28 Jul 11:50 Läkare får fängelse för falska covidtest

Läkaren sålde fejkade coronatester. Nu döms han till ett års fängelse.

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 11:12 Fängelse för läkare som utfärdat falska covidintyg

En läkare i Göteborg döms till fängelse för att ha utfärdat falska PCR-covidtester och reseintyg, skriver GP. Läkaren stod åtalad för sju fall av bedrägeri, sju fall av grovt osant intygande och två fall av urkundsförfalskning. Han döms på samtliga åtalspunkter till ett års fängelse och ska betala skadestånd till sex målsäganden. Läkaren har genomgående nekat till brott och försvarsadvokaten Björn Hurtig säger att domen kommer att överklagas.
omni.se

28 Jul 13:32 Läkaren Farshid Sistani döms till fängelse: ”Risk för ökad smittspridning”

Läkaren Farshid Sistani, 35, erbjöd snabba coronatest och utfärdade reseintyg. I själva verket analyserades proverna aldrig. Nu döms han till fängelse för bedrägeri, osant intygande och urkundsförfalskning. Han har ”utnyttjat pandemin för egen vinning” och orsakat ”risk för ökad smittspridning”, slår rätten fast.
Expressen GT - Elin Kardell
© Björn Larsson Rosvall/TT

28 Jul 18:21 ”Klart vi vill ge glädje till svenska folket”

Asllani om svenska medaljtorkan i OS • ”Vill gå hela vägen”.
DN Sport

28 Jul 17:33 18 års fängelse för kinesisk miljardär

Den kinesiska jordbruksmogulen och miljardären Sun Dawu döms till 18 års fängelse för flera brott av domstolen i Gaobeidian nära Peking. Det skriver The Guardian. Enligt domstolen har han bland annat hindrat myndighetsutövning, uppviglat folk till att attackera statliga organ samt provocerat fram oroligheter, skriver tidningen. Det var i november som Sun greps efter en marktvist. Enligt The Guardian är han känd för att vara frispråkig och vän med flera politiska dissidenter, samtidigt som han har haft officiella uppdrag och beskrivit sig som en ”utmärkt medlem av kommunistpartiet”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 21:11 Advokaten: Dom om falska covidintyg ska överklagas

Fängelsedomen mot den läkare i Göteborg som under onsdagen dömdes för att ha utfärdat falska coronatester och reseintyg kommer att överklagas. Det säger läkarens advokat Björn Hurtig till SVT Nyheter Väst. Läkaren dömdes till ett års fängelse trots att åklagaren bara yrkat på ett par månader och Hurtig säger att det ”finns detaljer som tingsrätten inte riktigt har funderat klart kring”. Läkaren har för tillfället kvar läkarlegitimationen, men det kan bli en fråga för Inspektionen för vård och omsorg. – Fälls han kommer det säkerligen att bli en fråga om han kan vara läkare längre, säger advokaten.
omni.se

28 Jul 07:02 Tre gripna i Bohuslän för grovt vapenbrott

Tre personer greps i natt på en länsväg i Sotenäsområdet. De hade en skarpladdad pistol och knivar, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Bilen har beslagtagits.
Expressen GT - Alva Nyblom
© Lorenzo Carnero

28 Jul 21:10 Smittotalen går upp på svenska favoritresmål

Smittan i Spanien, Frankrike och Turkiet ökar kraftigt.
DN Sverige
© Polisen

28 Jul 17:49 Försökte föra dottern utomlands – döms

42-årig man döms till nio års fängelse för människorov • ”Principiellt viktig dom”
DN Sthlm

28 Jul 21:02 Tolvårig pojke ihjälskjuten på Västbanken

Tredje civila palestiniern som dödats på Västbanken inom loppet av några dagar.
DN Världen

28 Jul 20:11 Cyklist död i lastbilskrock – polisen söker vittnen

En man i 75-årsåldern omkom när han blev påkörd av en lastbil utanför Vännäs i Västerbotten på onsdagen.
Expressen Nyheter - Redaktionen

28 Jul 03:23 Smittan ökar – Sydney förlänger nedstängning

Lockdown i ytterligare fyra veckor väntar invånarna i Australiens största stad Sydney, där ett utbrott av deltavarianten har fått fäste den senaste månaden.
SvD Världen

28 Jul 08:35 Miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter med full kraft för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania. Vinsten före skatt landade på drygt 5 miljarder kronor under andra kvartalet.
SvD Näringsliv

28 Jul 18:18 Kvinna döms till fängelse efter fräck diamantkupp

En kvinna har under dagen dömts till fem och ett halvt års fängelse för en diamantstöld som hon utförde hos en juvelerare i London under 2016, skriver AP. Kvinnan, som heter Lulu Lakatos, utgav sig för att vara en ädelstensexpert som skulle köpa diamanter för drygt 50 miljoner kronor åt en grupp rika ryssar. Men under tiden Lakatos tittade på diamanterna distraherade hon juveleraren och bytte ut diamanterna och deras askar mot identiska, men värdelösa, stenar. Stölden upptäcktes inte förrän dagen efter men då hade Laktos redan flytt landet. Hon har varit internationellt efterlyst sedan dess och hon kunde gripas i september 2020. Lakatos har under rättegången nekat till brott.
omni.se
© Nicholas Kamm/AFP

28 Jul 20:09 Fed lämnar räntan oförändrad

USA:s centralbank ser en ljusning i landets ekonomi • Ekonom: ”Är på väg mot rätt håll”
DN Ekonomi
 
Visa mer nyheter