4 May 20:09 Larm om åldringsbrott i Malmö – kvinnan oskadd

En kvinna i 95-årsåldern har utsatts för åldringsbrott i Malmö. Två män maskerade med munskydd har på okänt vis tagit sig in hos kvinnan. Männen fick med sig värdesaker och kontanter. Kvinnan är fysiskt oskadd.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad - Läs mer på expressen.se

4 May 21:54 Äldre kvinna utsatt för åldringsbrott i Svedala

En kvinna i 85-årsåldern blev uppringd av en person som påstod sig representera en bank. Därefter fick kvinnan besök av en eller flera personer som kom över kvinnans bankkort samt smycken. Det är just nu okänt om pengar dragits från kvinnans konto.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 20:01 Kvinna i 95-årsåldern utsatt för åldringsbrott

En kvinna i 95-årsåldern blev utsatt för ett åldringsbrott i Kristianstad. Flera gärningspersoner utgav sig för att vara hemtjänstpersonal samt hissreparatör för att vilseleda kvinnan. Det är oklart om bedragarna fick med sig något gods.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 12:13 Garage- och bilinbrott på Ängelholmsvägen i Örkelljunga

Dörrarna bröts upp natten till måndagen.
HD Örkelljunga - Kristian Nilsson

4 May 16:00 Hon bröts ner psykiskt av kvinnan hon levde med

Nina bröts ner psykiskt av kvinnan hon levde med.
HD Inpå livet - Hanna Welin, Petter Bjerregaard
© Justin Sullivan/AFP

4 May 21:44 De måste enas – saknar äktenskapsförord

Nu ska Bill och Melinda Gates dela upp vad som är världens fjärde största förmögenhet.
DN Världen

4 May 09:27 Neonatalteam ombord på flyg när kvinna födde tidigt

Lavinia “Lavi” Mounga födde sitt barn i 29:e veckan ombord på ett flygplan mellan Salt Lake City och Hawaii. På förhand var hon ovetande om att hon ens var gravid, men när utropet om läkarhjälp ljöd ombord på planet uppenbarade sig ytterligare en överraskning: Bland passagerarna fanns tre neonatalsjuksköterskor och en läkare som kunde rusa till undsättning. Teamet saknade utrustning och fick använda skosnören för att klippa navelsträngen och en smart klocka för att mäta barnets hjärtslag, rapporterar CNN. Efter den dramatiska händelsen säger Mounga att hon är tacksam för vårdpersonalens insats.
omni.se

4 May 06:36 Tågbro rasade i Mexiko – 20-tal döda

Ett 20-tal personer miste sina liv och många skadades då en bro kollapsade och ett metrotåg föll ned över en bilväg i Mexikos huvudstad. – Det hördes inga skrik, säger ett vittne om ögonblicket då allting rasat.
SvD Världen

4 May 04:30 Ryktena om prinsens skola – mobbning och pennalism

En dag ska han bli kung – men först får prins Christian gå gymnasiet. I höst börjar han på omstridda Herlufsholms internatskola. En lyxskola med uniformer, Harry Potter-liknande tävlingar och ett eget språk. Men också en skola som skakats av våldsdåd och som anklagas för att blunda för pennalism och mobbning. – Vi stöttar hans val av gymnasium, säger Christians mamma, kronprinsessan Mary.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 19:55 Ny dom – fel beslut av Malmö att slopa undervisning i finska i förskoleklass

Lagen om minoritetsspråk prövad av förvaltningsrätten.
Sydsvenskan Malmö - Daniel Rydén

4 May 18:56 Ny sexbrottslag i Uganda – busvisslingar förbjuds

Ugandas parlament har gett grönt ljus åt en ny omfattande lag om sexualbrott och sexuella överträdelser, som ersätter en flera decennier gammal lag, rapporterar BBC. För första gången inkluderar lagen offentliga trakasserier samt sexuella trakasserier och övergrepp på arbetsplatser. Det är exempelvis inte längre lagligt att busvissla efter en tjej eller kille på gatan, eller kräva sexuella tjänster i utbyte mot ett jobb eller utbildning. Den nya lagen innebär också att ett nytt register över sexualbrottslingar upprättas som gör det svårare för dömda personer att hemlighålla sitt förflutna. Förhoppningen är att lagen även ska komma åt pornografi och samt sexhandel. Den som delar sexuellt innehåll på internet eller sociala medier riskerar fängelse i minst sju år.
omni.se

4 May 13:20 Bil har voltat på E6 – en person till sjukhus

En bil har voltat på E6 i norrgående riktning utanför Ängelholm. Föraren har förts med ambulans till sjukhus – och trafiken leds om efter olyckan.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Den väpnade konflikten i delstaten Tigray i Etiopien har fått en förödande konsekvens. Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar när människor flytt strider, uppger Rädda Barnen.
SvD Världen

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar, uppger Rädda Barnen.
HD Världen - TT

4 May 11:11 Pojke frias om dödshugg – ”var mycket rädd”

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat. Pojken som ställts tills
HD Sverige - TT

4 May 12:01 Polisen ryckte ut till villan – efter husbråket

Efter de senaste turerna kring anrika Villa Kassman ryckte polisen ut på tisdagsmorgonen. Anledningen: Någon har grävt på tomten med den nya köparens maskiner. Men polisen vill inte ha med saken att göra. – Det är inte en polisiär fråga, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.
Expressen Dina Pengar - Max Sohl Stjernberg
 
Visa mer nyheter