4 May 19:03 Emelies resa ställdes in – erbjuds bara 70 kronor

Emelie Törnell, 19, längtade hela gymnasiet efter studentresan till Los Angeles och tjänade själv ihop pengar till flygbiljetten. Men när resan med Norwegian ställdes in i början av pandemin krossades drömmen. Ett år senare har hon fortfarande inte fått tillbaka pengarna – i stället erbjöds hon en procent av summan. – Det har varit ett tufft år på många sätt, säger hon.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson - Läs mer på expressen.se

4 May 12:18 Assistans utfördes inte – bolag måste betala tillbaka 442 541 kronor

Återkrav och polisanmälningar efter fusk har ökat dramatiskt.
HD Landskrona - Mikael Brandt

4 May 14:57 Polis utreder fynd – kan vara mänskliga kvarlevor

Polisen har på tisdagseftermiddagen en pågående teknisk undersökning i Munkedals kommun efter fynd av vad som kan misstänkas vara mänskliga kvarlevor. – Det kan vara en människa men vi är inte helt hundra, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.
Expressen GT - Linda Bergh

4 May 08:37 Roskildefestivalen ställs in – även i år

Roskildefestivalen ställs in för andra året i rad. Beskedet kom under tisdagsmorgonen. – Det är inte möjligt att samlas 130 000 person i sommar, säger festivalledningen i ett uttalande på festivalens hemsida .
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 14:12 EM-kval ställs in – corona härjar i Georgien

Sveriges volleybolldamer ligger på läger i Ängelholm inför EM-kvalet. De får ladda lite längre än väntat. Coronaviruset härjar hos motståndaren Georgien och fredagens kvalpremiär ställs in. "Oerhört tråkigt att våra motståndare drabbats. Vi hoppas på sn
HD Sport - TT

4 May 12:01 Polisen ryckte ut till villan – efter husbråket

Efter de senaste turerna kring anrika Villa Kassman ryckte polisen ut på tisdagsmorgonen. Anledningen: Någon har grävt på tomten med den nya köparens maskiner. Men polisen vill inte ha med saken att göra. – Det är inte en polisiär fråga, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.
Expressen Dina Pengar - Max Sohl Stjernberg

4 May 08:54 Roskildefestivalen ställs in igen: ”Förkrossade”

Roskildefestivalen ställs in för andra året i rad, rapporterar Ekstrabladet. Arrangörerna hoppades in i det sista att musikfestivalen skulle bli av i sommar, men en förutsättning var att så kallade coronapass skulle finnas på plats. Nu blåser man i stället av. ”Vi är förkrossade över att vi inte kommer kunna att ses på vår festival och bidra till att skapa de sammanhang som coronakrisen ödelagt för så många”, lyder pressmeddelandet. Den danska jättefestivalen brukar locka 130 000 besökare. Förhoppningen är att arrangemanget ska bli av nästa år.
omni.se

4 May 20:50 Nej, det blir inte förbjudet att vara rasist

Förslaget att kriminalisera ”organiserad rasism” innebär inte någon överhängande risk att en viss sorts åsikter förbjuds. En svårare fråga som bör diskuteras vidare är vad de nya reglerna innebär för föreningsfriheten.
SvD Sverige
© Justin Sullivan/AFP

4 May 21:44 De måste enas – saknar äktenskapsförord

Nu ska Bill och Melinda Gates dela upp vad som är världens fjärde största förmögenhet.
DN Världen

4 May 13:38 40-talshus på 95 kvadratmeter sålt i Ljungbyhed – priset: 1 300 000 kronor

Försäljningen av fastigheten på adressen Hjälmgatan 13 i…
HD Lagfarter - HD:s lagfartsrobot

4 May 11:29 Discovery ställer in nya ”Ex on the beach”-säsongen

Tv-bolaget Discovery har beslutat att ställa in kommande säsong av realityprogrammet ”Ex on the beach”, rapporterar DN. Anledningen är den debatt som blossat upp i samband med övergreppsanklagelserna i ”Paradise hotel”, som sänds i konkurrenten Nents kanaler. – Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery, till DN. Tidigare i dag meddelade Nent att det här årets säsong av ”Paradise hotel”, som pausades för några veckor sedan, inte kommer tillbaka i rutan.
omni.se

4 May 07:49 Ledare: Kristersson stänger in sig med Åkesson

Den framtida regeringskonstellationen är fortfarande ett hett ämne efter söndagens partiledardebatt i SVT. Det märks inte minst på ledarsidorna. Moderaterna går mot att bilda ett nytt nationalkonservativt block tillsammans med SD, konstaterar DN:s ledarsida. Om partiet inte vill regera med SD är det hög tid att säga det nu, markera mot politiska skillnader och slå fast att de helst bildar regering med gamla Alliansen. ”Det är alltså inte bara så att Ulf Kristersson öppnat dörren till Jimmie Åkesson. Han håller på att stänga in sig med honom”, skriver ledarsidan. Sydsvenskans ledarsida är inte lika säker, och har inte räknat bort den svenska mitten. Trots ett gemensamt migrationsutspel från M, KD, SD och L så står exempelvis C + L närmare varandra i migrationspolitiken, menar ledaren. ”Det är ett av många skäl till att inte ta något för givet då det gäller de politiska uppställningarna efter valet. De regeringsalternativ det nu talas om finns trots allt bara i teorin och någon politisk praktik blir det inte förrän rösterna räknats.” Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.
omni.se
 
Visa mer nyheter