28 Jul 13:58 Lastbil med kogödsel välte: ”Töms på plats”

En lastbil har vält på länsväg 154 i höjd med Kolarp mellan Svenljunga och Sexdrega. Enligt räddningstjänsten är ingen skadad och trafiken rullar på som vanligt.
Expressen GT - Alva Nyblom - Läs mer på expressen.se

28 Jul 07:24 Svenska damerna stöttade herrlandslaget på plats

Samtliga OS-matcher spelas utan publik. Men i herrarnas vinst mot Portugal fick man ändå stöd från läktaren. – Det är jättekul att vara här och supporta killarna och se lite livehandboll, säger Carin Strömberg.
SvD Sport

28 Jul 09:39 Brand i stuga i Halland – sju enheter på plats

Det brinner i en stuga i Gunnarp i Halland. Det uppskattas vara en konstruktionsbrand, enligt SOS Alarm. Det är sju enheter på plats, men ingen ska ha kommit till skada.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 20:28 Larmet från lyxorten: ”Går som en löpeld”

Coronaviruset sprids som en löpeld i turistparadiset Båstad. Lyxorten hade under senaste veckan tre gånger så många smittade än snittet för resten av Skåne. Nu larmar lokalbefolkningen om att turisterna inte följer restriktionerna. – Det är fullt överallt på restaurangerna och det är så mycket folk överallt. De är som flugor där nere i hamnen, säger en boende.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

28 Jul 22:29 Valet av ny riksbankschef viktigare än på länge

Nästa år ska politikerna utse vem som ska bli riksbankschef från och med 2022 – ett beslut som är mer avgörande är på länge. SvD har intervjuat flera experter om de faktiskt åtskilliga olika vägar en ny riksbankschef kan ta.
SvD Näringsliv

28 Jul 15:57 Äldre kvinna drunknade på Gotland

En kvinna i 75-årsåldern omkom i en drunkningsolycka i trakten av Ljugarn.
DN Sverige

28 Jul 17:36 Stor skogsbrand bekämpas – har ringats in

En stor skogsbrand härjar utanför Ånge i Västernorrland. Helikoptrar och flygplan deltar i släckningsarbetet – liksom bönder med gödselspridare. – Nu har vi fått slang runt branden så förhoppningsvis kommer den inte att sprida sig mer, säger Mattias Andersson vid räddningstjänsten till TT.
SvD Sverige

28 Jul 14:04 Inga nya dödsfall med covid-19 har registrerats

Inga nya dödsfall har registrerats senaste dygnet. Totalt har 14 655 personer dött med covid-19 i Sverige. 6 330 448 har vaccinerats med minst en dos. Det motsvarar 77,3 procent av den vuxna befolkningen.
omni.se

28 Jul 09:50 Bil voltade ner i diket i Helsingborg

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg och hamnat i diket. Räddningstjänst och polis arbetar på platsen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

28 Jul 14:30 Bostadspriser faller: ”En indikator för hela landet”

Bostadspriserna i Storstockholm sjunker, och gör nu det största klivet bakåt på drygt ett år. Experter menar att marknaden börjar bromsa in – men att väldigt lite talar för ett större ras.
SvD Näringsliv

28 Jul 11:47 Kina och talibanerna i diplomatiska samtal

Kina förväntar sig att talibanerna ska spela en stor roll i att få ett slut på kriget i Afghanistan och återuppbygga landet. Det säger Kinas utrikesminister Wang Yi, som har träffat en talibandelegation på besök i Kina.
SvD Världen
© Martin Bureau/AFP

28 Jul 15:59 Psykologen: Lägg mer resurser på det mentala

Göran Kenttä efter Simone Biles avhopp: ”Etiska frågan blir: medalj – fast till vilket pris?”
DN Sport

28 Jul 09:26 Stabila betyg och fler behöriga till högskolan

Trots pandemin har inte betygen påverkats mer än marginellt och fler elever är behöriga att söka till gymnasieskolans yrkesprogram. Fler uppnår också grundläggande behörighet till universitet- och högskolestudier, visar ny preliminär betygsstatistik från Skolverket.
SvD Sverige

28 Jul 16:02 Nacka Forum utrymt – kaos i parkeringshus

Den stora gallerian Nacka Forum har utrymts under onsdagseftermiddagen. – Hela gallerian var tvungen att tömmas, säger kunden Pierre Löfman, 62. Gallerian väntas öppna först på torsdag.
Expressen Nyheter - Jennifer Berg Eidebo

28 Jul 12:07 Grannarna har fått nog av padelspelarna

Den svenska padelboomen märks runtom i landet. Nu har grannar till banor på Gotland fått nog – och klagar till kommunen om högljudda skrik, könsord och störande racketslag, rapporterar P4 Gotland. – Fram för allt är det racketsmällarna som stör, säger Jens Zander, som bor i närheten av en padelbana.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 19:42 Bilist körde in i pizzeria – gäster flydde sina platser

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till Hisingen i Göteborg under onsdagen sedan en bilförare kört in i fasaden till en pizzeria, rapporterar lokala medier. Föraren kördes till sjukhus i ambulans och är misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Förarens skador bedöms inte vara allvarliga. Pizzerians ägare säger till GT att bilen kört in i salen i hög hastighet och att gäster fick fly från sina platser. – Det var riktigt illa, säger han. Ingen annan än föraren ska ha kommit till skada, skriver GP.
omni.se
 
Visa mer nyheter