28 Jul 14:30 Indiana Jones-story drunknar i trist action

Jesse Plemons stjäl showen som galen tysk prins i Disneys nya storfilm som bygger på en 60 år gammal åkattraktion.
SvD - Film, Kultur - Läs mer på svd.se

28 Jul 15:57 Äldre kvinna drunknade på Gotland

En kvinna i 75-årsåldern omkom i en drunkningsolycka i trakten av Ljugarn.
DN Sverige

28 Jul 14:57 Kina ger sitt stöd till talibanerna i Afghanistan

Talibanerna fortsätter att avancera på bred front i Afghanistan – något som lett till en massiv flykt av civila inom landet. Samtidigt har flera högt uppsatta delegater från talibanerna flugits till Kina för ett möte med landets utrikesminister. Under onsdagen meddelade företrädare för den kinesiska regeringen sitt stöd till talibanerna.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 11:47 Kina och talibanerna i diplomatiska samtal

Kina förväntar sig att talibanerna ska spela en stor roll i att få ett slut på kriget i Afghanistan och återuppbygga landet. Det säger Kinas utrikesminister Wang Yi, som har träffat en talibandelegation på besök i Kina.
SvD Världen

28 Jul 09:45 Slipknot-stjärnan Joey Jordison är död

Slipknots tidigare trummis Joey Jordison har dött. Han blev 46 år gammal. Hans familj skriver i ett uttalande att han gick bort lugnt och stilla i sömnen, utan att nämna dödsorsaken, rapporterar BBC. Jordison föddes 1975 som Nathan Jonas Jordison i Des Moines i delstaten Iowa. Han fick sitt första trumset som åttaåring och 20 år gammal var han med och bildade Slipknot, tillsammans med Paul Gray och Shawn Cruhan. Gray dog i samband med en överdos 2010. Jordison har skrivit flera av bandets mest populära låtar, skriver SVT Kultur.
omni.se

28 Jul 08:20 USA:s storstjärna drar sig ur efter psykisk ohälsa

Simone Biles kommer inte att försvara sitt OS-guld i torsdagens final i mångkamp. Hon behöver fokusera på sitt eget psykiska välmående, uppger USA:s gymnastik­förbund i ett uttalande. – Jag hoppas att det här kan vara en ögonöppnare, säger tidernas främste olympier Michael Phelps.
SvD Sport

28 Jul 11:41 Johan Esk: Simone Biles skriver historia utan att segra

Gymnastikstjärnan öppnar dammluckorna i idrottsvärlden.
DN Sport - Johan Esk
© Disney

28 Jul 11:09 ”Jungle cruise” fungerar bäst som repliksnabb komedi

Jack Whitehall stjäl showen i filmen som baseras på en åktur på Disneyland.
DN Kultur

28 Jul 13:30 Eriksson stöttar Biles: "Otroligt starkt"

Gymnastikstjärnan Simone Biles hoppar av mångkampen i OS för att fokusera på sitt psykiska välmående. Det hyllas hon för av både Michelle Obama och Unicef. Och den svenska fotbollsstjärnan Magdalena Eriksson säger: – Det är otroligt starkt av henne att säga ifrån och säga nej.
SvD Sport

28 Jul 17:28 Scanias vd: Perfekt storm hotar leveranser

Större aktivitet men också mera problem. Så beskriver Scania vd:n Christian Levin årets andra kvartal i en intervju med SvD. Orderingången har ökat ordentligt men stormen är inte över. Bristen på halvledare spökar och risken för stopp i produktionen hänger kvar.
SvD Näringsliv

28 Jul 09:50 Bil voltade ner i diket i Helsingborg

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg och hamnat i diket. Räddningstjänst och polis arbetar på platsen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

28 Jul 06:56 Landeskog stannar – skriver jättekontrakt

Med mindre än ett dygn kvar till deadline står det klart att Gabriel Landeskog stannar i Colorado. Svensken har skrivit ett nytt drömkontrakt värt cirka 482 miljoner kronor. – Det var tuffa förhandlingar, men jag är väldigt glad och lättad över att det löste sig. Jag vill verkligen inte spela någon annanstans, säger Landeskog till Aftonbladet.
SvD Sport

28 Jul 14:04 Inga nya dödsfall med covid-19 har registrerats

Inga nya dödsfall har registrerats senaste dygnet. Totalt har 14 655 personer dött med covid-19 i Sverige. 6 330 448 har vaccinerats med minst en dos. Det motsvarar 77,3 procent av den vuxna befolkningen.
omni.se

28 Jul 08:23 NBA-stjärnorna utklassade Iran

Efter förlusten i premiären mot Frankrike fick USA:s NBA-stjärnor en enklare uppgift i sin andra match. Det blev storseger mot Iran, 120–66.
SvD Sport

28 Jul 05:30 Misstänkta mensrubbningar efter vaccinering

Hundratals svenska kvinnor har rapporterat mensrubbningar efter att ha vaccinerats mot covid-19. Både Läkemedelsverket och den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA följer utvecklingen, men kan i dagsläget inte säga om det rör sig om en biverkan eller inte.
SvD Sverige

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter