28 Jul 08:18 Kropp hittad i vattendrag: ”Legat där en lång tid”

Under tisdagskvällen påträffades en kropp i Nissan i Halland. Polisen har i nuläget ingen information om vem det kan vara. – Det blir svårt med identifiering av den här personen. Kroppen har legat i vatten under lång tid, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.
Expressen GT - Alva Nyblom - Läs mer på expressen.se

28 Jul 08:18 Kropp hittad i vattendrag: ”Legat där en lång tid”

Under tisdagskvällen påträffades en kropp i Nissan i Halland. Polisen har i nuläget ingen information om vem det kan vara. – Det blir svårt med identifiering av den här personen. Kroppen har legat i vatten under lång tid, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.
Expressen Nyheter - Alva Nyblom

28 Jul 21:00 Han upptäckte kraften som ger solen långt liv

En av vår tids största vetenskapsmän, Steven Weinberg, har avlidit. Hans teori om den elektrosvaga kraften förde oss ett stort steg närmare den slutgiltiga förklaringen av universum och resulterade i ett Nobelpris.
SvD - Under strecket, Kultur

28 Jul 05:40 Lägenhetsbrand i Bandhagen – en till sjukhus

En person har förts till sjukhus med oklara skador efter en lägenhetsbrand i Bandhagen. Branden kunde snabbt släckas av väktare. – Det var ett väktarbolag som larmade in då de kunde se rök i övervakningskamerorna, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid räddningscentralen Mitt.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 13:16 Norge skjuter upp lättnader igen: ”Oroande utveckling”

Norges regering skjuter upp nästa steg i att lätta på coronarestriktionerna, rapporterar flera medier. Anledningen är spridningen av deltavarianten. – Det pågår en oroande utveckling i flera europeiska länder på grund av deltavarianten, även i länder med högre vaccinationstäckning än i Norge, som Storbritannien och Nederländerna, säger hälsominister Bent Høie från partiet Høyre. Nästa steg i lättnaderna, ”steg fyra”, kommer bland annat att innebära slopade begränsningar av hur många gäster norrmännen får ha i hemmet. Planerna på lättnader sköts även upp i början av juli. En ny utvärdering ska göras i mitten augusti.
omni.se

28 Jul 11:28 Statsvetare om L-krisen: ”Det här är inte tillfälligt”

Liberalerna landar återigen lågt i en opinionsmätning. För att vända trenden försöker Nyamko Sabuni nå väljarna under sommaren. – Min känsla är att väljarna är mottagliga för vår politik, säger hon.
SvD Sverige

28 Jul 09:38 Drunkningslarm på Gotland – kvinna hittad i vattnet

En kvinna har dragits upp ur vattnet efter ett drunkningslarm vid Ljugarn på Gotland. Hennes tillstånd är i nuläget oklart. – Hon är bärgad av helikopter och överlämnad i ambulans, säger Johan Ahlin, sjöräddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral (JRCC).
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm
© Anders Hansson

28 Jul 08:55 Nu har konsten flyttat ut ur Wanås slott

Marika och CG Wachtmeister vill att fler ska få njuta av deras privata samling.
DN Kultur
© Roberto Pfeil/AFP

28 Jul 18:34 Hoppet ute om att hitta fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens explosion i ett industriområde i tyska Leverkusen.
DN Världen

28 Jul 09:50 Bil voltade ner i diket i Helsingborg

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg och hamnat i diket. Räddningstjänst och polis arbetar på platsen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

28 Jul 18:41 Sämsta OS-starten sedan 2004: ”Medaljerna kommer”

Starten på OS i Tokyo har varit Sveriges sämsta sedan i Aten 2004. Med hittills noll vunna medaljer ligger Sverige efter länder som Bermuda och Filippinerna i medaljligan. Men till TT säger SOK-chefen Peter Reinebo att medaljerna kommer att komma. – Vi har haft flera lite stolpe ut-lägen, men det har bara gått en knapp tredjedel av spelen så det där kommer säkerligen att vända. Det både tror och hoppas jag på, säger han. Sveriges mål är att ta åtta medaljer. Reinebo tror fortfarande på målet och säger att första medaljen inte är långt borta. – Jag tror att den kommer de närmaste dagarna, säger han till TT.
omni.se

