4 May 04:30 Ryktena om prinsens skola – mobbning och pennalism

En dag ska han bli kung – men först får prins Christian gå gymnasiet. I höst börjar han på omstridda Herlufsholms internatskola. En lyxskola med uniformer, Harry Potter-liknande tävlingar och ett eget språk. Men också en skola som skakats av våldsdåd och som anklagas för att blunda för pennalism och mobbning. – Vi stöttar hans val av gymnasium, säger Christians mamma, kronprinsessan Mary.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden - Läs mer på expressen.se

4 May 06:05 Nya kongresscentret ska passa med Kristallen och nya Tingshuset

Stadsbyggnadsdirektören: detta ligger utanför den medeltida stadskärnan.
Sydsvenskan Lund - Alexander Agrell

4 May 12:57 Riksdagen vill bromsa regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. Men regeringen tänker inte bromsa, enligt infrastrukturministern.
SvD Näringsliv

4 May 14:18 Experten svarade om vaccinen mot covid

Hur fungerar vaccinen mot covid-19? Och hur skiljer de sig åt? Ali Harandi, vaccinexpert och forskare vid avdelningen för mikrobiologi och immunologi på Göteborgs universitet, har chattat med läsarna. Här kan du läsa frågorna och svaren.
Expressen Coronaviruset - Redaktionen

4 May 12:00 Hälsoschemat som Lunds kommun inför är allt annat än hälsosamt

Kjell Persson skriver att alla förlorar på det nya schemat
Sydsvenskan Åsikter

4 May 22:43 Biden: 70 procent ska vaccineras före juli

USA:s president Joe Biden har satt upp ett nytt vaccinmål. Den 4 juli ska 70 procent av alla vuxna amerikaner ha fått sin första vaccindos, rapporterar flera amerikanska medier. Då ska även 160 miljoner amerikaner vara färdigvaccinerade. Runt 56 procent av den vuxna befolkningen har redan fått en första dos, men enligt Biden kan nästa fas av vaccineringen bli betydligt svårare eftersom det handlar om att övertyga personer som inte vill ta sprutan i högre utsträckning. – Det är svårare. Det är bortom min personliga kontroll, säger presidenten enligt USA Today. För att underlätta för vaccineringen planerar Bidenadministrationen att bygga upp vaccinstationer på lokala apotek samt investera i mobila kliniker som kan förflytta sig till människor som har problem att ta sig till vaccinstationerna.
omni.se

4 May 13:08 Danmarks besked – öppnar bio och teatrar

Efter en nattmangling kunde de danska partierna på tisdagsmorgonen presentera nästa steg i återöppningen av landet. Nu återvänder alla grundskolelever till skolan, konsertlokaler och teatrar öppnar igen och det får serveras alkohol hela natten på privata fester. – Lyckligtvis befinner vi oss i en situation med fortsatt låga smittotal och få inlagda på sjukhus, säger hälsominister Magnus Heunicke.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 20:09 Larm om åldringsbrott i Malmö – kvinnan oskadd

En kvinna i 95-årsåldern har utsatts för åldringsbrott i Malmö. Två män maskerade med munskydd har på okänt vis tagit sig in hos kvinnan. Männen fick med sig värdesaker och kontanter. Kvinnan är fysiskt oskadd.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 21:09 Börja paddla försiktigt – och aldrig ensam

Fysisk träning och ro för själen, dessutom en naturupplevelse utöver det vanliga – intresset för paddling är större än någonsin. Men för nybörjaren finns en del att tänka på. Efter en lång vinter inomhus – dessutom präglad av coronaisolering – kan det k
HD Sverige - TT

4 May 21:41 Nya detaljerna om Tunna blå linjens andra säsong

Helt nya karaktärer och heta kärleksrelationer – det kan tittarna vänta sig av Tunna blå linjens andra säsong. Här avslöjas tidigare okända detaljer inför inspelningarna som börjar i höst. SVT:s succéserie har till och med fått en tidsplan för när premiären väntas – och Malmö stad är nu redo att gå in med miljonbelopp.
Expressen Kvp - Viktor Nordblad

4 May 13:15 Macken i Mariastaden stängd – diesel hamnade i bensinpumpen

”Det har skett ett mänskligt misstag”
HD Helsingborg - Peter Ferm

4 May 06:00 Villapriserna skjuter i höjden

Pandemihajpen fortsätter.
HD Ekonomi - TT

4 May 05:49 Efter kritiken: USA ska ta emot fler flyktingar

USA höjer taket för hur många flyktingar som får komma in i landet, från 15 000 till 62 500, fram till och med september. Det meddelade president Joe Biden i natt. ”Det här innebär ett slut för den historiskt låga siffra som bestämdes av den förra administrationen, och som inte gjorde USA:s värderingar rättvisa”, skriver han i ett uttalande. Beslutet kommer efter hård kritik från människorättsgrupper och partikolleger. Biden gick till val på att ta emot fler flyktingar men beslutade förra månaden att behålla taket på 15 000 under 2021.
omni.se

4 May 17:47 Kvinna gripen för misshandel och hot

Polisen larmades till en frisörsalong i en galleria i Kalmar under tisdagsmorgonen. En kvinna i 40-årsåldern hade då hotat samt ofredat en kvinna i 30-årsåldern men ingen var fysiskt skadad. Några timmar senare larmades polis återigen till platsen då kvinnan i 40-årsåldern gått till fysiskt angrepp mot den andra kvinnan.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad
 
Visa mer nyheter