT Sport. Han gick vidare till finalen med 12 hundradelars marginal, på tiden 2.08,76.
omni.se

28 Jul 10:35 Sprintern Alex Wilson stängs av för doping

Den schweiziske sprintern Alex Wilson stoppas från att tävla i OS efter att idrottens skiljedomstol, CAS, återinfört en tidigare dopningsdom mot honom, skriver Reuters. Beskedet kommer tre dagar innan försöksheaten på 100 meter för herrar går av stapeln. Alex Wilson stängdes av efter att han testade positivt för den anabola steroiden trenbolon i mitten av mars. Han överklagade avstängningen och hävdade att han fått i sig ämnet genom kontaminerat kött under ett restaurangbesök. En förklaring som schweizisk domstol köpte. Men efter att World Athletics överklagat domen så stängs han alltså av på nytt.
omni.se

28 Jul 12:26 Sjöström enkelt vidare – hoppas vända trend

Med en ny look ska Sarah Sjöström också få det att se annorlunda ut på 100 meter fritt i OS. Hon började med att ta sig vidare till semifinal med femte tid på 52,91. – Jag hoppas att det blir bättre för varje lopp jag gör, säger Sjöström som hade motsatt utveckling i fjärilen.
SvD Sport

28 Jul 11:15 Oneplus skördar stora framgångar i USA

Kinesiska Oneplus har inte funnits på den amerikanska marknaden särskilt länge, men skördar redan mycket stora framgångar. Det rapporterar sajten Android Headlines, som hänvisar till färska siffror från analysfirman Counterpoint Research. Enligt dem så har Oneplus växt med hela 428 procent i USA under årets första halva, jämfört med samma period förra året. Det innebär att Oneplus har växt med mer än fem gånger så mycket som det näst snabbast växande märket i segmentet (Motorola, med 83 procent). Det framgår inte av siffrorna vilken position Oneplus placerar sig på i USA när det handlar om marknadsandelar.
omni.se
 
Visa mer nyheter