© Magnus Hallgren

28 Jul 08:58 Från förlust till miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren.

28 Jul 08:35 Miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter med full kraft för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania. Vinsten före skatt landade på drygt 5 miljarder kronor under andra kvartalet.
SvD Näringsliv

28 Jul 10:58 ”De ringer runt tills de får napp”

Massören Molly Kummel, 41, fick under tisdagen förfrågan på Twitter om hon utförde massage med ”njutning”. Detta är inte första gången. Tidigare fick hon frågan om hon utför sexuella handlingar minst en gång i månaden. – De ringer runt tills de får napp, säger hon.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson
© Paul Ellis/AP

28 Jul 12:55 Endast tio kraftiga fotbollsnickar i veckan

Beslut i England efter debatt om hjärnskador.
DN Sport

28 Jul 10:21 Anders Tegnells vädjan om vaccin inför skolstarten

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på låga nivåer – även om spridningen gått upp med 24 procent på en vecka. Statsepidemiolog Anders Tegnell varnar nu för att det finns en risk för ökad smittspridning i höst när semesterlediga svenskar återvänder till skolor och arbetsplatser. – Det är väldigt viktigt att vi nu får så många som möjligt vaccinerade innan hösten, säger han i SVT:s ”Morgonstudion” .
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm
© Chris Carlson/AP

28 Jul 22:54 Företag som utsatts för cyberattacker stäms

I USA stämmer nu kunder som drabbats när de hackade företagen inte kunnat leverera.
DN Världen
© Roberto Pfeil/AFP

28 Jul 18:34 Hoppet ute om att hitta fler överlevande

Fem personer saknas fortfarande efter tisdagens explosion i ett industriområde i tyska Leverkusen.
DN Världen

28 Jul 12:19 Sarah Sjöström vidare till semifinal i 100 meter fritt

Sarah Sjöström tog sig enkelt till semifinal på 100 meter fritt. Hon vann sitt försöksheat på tiden 52,91. Sjöström inledde snabbt men vände som fyra. Men med bara 15 meter kvar tryckte hon på och gick i mål som etta, skriver Sportexpressen. Sjöström är regerande världsmästare på 100 frisim.
omni.se
© Nicolas Maeterlinck/AFP

28 Jul 22:53 Åklagare utreder vållande till annans död

Belgisk utredning om bristande försiktighetsåtgärder vid dödliga översvämningarna.
DN Världen

28 Jul 14:57 Kina ger sitt stöd till talibanerna i Afghanistan

Talibanerna fortsätter att avancera på bred front i Afghanistan – något som lett till en massiv flykt av civila inom landet. Samtidigt har flera högt uppsatta delegater från talibanerna flugits till Kina för ett möte med landets utrikesminister. Under onsdagen meddelade företrädare för den kinesiska regeringen sitt stöd till talibanerna.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 18:44 Vapenföretag vill förlikas efter skolskjutning

Sandy Hook-massakern 2012 sände chockvågor genom USA. Efter en mångårig process erbjuder nu företaget Remington – som tillverkat mordvapnet – skadestånd till offrens anhöriga.
SvD Världen

28 Jul 11:29 Här är de tyngsta favoritfallen hittills i OS

Favoritskapet har förenat dem inför OS. Nu delar de något annat. Här är de största favoritfallen hittills i Tokyo.
SvD Sport

28 Jul 04:38 Persson till final efter nervös väntan

Tolv ynka hundradelar. Erik Persson hade marginalerna på sin sida och gick som åttonde och siste man till OS-final på 200 meter bröstsim. – Det är ganska liten marginal, men tillräckligt. Skönt att det gick vägen, säger Persson, EM-trea i maj.
SvD Sport

28 Jul 13:32 Läkaren Farshid Sistani döms till fängelse: ”Risk för ökad smittspridning”

Läkaren Farshid Sistani, 35, erbjöd snabba coronatest och utfärdade reseintyg. I själva verket analyserades proverna aldrig. Nu döms han till fängelse för bedrägeri, osant intygande och urkundsförfalskning. Han har ”utnyttjat pandemin för egen vinning” och orsakat ”risk för ökad smittspridning”, slår rätten fast.
Expressen GT - Elin Kardell

28 Jul 11:14 Risk för ökad smitta till skolstarten: ”Orosfaktor”

När skolorna drar i gång efter sommarlovet om knappt tre veckor finns det en risk att smittan av covid-19 ökar igen, befarar smittskyddsläkare Anna Skogstam i region Värmland. – Det är klart att det är en orosfaktor, säger hon till Värmlands Folkblad.
Expressen GT - Maya Lagerholm

28 Jul 17:33 18 års fängelse för kinesisk miljardär

Den kinesiska jordbruksmogulen och miljardären Sun Dawu döms till 18 års fängelse för flera brott av domstolen i Gaobeidian nära Peking. Det skriver The Guardian. Enligt domstolen har han bland annat hindrat myndighetsutövning, uppviglat folk till att attackera statliga organ samt provocerat fram oroligheter, skriver tidningen. Det var i november som Sun greps efter en marktvist. Enligt The Guardian är han känd för att vara frispråkig och vän med flera politiska dissidenter, samtidigt som han har haft officiella uppdrag och beskrivit sig som en ”utmärkt medlem av kommunistpartiet”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se
 
Visa mer nyheter