28 Jul 14:30 Bostadspriser faller: ”En indikator för hela landet”

Bostadspriserna i Storstockholm sjunker, och gör nu det största klivet bakåt på drygt ett år. Experter menar att marknaden börjar bromsa in – men att väldigt lite talar för ett större ras.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se
© Alexander Mahmoud

28 Jul 21:51 ”Salafister tar efter influerare för att locka”

Den radikalmuslimska rörelsen lockar unga i Sverige via konton i sociala medier, säger religionsforskare.
DN Kultur

28 Jul 12:16 Malmödesigner anklagar stor modesajt för plagiat

En kläddesigner från Malmö anklagar den internationella modesajten Shein för att kopiera hennes klädesplagg, rapporterar Sydsvenskan. 20-åriga Eliza Hilding stickar färgglada plagg inspirerade av 70-talet. Nyligen upptäckte hon att Shein plagierat en väst som hon gjorde klart i våras. På Instagram visar hon upp likheterna mellan plaggen, och även andra designers produkter som hon tror att Shein kopierat. Eliza Hilding säger att Shein har kontaktat henne och bett om ursäkt, men hon tror inte de kommer sluta plagiera. – Det här företaget kommer inte sluta stjäla design, det enda de bryr sig om är sitt rykte.
omni.se

28 Jul 12:55 Norge skjuter upp öppnandet av landet

Den norska regeringen skjuter återigen upp planerna på att lätta på landets pandemirestriktioner. Anledningen är oro över spridningen av den särskilt smittsamma deltavarianten av viruset.
SvD Världen

28 Jul 08:18 Kropp hittad i vattendrag: ”Legat där en lång tid”

Under tisdagskvällen påträffades en kropp i Nissan i Halland. Polisen har i nuläget ingen information om vem det kan vara. – Det blir svårt med identifiering av den här personen. Kroppen har legat i vatten under lång tid, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 12:39 Forskarnas larm: ”Ett avgörande årtionde”

”Oåterkalleliga klimateffekter”. Efter årets extremsommar är det vad som kommer drabba bland annat regnskogarna i Amazonas inom en snar framtid, varnar en internationell grupp forskare, rapporterar Sveriges Radio Ekot .
Expressen Klimat - Jennifer Snarbacka

28 Jul 11:28 Statsvetare om L-krisen: ”Det här är inte tillfälligt”

Liberalerna landar återigen lågt i en opinionsmätning. För att vända trenden försöker Nyamko Sabuni nå väljarna under sommaren. – Min känsla är att väljarna är mottagliga för vår politik, säger hon.
SvD Sverige

28 Jul 13:00 ”Blir barn sjukare av Delta än av tidigare varianter?”

Vad säger forskningen om vaccin till barn? Och varför blir vissa barn långtidssjuka i virussjukdomen? Maria Mossberg, barnläkare vid Lunds universitet, svarade på era frågor.
Expressen Coronaviruset - Redaktionen
© Fredrik Sandberg/TT

28 Jul 19:22 Barbro Hedvall: Frågvisa myndigheter ska ha svar

Folk vill inte längre fylla i enkäter. Men kanske blir pandemin en vändpunkt.
DN Ledare - Barbro Hedvall

28 Jul 13:58 Lastbil med kogödsel välte: ”Töms på plats”

En lastbil har vält på länsväg 154 i höjd med Kolarp mellan Svenljunga och Sexdrega. Enligt räddningstjänsten är ingen skadad och trafiken rullar på som vanligt.
Expressen GT - Alva Nyblom

28 Jul 11:47 Mikkey Dee om vännen: ”Han var grym, helt unik”

Svenske hårdrockstrummisen Mikkey Dee turnerade ihop med Slipknot flera gånger och sörjer vännen Joey Jordisons bortgång. Den tidigare trummisen i heavy metal-bandet blev bara 46 år gammal – Han var en jättegrym trummis, helt unik. Du vet det finns många duktiga trummisar men Joey var något helt speciellt: hans fotarbete och baskaggarna, det var otroligt bra, säger han till GP. Mikkey Dee var tidigare medlem i Motörhead och sedan 2016 är han trummis i tyska Scorpions.
omni.se

28 Jul 08:35 Miljardvinst för Scania

Återhämtningen fortsätter med full kraft för den Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania. Vinsten före skatt landade på drygt 5 miljarder kronor under andra kvartalet.
SvD Näringsliv

28 Jul 20:30 ”Hög tid att protestera mot klimatpaketet”

EU-kommissionens klimatåtgärder kommer att innebära höga kostnader, ineffektivitet, protektionism samt djupa inbrytningar i ländernas nationella suveränitet. Det skriver Jessica Stegrud och Martin Kinnunen, SD.
SvD Debatt

28 Jul 11:50 Läkare får fängelse för falska covidtest

Läkaren sålde fejkade coronatester. Nu döms han till ett års fängelse.
SvD Sverige
© Tolga Akmen/AFP

28 Jul 12:12 Vaccinerade EU-turister slipper karantän i England

Har tidigare krävt tio dagars karantän – nu räcker covidpass.
DN Världen
© Alexander Mahmoud

28 Jul 17:09 Förslag: Månadslöner ska locka ny arbetskraft

Oro för kannibalism på arbetsmarknaden när industrier satsar i Norrland • Nu höjs röster för att införa flyttbidrag.
DN Ekonomi
 
Visa mer nyheter