28 Jul 20:13 Blixten slog ned i Andreas – på inglasade altanen

Andreas Lagerqvist 34, från Jönköping stod och städade sin inglasade altan när åskan plötsligt slog till. En blixt träffade Andreas i handen och han beskriver händelsen som chockartad. – Jag fick ont i handen och armen, men jag tänkte mest att oj kan det här bli allvarligt – kan det ha påverkat hjärtat?, säger han.
Expressen GT - Maya Lagerholm

28 Jul 08:00 Fulländad Bourgogne och steak tartare med vaktelägg

Bakmaskinen, wokpannan, råsaftcentrifugen och nu senast stormköket har alla blivit utsedda till årets julklapp. Men aldrig glassmaskinen. Utom i min släkt. Julen 2016 fick min bror och mina två äldre kusiner varsin apparat. Och till skillnad från bakmaskinen, som hos de flesta står längst in i källarförrådet sedan 80-talet, använder mina släktingar fortfarande sina mackapärer. För finns det något lyxigare än att avsluta middagen med hemlagad glass? Jag fick aldrig någon glassmaskin den där julen för fem år sedan, men behöver inte vara ledsen för det längre. I artikeln nedan hittar du bakbloggerskan Camilla Hamids somriga glassrecept som inte kräver någon maskin. Eller jo, en elvisp. Innan en svalkande dessert sitter vår lyxiga råbiff med vaktelägg fint, särskilt i sällskap med ett glas rött.
SvD Vin & Mat

28 Jul 11:29 Här är de tyngsta favoritfallen hittills i OS

Favoritskapet har förenat dem inför OS. Nu delar de något annat. Här är de största favoritfallen hittills i Tokyo.
SvD Sport
© Mattias Ahlm

28 Jul 08:30 Pia Gripenberg: Peter Carlsson är Europas batterimessias

Hoppade av hajpade elbilstillverkaren Tesla för att ge sig på ett mastodontprojekt.
DN Kultur - Pia Gripenberg

28 Jul 07:58 Drottning Margrethe i räddningsinsats till havs

Under måndagen var danska drottning Margrethe ombord när det kungliga skeppet genomförde en räddningsinsats. Skeppet Dannebrogen undsatte då en mindre båt som hade hamnat i sjönöd mellan Danmark och Sverige, skriver danska medier.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson

28 Jul 09:50 Bil voltade ner i diket i Helsingborg

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg och hamnat i diket. Räddningstjänst och polis arbetar på platsen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

28 Jul 09:08 Armeniska soldater dödade i sammandrabbning

Tre armeniska soldater har dödats i gränssammandrabbningar med azeriska styrkor, meddelar landets försvarsdepartement. Det är den dödligaste militära sammandrabbningen mellan grannländerna sedan kriget förra året.
SvD Världen

28 Jul 11:41 Johan Esk: Simone Biles skriver historia utan att segra

Gymnastikstjärnan öppnar dammluckorna i idrottsvärlden.
DN Sport - Johan Esk

28 Jul 11:15 Oneplus skördar stora framgångar i USA

Kinesiska Oneplus har inte funnits på den amerikanska marknaden särskilt länge, men skördar redan mycket stora framgångar. Det rapporterar sajten Android Headlines, som hänvisar till färska siffror från analysfirman Counterpoint Research. Enligt dem så har Oneplus växt med hela 428 procent i USA under årets första halva, jämfört med samma period förra året. Det innebär att Oneplus har växt med mer än fem gånger så mycket som det näst snabbast växande märket i segmentet (Motorola, med 83 procent). Det framgår inte av siffrorna vilken position Oneplus placerar sig på i USA när det handlar om marknadsandelar.
omni.se

28 Jul 01:44 Polisen om stormningen: ”Så här kommer jag att dö”

Första kongressförhören som ska gå till botten med hur USA:s kongressbyggnad kunde stormas inleddes på tisdagen. Flera poliser som tjänstgjorde vid Kapitolium den 6 januari berättade om sina smärtsamma upplevelser när en argsint mobb bröt sig in, rapporterar CNN . – Jag hörde dem skandera ”döda honom med hans eget vapen”, säger polisen Michael Fanon.
Expressen Nyheter - Alexander Jacobsson
© Alexander Mahmoud

28 Jul 17:09 Förslag: Månadslöner ska locka ny arbetskraft

Oro för kannibalism på arbetsmarknaden när industrier satsar i Norrland • Nu höjs röster för att införa flyttbidrag.
DN Ekonomi
© Andrew Harnik/AFP

28 Jul 19:20 Republikaner hotas av repressalier

Kritiseras av det egna partiet för att delta i kommittén som utreder stormningen.
DN Världen

28 Jul 11:30 Armeniska soldater döda i gränssammandrabbning

Tre armeniska soldater har dödats i gränssammandrabbningar med azeriska styrkor. Det uppger landets försvarsdepartement, enligt TT. Det är den dödligaste militära incidenten mellan grannländerna sedan kriget förra året över den omtvistade utbrytarregionen Nagorno-Karabach, skriver Alarabiya news. Departementet beskyller den azerbajdzjanska sidan för att medvetet eskalera situationen genom att deras styrkor olagligt befinner sig på Armeniens territorium. Azerbajdzjan anklagar å andra sidan Armenien för militär provokation och säger att två azeriska soldater skadats efter att armeniska styrkor öppnat eld i distriktet Kelbajar tidigt på onsdagen.
omni.se
© Alexander Mahmoud

28 Jul 21:51 ”Salafister tar efter influerare för att locka”

Den radikalmuslimska rörelsen lockar unga i Sverige via konton i sociala medier, säger religionsforskare.
DN Kultur

28 Jul 16:32 Polisen: Elsparkcyklar blir vanligare vid grova brott

Elsparkcyklar har blivit ett vanligare färdmedel vid skjutningar och annan grov brottslighet, uppger polisen för Dagens Nyheter. Det finns däremot ingen tillgänglig statistik för hur ofta elsparkcyklar har använts vid skjutningar i år, skriver tidningen. Sven Granath vid Stockholmspolisen skriver till DN att det inte är särskilt konstigt att fordonen används av gärningspersonerna, bland annat då ”vanekriminella” använder ny teknik i sina brottsupplägg. Myndigheten vill inte svara på om det vid skjutningar på senare tid är hyrda eller privatägda elsparkcyklar som använts.
omni.se
 
Visa mer nyheter