28 Jul 22:35 Britton: 90 procent behöver vaccineras – även omyndiga

90 procent av svenskarna behöver vaccinera sig mot covid-19 för att Sverige ska kunna uppnå flockimmunitet. Det tror matematikprofessorn Tom Britton som har räknat på pandemins hastighet, rapporterar Sveriges Radio. Han säger att det med den ursprungliga varianten av viruset skulle behövas en vaccinationsgrad på ungefär 65–70 procent, men att spridningen av delta gör att fler än tidigare nu behöver vaccineras. Vaccinen är inte 100 procent effektiva och det krävs att runt 90 procent av hela befolkningen vaccineras för att tillräckligt många ska skyddas till den grad att flockimmunitet kan uppnås, säger han. – Inklusive omyndiga, och där har vi ännu inte någon omfattande vaccinering. Tidigt under pandemin trodde Britton att flockimmunitet skulle uppnås redan i maj 2020, med hänvisning till matematiska modeller.
omni.se

28 Jul 10:07 ”Stoppa personalflykten från Kriminalvården”

Gisslandramat i Hällby återaktualiserar ett av Kriminalvårdens stora problem: personalomsättningen är för hög. Det skriver Leif Canossa Kyldal, skyddsombud och förtroendevald för Seko Klubb Vård Väst, på GP Debatt. I snitt stannar en kriminalvårdare inom yrket i fyra år, uppgav den tidigare generaldirektören Nils Öberg för några år sedan. Sekos övertygelse är att om anställda stannade längre än så skulle det bli mer stabilitet i arbetsgrupperna och färre incidenter, skriver Leif Canossa Kyldal. ”Personalen är Kriminalvårdens viktigaste tillgång, inte minst då det gäller att upprätthålla en godtagbar säkerhet.” Kriminalvården måste även bemanna upp de anstalter som har överbeläggning och all ensamkontakt med intagna bör vara förbjudet, oavsett säkerhetsklass, tillägger debattören. Han vill även se en extern utredning av ledarskapet och arbetsmiljön.
omni.se

28 Jul 11:26 Leif GW om häktade mannen: Svag bevisning

En 25-årig man har häktats misstänkt för inblandning i barnskjutningen i Flemingsberg. Men det är på svag bevisning som mannen nu hålls häktad, enligt kriminologen Leif GW Persson. – Det är inget riktigt tungt som kan anföras i nuläget, säger han i TV4:s ” Nyhetsmorgon ”.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 08:51 Ovanlig diagnos upptäcks hos fler med långtidscovid

Den ovanliga diagnosen POTS upptäcks hos allt fler patienter som drabbats av postcovid, rapporterar SR Ekot. Tillståndet innebär att kroppen inte anpassar sig när man står upp, vilket kan leda till förhöjd puls, yrsel och svimningskänslor. Hjärtläkaren Marcus Ståhlberg på Karolinska universitetssjukhuset säger att patientgruppen sannolikt kommer att bli större. – De patienter vi har på mottagningen nu är patienter som insjuknade under den första vågen.
omni.se

28 Jul 08:36 Simone Biles hoppar av ännu en OS-tävling

Den amerikanska supergymnasten Simone Biles hoppar av ytterligare en OS-tävling, rapporterar AP. Biles valde att avbryta damernas lagfinal på tisdagen och berättade då att hon behövde jobba på sin mentala hälsa. – Jag litar inte på mig själv längre. Jag måste fokusera på min mentala hälsa, sa hon till världspressen efter beslutet. Nu väljer hon att hoppa av även mångkampsfinalen i OS. ”Vi stöder helhjärtat Simones beslut och berömmer hennes mod att prioritera sitt välbefinnande”, skriver USA:s gymnastikförbund på Twitter.
omni.se
 
Visa mer nyheter