© Henrik Isaksson/TT

28 Jul 08:56 Bopriserna sjönk i juli

Största nedgången sedan april 2020.
DN Ekonomi

28 Jul 08:05 Bopriserna i Stockholm backade i juli

Priserna på bostadsrätter inom Stockholms kommun sjönk 2,3 procent i juli och tog därmed det största klivet bakåt sedan april 2020, enligt Danske Banks boprisindikator. Rensat för säsongsfaktorer var nedgången något mindre, 1,5 procent. Danske Banks chefekonom Michael Grahn tror att det är en temporär sättning i prisbilden. – Det återstår dock att se hur det återinförda amorteringskravet påverkar priserna de kommande månaderna, det är förstås en riskfaktor, säger han i en kommentar. Ett kraftigare börsfall utgör också alltid en risk för bostadspriserna, skriver banken. Lägenheter större än 100 kvadratmeter gick motströms och fortsatte stabilt uppåt. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 11:57 Man gripen efter väpnat rån i Luleå

Polisen larmades om ett beväpnat rån i en butik på Skurholmen i Luleå på onsdagsförmiddagen. Polisen bad allmänheten om hjälp för att få tag på den misstänkta mannen. En man i 25-års åldern har gripits misstänkt för grovt rån.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 21:14 Tolv års fängelse för skott mot altan

En 39-årig man döms av Halmstad tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, rapporterar lokala medier.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

28 Jul 09:50 Bil voltade ner i diket i Helsingborg

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg och hamnat i diket. Räddningstjänst och polis arbetar på platsen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

28 Jul 22:32 Polishelikopter i biljakt i södra Stockholm

Polisen kopplade in helikopter i jakt på en flyende bilist i södra Stockholm. – Det började med att vi skulle kontrollera en bil och ett par personer och i samband med det stack den här bilen i väg i en faslig fart, säger Per Fahlström, presstalesperson för Stockholmspolisen. Polisen har gripit en man som misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.
Expressen Nyheter - Johan Ronge

28 Jul 08:59 Storstädernas nya huvudbry.

Elsparkcyklarna har blivit en del av gatubilden i flera större städer. Smidiga transportmedel – men som också bidrar till buskörningar, felparkeringar och en ny typ av trafikolyckor.
SvD Världen

28 Jul 21:00 Han upptäckte kraften som ger solen långt liv

En av vår tids största vetenskapsmän, Steven Weinberg, har avlidit. Hans teori om den elektrosvaga kraften förde oss ett stort steg närmare den slutgiltiga förklaringen av universum och resulterade i ett Nobelpris.
SvD - Under strecket, Kultur
© Andrew Harnik/AFP

28 Jul 19:20 Republikaner hotas av repressalier

Kritiseras av det egna partiet för att delta i kommittén som utreder stormningen.
DN Världen

28 Jul 18:44 Vapenföretag vill förlikas efter skolskjutning

Sandy Hook-massakern 2012 sände chockvågor genom USA. Efter en mångårig process erbjuder nu företaget Remington – som tillverkat mordvapnet – skadestånd till offrens anhöriga.
SvD Världen

28 Jul 14:30 Bostadspriser faller: ”En indikator för hela landet”

Bostadspriserna i Storstockholm sjunker, och gör nu det största klivet bakåt på drygt ett år. Experter menar att marknaden börjar bromsa in – men att väldigt lite talar för ett större ras.
SvD Näringsliv

28 Jul 13:30 Eriksson stöttar Biles: "Otroligt starkt"

Gymnastikstjärnan Simone Biles hoppar av mångkampen i OS för att fokusera på sitt psykiska välmående. Det hyllas hon för av både Michelle Obama och Unicef. Och den svenska fotbollsstjärnan Magdalena Eriksson säger: – Det är otroligt starkt av henne att säga ifrån och säga nej.
SvD Sport

28 Jul 12:47 Oprövad kortisonmetod på kvinnor med vestibulit

Ett 50-tal unga kvinnor i Skåne har genomgått en oprövad behandling mot vestibulit och samlagssmärtor, skriver regionen i ett pressmeddelande. Läkaren som utfört behandlingarna har tagits ur tjänst och anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Behandlingarna har gått ut på att ge kortisoninjektioner, vilket inte är en vedertagen behandling i Sverige. Inte heller finns det någon publicerad forskning eller utvärdering av effekten. Region Skåne har börjat kontakta patienter som behandlats och har öppnat en särskild telefonlinje för berörda och kvinnor som känner sig oroliga. Ingenting tyder dock på att injektionerna har orsakat skada.
omni.se

28 Jul 10:35 Sprintern Alex Wilson stängs av för doping

Den schweiziske sprintern Alex Wilson stoppas från att tävla i OS efter att idrottens skiljedomstol, CAS, återinfört en tidigare dopningsdom mot honom, skriver Reuters. Beskedet kommer tre dagar innan försöksheaten på 100 meter för herrar går av stapeln. Alex Wilson stängdes av efter att han testade positivt för den anabola steroiden trenbolon i mitten av mars. Han överklagade avstängningen och hävdade att han fått i sig ämnet genom kontaminerat kött under ett restaurangbesök. En förklaring som schweizisk domstol köpte. Men efter att World Athletics överklagat domen så stängs han alltså av på nytt.
omni.se

28 Jul 13:16 Norge skjuter upp lättnader igen: ”Oroande utveckling”

Norges regering skjuter upp nästa steg i att lätta på coronarestriktionerna, rapporterar flera medier. Anledningen är spridningen av deltavarianten. – Det pågår en oroande utveckling i flera europeiska länder på grund av deltavarianten, även i länder med högre vaccinationstäckning än i Norge, som Storbritannien och Nederländerna, säger hälsominister Bent Høie från partiet Høyre. Nästa steg i lättnaderna, ”steg fyra”, kommer bland annat att innebära slopade begränsningar av hur många gäster norrmännen får ha i hemmet. Planerna på lättnader sköts även upp i början av juli. En ny utvärdering ska göras i mitten augusti.
omni.se
 
Visa mer nyheter