28 Jul 11:14 Risk för ökad smitta till skolstarten: ”Orosfaktor”

När skolorna drar i gång efter sommarlovet om knappt tre veckor finns det en risk att smittan av covid-19 ökar igen, befarar smittskyddsläkare Anna Skogstam i region Värmland. – Det är klart att det är en orosfaktor, säger hon till Värmlands Folkblad.
Expressen GT - Maya Lagerholm - Läs mer på expressen.se

28 Jul 13:30 Eriksson stöttar Biles: "Otroligt starkt"

Gymnastikstjärnan Simone Biles hoppar av mångkampen i OS för att fokusera på sitt psykiska välmående. Det hyllas hon för av både Michelle Obama och Unicef. Och den svenska fotbollsstjärnan Magdalena Eriksson säger: – Det är otroligt starkt av henne att säga ifrån och säga nej.
SvD Sport

28 Jul 09:26 Stabila betyg och fler behöriga till högskolan

Trots pandemin har inte betygen påverkats mer än marginellt och fler elever är behöriga att söka till gymnasieskolans yrkesprogram. Fler uppnår också grundläggande behörighet till universitet- och högskolestudier, visar ny preliminär betygsstatistik från Skolverket.
SvD Sverige

28 Jul 06:00 Mobilförbud i skolan inte bara bra

Mobilens plats i klassrummet är en laddad fråga. Regeringen vill se ett förbud men alla håller inte med om att mobiler i skolan är av ondo. – I nio fall av tio handlar mobilanvändandet i klassrummen där mobiler är tillåtna om skolrelaterade saker, säger Anita Grigic Magnusson, doktorand i tillämpad IT vid Göteborgs universitet.
SvD Sverige
© Ayaka Naito/AFP

28 Jul 18:19 Lindahls facit har satt skräck i motståndarna

Målvakten pluggar straffskyttar: ”Det man förlorar i snabbhet får man ta igen med huvudet.”
DN Sport
© Magnus Hallgren

28 Jul 08:58 Från förlust till miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren.
DN Ekonomi

28 Jul 17:28 Biles avhopp kan förändra elitidrottarnas villkor

Psykisk ohälsa är frågan som genomsyrar OS efter att spelens två största stjärnor öppet berättat om sitt mående. Simone Biles avhopp från gymnastikens mångkamp är en ögonöppnare som i förlängningen kan komma att förändra elitidrottarnas villkor.
SvD Sport

28 Jul 10:14 Rinkebypedofilens dom överklagas till hovrätten

Tingsrättens dom mot den så kallade Rinkebypedofilen överklagas till hovrätten, rapporterar P4 Stockholm. Den tidigare ostraffade 67-årige mannen dömdes nyligen till tio års fängelse för grova sexualbrott mot ett flertal barn, samt grovt barnpornografibrott. – Målsägandena, varav den yngste endast var ett år gammal när övergreppen började, har genomgående befunnit sig i en skyddslös och utsatt situation, sa chefsrådmannen Axel Persson i samband med tingsrättens dom den 8 juli. Åklagaren och två målsägande har överklagat domen och vill att mannen fälls för fler brott.
omni.se

28 Jul 08:18 Kropp hittad i vattendrag: ”Legat där en lång tid”

Under tisdagskvällen påträffades en kropp i Nissan i Halland. Polisen har i nuläget ingen information om vem det kan vara. – Det blir svårt med identifiering av den här personen. Kroppen har legat i vatten under lång tid, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 04:50 Erik Persson vidare till OS-final med små marginaler

Erik Persson är klar för final i OS-simningarna. Svensken låg tvåa efter halva semifinalen på 200 meter bröstsim men föll ner till fjärdeplats efter en svag avslutning, skriver SVT Sport. Han gick vidare till finalen med 12 hundradelars marginal, på tiden 2.08,76.
omni.se

28 Jul 12:41 Spotify visar oväntad vinst – skruvar upp prognoserna

Spotify har ökat sin viktigaste inkomstkälla och har i dag 165 miljoner prenumeranter. Det innebär oväntad vinst samtidigt som helårsprognosen skruvas upp. Det framgår av strömningsjättens rapport för andra kvartalet.
Expressen Dina Pengar - Kai-Anders Nilsson

28 Jul 12:24 Flera coronasmittade efter bröllopsfest i Norge

Totalt 52 personer har konstaterats smittade av coronaviruset efter en bröllopsfest i norska Lillestrøm, rapporterar NRK. Kommunöverläkare Heidi Anne Birkeland säger till tidningen att 34 av de smittade var bröllopsgäster och att de andra 18 smittats efter närkontakt med gästerna. Kommunen har anmält arrangören.
omni.se

28 Jul 14:57 Kina ger sitt stöd till talibanerna i Afghanistan

Talibanerna fortsätter att avancera på bred front i Afghanistan – något som lett till en massiv flykt av civila inom landet. Samtidigt har flera högt uppsatta delegater från talibanerna flugits till Kina för ett möte med landets utrikesminister. Under onsdagen meddelade företrädare för den kinesiska regeringen sitt stöd till talibanerna.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 23:47 Flera skadade i skogsbrand på turkisk turistort

En stor skogsbrand härjar nära den turkiska turistorten Manavgat. Fler än 60 människor har förts till sjukhus med rökskador och tre personer har fått brännskador i samband med branden, skriver lokala medier enligt TT. Bilder på turkisk tv visar hur helikoptrar vattenbombar branden och president Recep Tayyip Erdogan lovar stöd till de drabbade och säger att en utredning om brandorsaken har inletts. Flera delar av staden har utrymts och branden uppges delvis vara under kontroll.
omni.se

28 Jul 23:21 Google kräver vaccinering för återkomst till kontoret

Under onsdagen meddelade Googles vd Sundar Pichai de anställda att hemarbetet fortsätter till oktober. Dessutom krävs vaccinering för att få vistas på företagets ”campus”. Det skriver CNBC. Tidigare var 1 september datumet då återkomst till arbetsplatsen skulle ske, men den senaste tidens smittspridning fick bolaget att tänka om. I mejlet till de anställda skriver Pichai att bolaget övervakar smittodata noga inför återöppnandet. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 18:41 Sämsta OS-starten sedan 2004: ”Medaljerna kommer”

Starten på OS i Tokyo har varit Sveriges sämsta sedan i Aten 2004. Med hittills noll vunna medaljer ligger Sverige efter länder som Bermuda och Filippinerna i medaljligan. Men till TT säger SOK-chefen Peter Reinebo att medaljerna kommer att komma. – Vi har haft flera lite stolpe ut-lägen, men det har bara gått en knapp tredjedel av spelen så det där kommer säkerligen att vända. Det både tror och hoppas jag på, säger han. Sveriges mål är att ta åtta medaljer. Reinebo tror fortfarande på målet och säger att första medaljen inte är långt borta. – Jag tror att den kommer de närmaste dagarna, säger han till TT.
omni.se
 
Visa mer nyheter