28 Jul 20:30 ”Hög tid att protestera mot klimatpaketet”

EU-kommissionens klimatåtgärder kommer att innebära höga kostnader, ineffektivitet, protektionism samt djupa inbrytningar i ländernas nationella suveränitet. Det skriver Jessica Stegrud och Martin Kinnunen, SD.
© Giuseppe Cacace/AFP

28 Jul 09:45 ”Jag var redo att ramla ihop på banan”

Världstvåan Medvedev vann men kokade av både ilska och värme.
DN Sport
© Björn Larsson Rosvall/TT

28 Jul 13:47 ”En utmaning att få min kropp att funka”

Sjöström femma i försöken på 100 frisim – nu jagar den morgontrötta simmaren final.
DN Sport
© Chris Carlson/AP

28 Jul 22:54 Företag som utsatts för cyberattacker stäms

I USA stämmer nu kunder som drabbats när de hackade företagen inte kunnat leverera.
DN Världen

28 Jul 12:26 Nya regeln: Bara tio kraftiga nickar i veckan

Fotbollsspelare i England, både amatörer och professionella, får bara utföra tio kraftiga nickar per träningsvecka från och med stundande säsong, enligt BBC.
SvD Sport
© Elli Birch/BootsandHooves

28 Jul 20:58 Enögda Viscera gör OS-debut: ”Sjätte sinne”

Inga hinder stoppar fältryttaren Therese Viklunds häst.
DN Sport
© Björn Larsson Rosvall/TT

28 Jul 18:21 ”Klart vi vill ge glädje till svenska folket”

Asllani om svenska medaljtorkan i OS • ”Vill gå hela vägen”.
DN Sport

28 Jul 18:18 Kvinna döms till fängelse efter fräck diamantkupp

En kvinna har under dagen dömts till fem och ett halvt års fängelse för en diamantstöld som hon utförde hos en juvelerare i London under 2016, skriver AP. Kvinnan, som heter Lulu Lakatos, utgav sig för att vara en ädelstensexpert som skulle köpa diamanter för drygt 50 miljoner kronor åt en grupp rika ryssar. Men under tiden Lakatos tittade på diamanterna distraherade hon juveleraren och bytte ut diamanterna och deras askar mot identiska, men värdelösa, stenar. Stölden upptäcktes inte förrän dagen efter men då hade Laktos redan flytt landet. Hon har varit internationellt efterlyst sedan dess och hon kunde gripas i september 2020. Lakatos har under rättegången nekat till brott.
omni.se

28 Jul 10:15 Discord lanserar trådade konversationer

Diskussionsplattformen Discord lovade för en tid sedan att man skulle lansera trådade konversationer, något som gör det snäppet enklare att hålla reda på svaren i konversationer. Och nu rullas funktionen till slut ut till Windows, Mac OS, Linux, IOS och Android. Det rapporterar sajten Mobile Syrup. Trådarna fungerar precis som de gör på de flesta andra chattplattformar. I Discords fall så arkiveras dessutom trådarna med automatik efter 24 timmar, med hänvisning till att man vill hålla kanalerna rena och lättöverskådliga.
omni.se
© Ayaka Naito/AFP

28 Jul 18:19 Lindahls facit har satt skräck i motståndarna

Målvakten pluggar straffskyttar: ”Det man förlorar i snabbhet får man ta igen med huvudet.”
DN Sport

28 Jul 20:41 Stulna kulturskatter återbördas till Irak

En 3 500 år gammal lertavla med en sekvens från Gilgamesheposet. Det är ett av tusentals stulna kulturföremål som nu ska återbördas till Irak från USA.
SvD Världen

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 13:53 ”För varje punchline finns vilja att förbättra världen”

Få är så mycket entreprenörer som Peter Carlsson, skriver GP:s Carl Petersson Moberg när han recenserar sommarpratet från Northvolts vd. Batterifabriksgrundaren inleder sitt sommarprat med att hylla sin tidigare chef, Teslagrundaren Elon Musk. Men på många sätt är han Sveriges Elon Musk, tycker GP:s recensent. ”För varje fräck punchline finns också en vilja att göra världen bättre. För varje citat-plansch en idé om människans stora värde. Var och en får själv bedöma hur högt det ska skattas.” DN:s Pia Gripenberg kallar Carlsson för ”Europas batterimessias” och tycker att det mest givande i sommarpratet är att lyssna på berättelser om möten med skellefteborna. Det finns gott om optimism, men Carlssons visioner tränger inte igenom, tycker Aftonbladets Benjamin Ekroth. ”I stället blir det en räcka bedrifter, kryddade med entrepenörslingo, där man inte får en skymt av personen Peter Carlsson.”
omni.se

28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.
SvD Sport

28 Jul 19:21 Stabschef ratar idén om att korta intervall mellan doser

Att korta intervallet för vaccindoserna mot covid-19 är inte någon bra idé. Det menar Anna Hedman som är stabschef för vaccinationskansliet i Västra Götaland. Hon säger till P4 Väst att sådana beslut kan få konsekvenser i regionen eftersom det är många kommande veckor som behöver ta dos två, och att doserna kanske inte räcker till den gruppen om man ”backar” intervallet. En första dos ger ett bra skydd till dess att det är dags för den andra dosen, och det hjälper att hålla nere smittspridningen, säger hon. Sedan tidigare har bland annat Västmanland kortat intervallet från sju veckor till fyra veckor, och under onsdagen meddelades att Region Stockholm ser över möjligheten att göra detsamma.
omni.se

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen
 
Visa mer nyheter