4 May 12:12 Coronasmittan minskar i Västra Götaland

Under förra veckan rapporterades det in 5 316 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, det är en minskning med tre procent jämfört med vecka 16. Antalet personer som behöver sjukhusvård för sjukdomen minskar också och den totala siffran är den lägsta sedan början på mars.
Expressen GT - Linda Bergh

4 May 06:39 Kronofogden vill utmäta fler gängkriminella

Kronofogden vill ha ökade möjligheter att utmäta tillgångar.
HD Sverige - TT

4 May 09:59 Antalet tonårsaborter fortsätter att minska

Antalet aborter fortsätter att minska, framför allt bland tonåringar. – Jag tänker att det är en pandemieffekt, säger Helena Kopp Kallner, gynekolog och forskare. Förra året uppgick antalet aborter till närmare 34 000, vilket var 1 500 färre än året des
HD Sverige - TT

4 May 09:10 Kronofogden vill kunna utmäta fler gängkriminella

Gör det enklare för Kronofogden att utmäta tillgångar från personer kopplade till kriminella nätverk. Det föreslår myndigheten själv, rapporterar SR Ekot. Kronofogdens verksamhetsutvecklare Johannes Paulson säger att det skulle kunna vara en effektiv metod i brottsbekämpningen, vid sidan av lagföring. – Det är mer effektivt att gå på det man har, det man kör, pengarna och smyckena, säger han till radion.
omni.se

4 May 20:28 ”Vi befinner oss i total förnekelse”

Statsminister Stefan Löfven är för närvarande en del av problemet – men skulle kunna bli en viktig del av lösningen av den globala klimatkrisen. Det säger miljöaktivisten Greta Thunberg efter tisdagens möte med statsministern.
SvD Sverige

4 May 16:14 Britney Spears ord om filmerna: ”Hycklande”

Efter att ytterligare en dokumentär om Britney Spears liv och mentala hälsa hade premiär i helgen valde artisten att kommentera innehållet på Instagram. ”De här dokumentärerna är så hycklande. De kritiserar medierna och gör sedan samma sak själva”, kan man bland annat läsa i inlägget. Utöver den nya dokumentären ”Britney: Fans, Cash and a Conservatorship” fick dokumentären ”Framing Britney Spears” stor uppmärksamhet när den släpptes i februari. Filmen fokuserar framför allt på händelserna 2007–2008 som ledde till att Britney Spears hamnade i faderns förmyndarskap och har väckt nytt liv i ”Free Britney”-rörelsen.
omni.se
 
Visa mer nyheter