© Alexander Mahmoud

28 Jul 21:51 ”Salafister tar efter influerare för att locka”

Den radikalmuslimska rörelsen lockar unga i Sverige via konton i sociala medier, säger religionsforskare.

28 Jul 14:30 Bostadspriser faller: ”En indikator för hela landet”

Bostadspriserna i Storstockholm sjunker, och gör nu det största klivet bakåt på drygt ett år. Experter menar att marknaden börjar bromsa in – men att väldigt lite talar för ett större ras.
SvD Näringsliv

28 Jul 04:38 Persson till final efter nervös väntan

Tolv ynka hundradelar. Erik Persson hade marginalerna på sin sida och gick som åttonde och siste man till OS-final på 200 meter bröstsim. – Det är ganska liten marginal, men tillräckligt. Skönt att det gick vägen, säger Persson, EM-trea i maj.
SvD Sport

28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.
SvD Sport

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 02:52 Biles: Jag inspirerades av Osaka

Först Naomi Osaka – sedan Simone Biles. Idrottsstjärnornas psykiska ohälsa har hamnat i fokus i OS. – Livet är mer än bara gymnastik, säger Biles och berättar att hon inspirerats av Osaka.
SvD Sport

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 14:49 Regionerna har tecknat hyresavtal för 60 miljoner

Hyresavtalen som Sveriges regioner har tecknat för vaccinationslokaler uppgår till omkring 60 miljoner kronor, visar en sammanställning från SR Ekonomiekot. För ägaren bakom en curlinghall i Uppsala – där vaccinering skett – har intäkten på totalt 800 000 kronor inneburit ett välkommet tillskott då andra besök uteblivit under pandemin. – Det är ju pengar som gör en avsevärd skillnad, säger Curlingcompaniets ordförande Lars Jonsson.
omni.se
© Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock

28 Jul 17:20 Fiji i tårar efter att ha försvarat rugbyguldet

Alla har offrat så mycket, vi gav allt för att ge vårt folk glädje, säger Asaeli Tuivuaka.
DN Sport

28 Jul 16:49 Stor skogsbrand i Ånge – tar dagar att släcka

En stor skogsbrand har brutit ut i Ånge, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland . Räddningstjänsten kämpar nu i den svåra terrängen – men släckningsarbetet väntas pågå i dagar. – Det kommer att behövas kraftigt regn innan allt är helt släckt, säger Mattias Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Expressen Nyheter - Emma Ahman

28 Jul 12:16 Malmödesigner anklagar stor modesajt för plagiat

En kläddesigner från Malmö anklagar den internationella modesajten Shein för att kopiera hennes klädesplagg, rapporterar Sydsvenskan. 20-åriga Eliza Hilding stickar färgglada plagg inspirerade av 70-talet. Nyligen upptäckte hon att Shein plagierat en väst som hon gjorde klart i våras. På Instagram visar hon upp likheterna mellan plaggen, och även andra designers produkter som hon tror att Shein kopierat. Eliza Hilding säger att Shein har kontaktat henne och bett om ursäkt, men hon tror inte de kommer sluta plagiera. – Det här företaget kommer inte sluta stjäla design, det enda de bryr sig om är sitt rykte.
omni.se

28 Jul 07:02 Kraftigt ökat stöd för V efter regeringskrisen

Vänsterpartiet fortsätter att öka sitt väljarstöd, visar en ny partisympatiundersökning från SVT/Novus. Samtidigt är Socialdemokraterna det parti som tappat mest. – Det lönar sig att bråka om viktiga saker, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till SVT Nyheter.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 20:41 Stulna kulturskatter återbördas till Irak

En 3 500 år gammal lertavla med en sekvens från Gilgamesheposet. Det är ett av tusentals stulna kulturföremål som nu ska återbördas till Irak från USA.
SvD Världen

28 Jul 10:09 Pragmatiskt Kina ser möjligheter i Afghanistan

En delegation från talibanerna är i Peking i dagarna för samtal. Nu när USA drar sig tillbaka från Afghanistan försöker Kina flytta fram sina positioner i landet. Peking-regimen har inga problem med samarbete med talibanerna, som tar över allt fler territorier men egentligen står ideologiskt långt ifrån Kina.
SvD Världen
© Nicholas Kamm/AFP

28 Jul 20:09 Fed lämnar räntan oförändrad

USA:s centralbank ser en ljusning i landets ekonomi • Ekonom: ”Är på väg mot rätt håll”
DN Ekonomi
© Peter Parks/AFP/TT

28 Jul 19:22 Hyllar svenskan efter klättringen: ”Fantastiskt”

Josefin Olsson har under dramatiska väderförhållanden nått upp till silverplats i OS-seglingens laser radial.
DN Sport
 
Visa mer nyheter