© Fredrik Sandberg/TT

28 Jul 19:22 Barbro Hedvall: Frågvisa myndigheter ska ha svar

Folk vill inte längre fylla i enkäter. Men kanske blir pandemin en vändpunkt.
DN Ledare - Barbro Hedvall - Läs mer på dn.se

28 Jul 16:49 Naod Habtemichael: Öppenheten är guld värd

Ärligheten leder till en minskad stigmatisering – särskilt bland barn och unga vuxna.
DN Ledare - Naod Habtemichael

28 Jul 10:09 Pragmatiskt Kina ser möjligheter i Afghanistan

En delegation från talibanerna är i Peking i dagarna för samtal. Nu när USA drar sig tillbaka från Afghanistan försöker Kina flytta fram sina positioner i landet. Peking-regimen har inga problem med samarbete med talibanerna, som tar över allt fler territorier men egentligen står ideologiskt långt ifrån Kina.
SvD Världen

28 Jul 09:39 Brand i stuga i Halland – sju enheter på plats

Det brinner i en stuga i Gunnarp i Halland. Det uppskattas vara en konstruktionsbrand, enligt SOS Alarm. Det är sju enheter på plats, men ingen ska ha kommit till skada.
Expressen GT - Alva Nyblom
© Belga

28 Jul 19:49 Saga Cavallin: Scapin kan vara vår nya it-bubbla

Bättre internetkunskaper förväntas av Kry och Izettle.
DN Kultur - Saga Cavallin
© Alexander Mahmoud

28 Jul 17:09 Förslag: Månadslöner ska locka ny arbetskraft

Oro för kannibalism på arbetsmarknaden när industrier satsar i Norrland • Nu höjs röster för att införa flyttbidrag.
DN Ekonomi

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 16:57 Överläkarens uppmaning: Testa dig efter utlandsresan

Överläkare Fredrik Sund, chef för infektionskliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala, varnar för utlandsresenärer som drar med sig deltaviruset hem till Sverige. Till skillnad från Folkhälsomyndighetens anser han även att de som fått en första dos bör testa sig när de kommer hem till Sverige. ”Men jag personligen tycker att det inte är tillräckligt när det gäller delta, två doser ska det vara!”, skriver han i ett Instagraminlägg. Statsepidemiolog Anders Tegnell menar dock att uppmaningen inte går emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 08:20 USA:s storstjärna drar sig ur efter psykisk ohälsa

Simone Biles kommer inte att försvara sitt OS-guld i torsdagens final i mångkamp. Hon behöver fokusera på sitt eget psykiska välmående, uppger USA:s gymnastik­förbund i ett uttalande. – Jag hoppas att det här kan vara en ögonöppnare, säger tidernas främste olympier Michael Phelps.
SvD Sport
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 05:57 Dressels piska kan avgöra finalrysaren

24-åringen kallas ”Phelps efterträdare”.
DN Sport

28 Jul 07:00 Förnöjsamheten grundläggande för ett gott liv

Nog för att det kan vara lustfyllt att skapa nytt, men bakom det utbredda strävandet efter mer hörs också en kapitalismens logik som kan spåras tillbaka till den tidiga industrialiseringen.
SvD Kultur

28 Jul 11:41 Johan Esk: Simone Biles skriver historia utan att segra

Gymnastikstjärnan öppnar dammluckorna i idrottsvärlden.
DN Sport - Johan Esk

28 Jul 04:40 Tredje raka segern för herrarna efter matchrysare

De svenska handbollsherrarna har tagit sin tredje raka OS-seger i Tokyo, efter en jämn match mot Portugal. Portugal tog tidigt en 3-0-ledning men Sverige kom snabbt ikapp och lagen följdes sedan åt i den första halvleken, skriver Expressen. Ställningen var 14-14 i paus. I de sista minuterna av matchen fick portugiserna ett frikast, när laget bara låg under med ett mål. Men skottet gick i muren och matchen slutade 29–28 till Sverige. – Det var en stark laginsats så jag är väldigt nöjd, säger Niclas Ekberg, som stod för hela nio mål, enligt SVT Sport. Svenska herrlandslaget har tidigare vunnit mot både Bahrain och Japan, även där med små marginaler.
omni.se

28 Jul 00:15 Du måste inte älska dina bonusbarn

Hon ska ge omsorg men inte uppfostra, älska men inte favorisera och om hon och bonusbarnet inte klickar är det hennes fel. Styvmodern har en svår rollen i bonusfamiljen – ändå saknas hennes perspektiv.
SvD Idagsidan

28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter