4 May 08:37 Roskildefestivalen ställs in – även i år

Roskildefestivalen ställs in för andra året i rad. Beskedet kom under tisdagsmorgonen. – Det är inte möjligt att samlas 130 000 person i sommar, säger festivalledningen i ett uttalande på festivalens hemsida .
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 07:55 Rolling Optics minskar förlusten

DI Nyheter - Nyhetsbyrån Direkt
© Justin Sullivan/AFP

4 May 21:44 De måste enas – saknar äktenskapsförord

Nu ska Bill och Melinda Gates dela upp vad som är världens fjärde största förmögenhet.
DN Världen

4 May 07:13 Klart i natt – nya lättnader i Danmark

Efter en nattmangling har nästan samtliga danska partier i folketinget kommit överens om fler lättnader av landets pandemirestriktioner.
SvD Världen

4 May 07:12 Klart i natt – nya lättnader i Danmark

Nästan alla partier överens.
HD Danmark - TT

4 May 13:08 Danmarks besked – öppnar bio och teatrar

Efter en nattmangling kunde de danska partierna på tisdagsmorgonen presentera nästa steg i återöppningen av landet. Nu återvänder alla grundskolelever till skolan, konsertlokaler och teatrar öppnar igen och det får serveras alkohol hela natten på privata fester. – Lyckligtvis befinner vi oss i en situation med fortsatt låga smittotal och få inlagda på sjukhus, säger hälsominister Magnus Heunicke.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 14:07 Döda knölvalen bärgad – ska brännas i Danmark

Den döda knölvalen som hittats död på Öland har nu lastats i en container och ska fraktas till Danmark där kadavret ska förbrännas. Valen är omkring åtta meter lång och hittades för två veckor sedan utanför öns sydöstra kust. Den låg i långgrunt vatten och kunde under måndagen dras upp på land, skriver TT.
omni.se

4 May 08:08 Paradise hotel stoppas helt – ska inte sändas

Årets säsong av Paradise hotel plockades ner i samband med att en polisutredning om misstänkta övergrepp inleddes. Nu meddelar tv-bolaget Nent att dokusåpan inte alls kommer att sändas. – Vi kommer inte sända säsongen, säger vd Anders Jensen i TV4:s Nyhetsmorgon. Programmet pausades i slutet av april, då två kvinnliga deltagare polisanmälde en manlig deltagare för sexuella övergrepp som ska ha skett i samband med att realityserien spelades in i Mexiko. En förundersökning har inletts, och en av brottsrubriceringarna har nu ändrats till våldtäkt.
omni.se

4 May 17:19 Smällar hördes i Helsingborg – för att danskarna saluterade kungligt skepp

Artilleriregementet sköt 27 skott till kungaskeppet Dannebrogens ära.
HD Danmark - Oskar Ahlqvist

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Den väpnade konflikten i delstaten Tigray i Etiopien har fått en förödande konsekvens. Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar när människor flytt strider, uppger Rädda Barnen.
SvD Världen

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar, uppger Rädda Barnen.
HD Världen - TT

4 May 05:59 Unika listan: Så rankas svenska coronaexperter

Anders Tegnell avfärdar de 22 forskarna som är emot den svenska coronastrategin med att de ”inte är våra ledande forskare i fältet”. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson hävdar att kritikernas tankar om pandemihanteringen inte är mer värda ”än när Enok Sarri spår väder i abborrmagar”. Kritiska professorer kontrar med att den officiella svenska coronastrategin ”lett till mycket lidande och död”. Vem ska man tro på? Expressen kan nu visa, med hjälp av en vetenskaplig rankning gjord av forskningsexperten Ulf Sandström, att många av kritikerna i verkligheten tillhör den absoluta forskningseliten i landet. Läs topplistan som rangordnar 45 av de forskare som syns mest i debatten om det svenska sättet att hantera pandemin.
Expressen Nyheter - Karin Sorbring
 
Visa mer nyheter