28 Jul 16:59 Man attackerade flera – med brandsläckare

Under onsdagseftermiddagen greps en man i Mölnlycke – efter att blandat annat sprutat ner flera personer med en brandsläckare. Mannen har även försökt sno en lastbil vid en bensinmack.
Expressen GT - Maya Lagerholm - Läs mer på expressen.se

28 Jul 12:11 Kyrkklockorna ringde i en timme – efter blixtnedslag

Tisdagens blixtoväder orsakade problem på flera håll i Västsverige. Bland annat slog blixten ner i Sveriges äldsta kyrka, Skara domkyrka. Kyrkovaktmästare Anna von Heideken befann sig i kyrkan. – Så nära kommer man nog aldrig komma ett blixtnedslag, säger hon.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 08:21 Seglingshoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats. – Leken har bara börjat, vi har mycket att tävla om, säger Bergström.
SvD Sport

28 Jul 08:51 Ovanlig diagnos upptäcks hos fler med långtidscovid

Den ovanliga diagnosen POTS upptäcks hos allt fler patienter som drabbats av postcovid, rapporterar SR Ekot. Tillståndet innebär att kroppen inte anpassar sig när man står upp, vilket kan leda till förhöjd puls, yrsel och svimningskänslor. Hjärtläkaren Marcus Ståhlberg på Karolinska universitetssjukhuset säger att patientgruppen sannolikt kommer att bli större. – De patienter vi har på mottagningen nu är patienter som insjuknade under den första vågen.
omni.se

28 Jul 12:26 Nya regeln: Bara tio kraftiga nickar i veckan

Fotbollsspelare i England, både amatörer och professionella, får bara utföra tio kraftiga nickar per träningsvecka från och med stundande säsong, enligt BBC.
SvD Sport

28 Jul 09:08 Armeniska soldater dödade i sammandrabbning

Tre armeniska soldater har dödats i gränssammandrabbningar med azeriska styrkor, meddelar landets försvarsdepartement. Det är den dödligaste militära sammandrabbningen mellan grannländerna sedan kriget förra året.
SvD Världen

28 Jul 07:24 Svenska damerna stöttade herrlandslaget på plats

Samtliga OS-matcher spelas utan publik. Men i herrarnas vinst mot Portugal fick man ändå stöd från läktaren. – Det är jättekul att vara här och supporta killarna och se lite livehandboll, säger Carin Strömberg.
SvD Sport

28 Jul 05:56 Guldhoppet tappade efter perfekt start

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS. Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.
SvD Sport
© Roberto Pfeil/AFP

28 Jul 18:34 Hoppet ute om att hitta fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens explosion i ett industriområde i tyska Leverkusen.
DN Världen

28 Jul 14:00 Julian Assange förlorar sitt medborgarskap i Ecuador

En domstol i Ecuador har beslutat att dra in Julian Assanges medborgarskap, rapporterar The Guardian . Wikileaksgrundaren fick medborgarskapet år 2018 av landet för att kunna lämna ambassaden i Storbritannien. Assanges advokat planerar att överklaga domstolsbeslutet.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 08:52 18 döda och flera skadade i trafikolycka i Indien

18 migrantarbetare har dött i en trafikolycka i den indiska delstaten Uttar Pradesh, rapporterar AFP. Arbetarna sov utanför den buss de färdats i på motorvägen efter att bussen gått sönder. Sedan körde en lastbil in i den bakifrån. Minst 19 andra personer skadades i trafikolyckan, enligt polisen. Polisen har inlett en utredning.
omni.se

28 Jul 06:37 Twitter anställer team bakom nyhetsapp

Twitter kommer att anställa teamet bakom nyhetssammanfattnings-appen Brief. Det meddelade Twitter sent under tisdagen. Teamet, som består av fyra personer, kommer att jobba med projekt som rör både Twitter Spaces och Explorefliken. Appen Brief kommer att läggas ned från och med den 31 juli. Twitter har avböjt att kommentera vad man betalat för att locka över teamet bakom Brief.
omni.se
© Giuseppe Cacace/AFP

28 Jul 09:45 ”Jag var redo att ramla ihop på banan”

Världstvåan Medvedev vann men kokade av både ilska och värme.
DN Sport

28 Jul 16:02 Nacka Forum utrymt – kaos i parkeringshus

Den stora gallerian Nacka Forum har utrymts under onsdagseftermiddagen. – Hela gallerian var tvungen att tömmas, säger kunden Pierre Löfman, 62. Gallerian väntas öppna först på torsdag.
Expressen Nyheter - Jennifer Berg Eidebo

28 Jul 04:50 Erik Persson vidare till OS-final med små marginaler

Erik Persson är klar för final i OS-simningarna. Svensken låg tvåa efter halva semifinalen på 200 meter bröstsim men föll ner till fjärdeplats efter en svag avslutning, skriver SVT Sport. Han gick vidare till finalen med 12 hundradelars marginal, på tiden 2.08,76.
omni.se

28 Jul 17:32 Bil rammade pizzeria – ägaren: ”Folk fick fly”

En bil körde vid 17-tiden på onsdagen in genom tegelväggen till en pizzeria på Hisingen. Föraren har förts till sjukhus. – Den hade kört in i mitten av salen i hög fart och folk fick fly från sina sittplatser. Det var riktigt illa, säger Mutaz Margouza som äger pizzerian.
Expressen GT - Maya Lagerholm
 
Visa mer nyheter