27 Jul 08:20 Kvinna hittad död i skog – man anhållen

En kvinna hittades under natten till tisdag död i Högsbo industriområde i Göteborg. – På grund av omständigheterna har vi inlett en förundersökning om mord, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen. En person har förhörts och lämnat upplysningar om ärendet. Kvinnan ska ha haft ett band runt halsen, enligt Aftonbladets uppgifter. En man har anhållits skäligen misstänkt för mord.
Expressen GT - Alexander Jacobsson - Läs mer på expressen.se

27 Jul 01:26 Kvinna hittad död i skogsparti – mord utreds

En kvinna har hittats död i ett skogsparti i Högsbo i Göteborg. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Det är ännu oklart hur länge kroppen legat på platsen.
SvD Sverige

27 Jul 10:17 Kvinna funnen död i skogsparti – en anhållen

Misstänkt mord • Hittades av privatperson i skogsparti sydvästra Göteborg.
DN Sverige

27 Jul 00:38 Kvinna hittad död i Göteborg

Misstänkt mord – kvinna hittades död i ett skogsparti på Högsbo industriområde.
DN Sverige

27 Jul 05:37 Misstänkt mord i Göteborg – en man har anhållits

Polisen misstänker mord efter att en kvinna hittats död i ett skogsparti i Högsbo i Göteborg på måndagskvällen. ”Med anledning av omständigheterna så har en förundersökning om mord inletts”, skriver polisen på sin hemsida. En man har anhållits skäligen misstänkt för mordet, vilket är den lägre misstankegraden, skriver GP. Den gripne är en man i 40-årsåldern. Kvinnan är ännu inte identifierad och anhöriga har inte underrättats. Polisen vet inte heller hur länge kvinnan har varit död.
omni.se
© Elin Åberg

27 Jul 08:51 Man häktad för skott där barn skadades

Misstänks för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.
DN Sthlm

27 Jul 09:07 Kardinal inför rätta i förskingringsskandal

Efter en två år lång utredning i Vatikanstaten inleds under tisdagen en rättegång mot tio personer, bland dem en tidigare mäktig italiensk kardinal. De åtalade anklagas bland annat för bedrägeri, förskingring och korruption.
SvD Världen

27 Jul 09:03 Gängkriminella häktade för grovt vapenbrott

Tre personer ur ett av de kriminella nätverken i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg sitter nu häktade misstänkta för grovt vapenbrott. Det skriver polisen på sin hemsida under tisdagsmorgonen.
Expressen GT - Alva Nyblom

27 Jul 08:45 Begärs häktad för skjutning i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har begärts häktad för inblandning i skjutningen i Flemingsberg i Huddinge kommun den 17 juli, då två barn skadades.
SvD Sverige

27 Jul 14:02 Fyra nya dödsfall i Sverige sedan i fredags

Fyra coronarelaterade dödsfall har registrerats i Sverige sedan i fredags. Totalt har 14 655 personer dött med covid-19 i landet, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Samtidigt får allt fler sin första vaccinspruta. 6 297 397 har vaccinerats med minst en dos, vilket är 76,9 procent av befolkningen. 49,1 procent har fått två doser.
omni.se

27 Jul 14:30 Personbil voltade på väg 26 – en man till sjukhus

En personbil ska enligt initiala uppgifter voltat och landat i diket vid riksväg 26 utanför Gislaved. Fem personer ska ha färdats i bilen och föraren en man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson

27 Jul 21:21 Analyser: För sent att hitta det första coronafallet?

WHO:s förslag om att undersöka coronavirusets ursprung i Kina har avfärdats av regimen. De anser att man i stället ska söka i andra länder. Kommer Kinas envishet leda till att vi aldrig någonsin hittar ”patient 0”? Det är möjligt, skriver Stephanie Pappas i en analys på Live Science. Hon tror att det redan kan ha gått för lång tid sedan utbrottets början, men att det fortfarande finns saker att upptäcka kring virusets ursprung. ”Forskare kan lista ut vilka djur som överförde viruset och vilka mänskliga beteenden som gjorde det möjligt”, skriver hon. I South China Morning Post skriver Simone McCarthy att kinesiska regimen gör allt för att flytta fokuset från Kina: ”Vägen framåt är tydlig för Kina. Sex av landets främsta hälsoexperter vill att sökandet ska fortsätta utanför landet.”
omni.se

27 Jul 13:04 Sverige sexa i dressyrfinalen

Brother de Jeu stegrade sig i piaffen. Mycket värre kan det inte bli – helst inte i en OS-final. När Antonia Ramel orkade prata om eländet var hon fortfarande rödögd av gråten. Sverige kom sexa. Tyskland vann guldet i överlägsen stil. – Det är en jättebesvikelse, säger Ramel.
SvD Sport

27 Jul 22:28 Enorma sjukhusskulder i spåren av pandemin

Covidsjuke sonen vårdades på sjukhus i New Deli och klarade sig. Men när han kom hem damp räkningen ner – och pappan Anil Sharma tvingades ta banklån för att betala sjukhuset. Nu sitter miljoner indier fast i rejäla skuldberg efter sjukhuskostnader.
SvD Näringsliv

27 Jul 11:56 Spännande vandring utan föräldrar

Det är populärt att fjällvandra även denna sommar. Amelie och Tove hakade på trenden och drog ut i naturen i ett dygn – utan vuxna.
SvD Junior

27 Jul 09:50 Fler civila döda än på tio år i Afghanistan

Talibanernas frammarsch i Afghanistan har resulterat i de högsta dödssiffrorna i landet på över tio år. Under 2021 har mer än 1 600 civila dödats, vilket är en ökning med närmare 50 procent sedan förra året, rapporterar BBC. Samtidigt fortsätter USA:s och Nato:s militära styrkor att lämna landet – och civila flyr in till storstäderna för att söka skydd från talibanerna.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm
 
Visa mer nyheter