28 Jul 10:35 Sprintern Alex Wilson stängs av för doping

Den schweiziske sprintern Alex Wilson stoppas från att tävla i OS efter att idrottens skiljedomstol, CAS, återinfört en tidigare dopningsdom mot honom, skriver Reuters. Beskedet kommer tre dagar innan försöksheaten på 100 meter för herrar går av stapeln. Alex Wilson stängdes av efter att han testade positivt för den anabola steroiden trenbolon i mitten av mars. Han överklagade avstängningen och hävdade att han fått i sig ämnet genom kontaminerat kött under ett restaurangbesök. En förklaring som schweizisk domstol köpte. Men efter att World Athletics överklagat domen så stängs han alltså av på nytt.
omni.se

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 05:57 Dressels piska kan avgöra finalrysaren

24-åringen kallas ”Phelps efterträdare”.
DN Sport

28 Jul 05:30 Misstänkta mensrubbningar efter vaccinering

Hundratals svenska kvinnor har rapporterat mensrubbningar efter att ha vaccinerats mot covid-19. Både Läkemedelsverket och den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA följer utvecklingen, men kan i dagsläget inte säga om det rör sig om en biverkan eller inte.
SvD Sverige

28 Jul 11:50 Läkare får fängelse för falska covidtest

Läkaren sålde fejkade coronatester. Nu döms han till ett års fängelse.
SvD Sverige

28 Jul 17:36 Stor skogsbrand bekämpas – har ringats in

En stor skogsbrand härjar utanför Ånge i Västernorrland. Helikoptrar och flygplan deltar i släckningsarbetet – liksom bönder med gödselspridare. – Nu har vi fått slang runt branden så förhoppningsvis kommer den inte att sprida sig mer, säger Mattias Andersson vid räddningstjänsten till TT.
SvD Sverige

28 Jul 07:02 Tre gripna i Bohuslän för grovt vapenbrott

Tre personer greps i natt på en länsväg i Sotenäsområdet. De hade en skarpladdad pistol och knivar, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Bilen har beslagtagits.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 14:11 Kravet på Londonbörsen: Minst 40 procent kvinnor

Företag som är noterade på Londonbörsen bör sträva efter att kvinnor ska utgöra minst 40 procent av sina styrelser, eller förklara varför detta inte har uppnåtts. Det uppger den brittiska finansinspektionen FCA på onsdagen. Myndigheten föreslår också att fler börsnoterade bolag avslöjar data kring mångfald och inkludering. ”Det kan till exempel handla om etnicitet, sexuell läggning, funktionsnedsättning, socioekonomisk bakgrund och andra mångfaldsfaktorer”, skriver FCA i ett uttalande. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 10:15 Discord lanserar trådade konversationer

Diskussionsplattformen Discord lovade för en tid sedan att man skulle lansera trådade konversationer, något som gör det snäppet enklare att hålla reda på svaren i konversationer. Och nu rullas funktionen till slut ut till Windows, Mac OS, Linux, IOS och Android. Det rapporterar sajten Mobile Syrup. Trådarna fungerar precis som de gör på de flesta andra chattplattformar. I Discords fall så arkiveras dessutom trådarna med automatik efter 24 timmar, med hänvisning till att man vill hålla kanalerna rena och lättöverskådliga.
omni.se

28 Jul 05:30 Pandemin skapar sug efter elcyklar

Omkring 100 000 elcyklar säljs i Sverige varje år. Under pandemin har efterfrågan ökat, men leveransproblem på grund av just pandemin hindrar försäljningen från att stiga ytterligare.
SvD Näringsliv

28 Jul 16:49 Stor skogsbrand i Ånge – tar dagar att släcka

En stor skogsbrand har brutit ut i Ånge, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland . Räddningstjänsten kämpar nu i den svåra terrängen – men släckningsarbetet väntas pågå i dagar. – Det kommer att behövas kraftigt regn innan allt är helt släckt, säger Mattias Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Expressen Nyheter - Emma Ahman

28 Jul 14:40 Rekordkross av Hansson efter finalilskan

Besvikelse och ilska vändes till beslutsamhet. Sophie Hansson tog revansch för finalinsatsen på 100 meter bröstsim genom att krossa sitt personliga rekord och ta en semifinalplats på dubbla distansen i OS. – Jätteskönt. Jag lät mig själv vara väldigt arg och upprörd i några timmar, säger hon.
SvD Sport

28 Jul 04:40 Israel och Hamas beskylls för krigsbrott

Krigsförbrytelser begicks troligen av både Israel och terrorstämplade Hamas, som styr i Gaza, när parterna i maj utkämpade en elva dagar lång väpnad konflikt. Det framkommer i en utredning av människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW).
SvD Världen

28 Jul 07:22 Sverigedemokraterna går om M som näst största parti

Sverigedemokraterna återtar positionen som Sveriges näst största parti i Novus väljarbarometer. Enligt mätningen, som genomfördes 19–26 juli, ökar SD sitt stöd med 0,2 procentenheter till 21,6 procent. Därmed går partiet om Moderaterna som minskar med 0,8 procentenheter till 21 procent. Senaste gången SD var näst störst i mätningen var i början av förra året. Förändringarna för SD och M är inte statistiskt säkerställda. Den enda säkerställda förändringen i Novus senaste mätning är en kraftig uppgång för Vänsterpartiet med 2,1 procent sedan motsvarande mätning i juni. Förändring sedan juni månads mätning inom parantes. V: 13,3 (+2,1) S: 23,8 (-1,7) MP: 3,8 (+0,3) C: 8,9 (+1,0) L: 2,2 (-0,3) M: 21 (-0,8) KD: 4,5 (-0,5) SD: 21,6 (+0,2) 2 480 slumpmässigt utvalda personer bland röstberättigade svenskar har valt att delta och svarat i undersökningen. Undersökningen har genomförts per telefon, sms och post under perioden 19–26 juli 2021. Totalt tillfrågades 4 863 personer. Källa: SVT Nyheter
omni.se

28 Jul 10:09 Pragmatiskt Kina ser möjligheter i Afghanistan

En delegation från talibanerna är i Peking i dagarna för samtal. Nu när USA drar sig tillbaka från Afghanistan försöker Kina flytta fram sina positioner i landet. Peking-regimen har inga problem med samarbete med talibanerna, som tar över allt fler territorier men egentligen står ideologiskt långt ifrån Kina.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter